Gazdaság
A munkhelyeket sújtotta legjobban a járvány

Átfogó megoldást sürgetnek a világ országainak vezetői a koronavírus-járvány okozta gazdasági hatások enyhítésére. A károk soha nem látott válságba taszították a munka világát, értékelte a helyzetet Guy Ryder, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) vezetője.

- Ez nem egy választás az egészség, a munkahelyekés a gazdaság között. Ezek mind összekapcsolódnak. Vagy győzünk minden fronton, vagy veszítünk – mondta az ENSZ főtitkára, António Guterres.

A globális munkaerőpiac kilátásai 2020 második felére teljesen bizonytalanok, az előre jelzett kilábalás pedig nem lesz elegendő, hogy visszaállítsa a foglalkoztatást a járvány előtti szintre, közölte az ENSZ munkaügyi szervezete.

- Hogy meglapozzuk az erős felépülést, az országoknak hasonló monetáris, fiskális és kereskedelmi szabályokat kell végrehajtaniuk. És ezeket munkaügyi szabályozással és szociális ráfordítással is támogatni kell, hogy senki sem maradjon hátra – mondta a Kereskedelmi Világszervezet vezérigazgatója, Roberto Azevêdo.

Az ENSZ munkaügyi szervezete szerint a járvány idején sokkal jelentősebb visszaesés volt a munkaórák számában, mint ahogy azt korábban becsülték.

- Nagyon fontos, hogy költsünk a digitális ismeretekre és infrastruktúrára, és komolyan gondolkodni kell azon, hogy biztosítani tudjuk a digitális szektor gyors növekedését azokon a területeken, amelyekből az egész társadalom profitál – mondta a Nemzetközi Valutaalap igazgatója, Kristalina Georgiev.

Bár már egyre több országban kezdenek újraindulni egyes gazdasági ágazatok, a járvány terjedése miatt sok helyen újra korlátozások jönnek. (euronews)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mire számítanak a német munkaadók? - illusztráció
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 12:53 ]
A szerbiai polgárok még ma jelezhetik bankjuknak, ha nem szeretnének élni a hitelmoratórium lehetőségével, vagyis a rendes ütemben szeretnék folytatni a törlesztőrészletek fizetését, írja a Tanjug. A szerbiai bankok kötelesek voltak honlapjukon közzétenni a hiteltörlesztés szüneteltetéséről szóló értesítést az...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 12:07 ]
A koronavírus számos változást hozott, többek között az internetes vásárlás is népszerűbb lett. A karantén ideje alatt, ha akartunk, ha nem, kénytelenek voltunk online vásárolni, ami sok kérdést is felvetett. Nőtt a panaszok száma, de a termékvisszaküldéseké is. Mit kell tudnunk vásárlókként, mik a jogaink és...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 11:28 ]
Manapság sok egyetemista kivár és addig nem köt lakásbérleti szerződést, amíg ki nem derül, milyen formában folytatódik szeptembertől az oktatás a felsőoktatási intézményekben. Az ingatlanpiac mellett minden bizonnyal az albérletpiacra is hatással volt járványhelyzet. Az idén induló szeptemberi felsőoktatási...
2020. AUGUSZTUS 7.
[ 12:25 ]
Beolvasás folyamatban