Gazdaság
A szerb kormány holnap dönt az új gazdasági intézkedéscsomagról

A szerb kormány holnapi ülésén fogadja el azt a jogi keretet, amely a gazdaságot segítő második intézkedéscsomaghoz szükséges, jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter.

A Pink televízió műsorában a miniszter elmondta, hogy minden vállalat, amely már az első csomagot is igényelte, és akinek joga van a másodikra, automatikusan megkapja azt, nem kell ismét jelentkezniük a támogatásért.

Mali kiemelte, hogy a támogatásra joguk van azoknak a vállalatoknak is, amelyeket március 15-e után alapítottak, és amelyeknek a legutóbb még nem volt lehetőségük jelentkezni. Ezen vállalatok számára fontos, hogy az alapításuk legkésőbb július 20-áig megtörtént, és hogy szeptember 15-éig jelentkezzenek a támogatásra úgy, hogy az adóbevallásban a kereset utáni adók és járulékok lejárati idejéül 2021. január 5-ét tüntetik fel.

„Ez mintegy 66 milliárd dinár további támogatást jelent augusztusra és szeptemberre. Az állam minden foglalkoztatott után 155 eurós támogatást biztosít”, közölte a pénzügyminiszter, aki arra is emlékeztetett, hogy az előző intézkedéscsomagot 1.050.000 foglalkoztatott kapta meg 235 ezer vállalatban.

Hozzátette, hogy az egyének, de a vállalatok is, további két hónap haladékot kapnak a hiteltörlesztésre.

Az első intézkedéscsomag értéke összesen 5,1 milliárd euró volt, és három minimálbér összegét fedezte foglalkoztatottanként, ebből az összegből fizették ki a 100 eurós támogatást minden nagykorú polgár számára, illetve a Fejlesztési Alap hiteleit. (Mondo, Tanjug)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Rekordmértékben csökkent a brit hazai össztermék (GDP) a második negyedévben az előző három hónaphoz mérve az új koronavírus okozta járvány közvetlen gazdasági hatásaként - közölte szerdán a brit statisztikai hivatal (ONS). A világ hatodik legnagyobb gazdasága negyedéves összevetésben 20,4 százalékkal, éves...
2020. AUGUSZTUS 12.
[ 11:41 ]
A szerbiai munkaadók ellenzik a minimálbér megemelését a járványhelyzet miatt, vagyis mert kevesebb a munka és csökkent a piac, valamint az általános gazdasági válság miatt, és azért is, mert ugyanezek a tényezők lesznek jelen az év hátralévő részében, és valószínűleg jövőre is. A Politika azt írja, a munkaadók...
2020. AUGUSZTUS 12.
[ 11:20 ]
A német cégek arra számítanak, hogy még nyolc és fél hónapig lesznek életben a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések, derül ki az IFO intézet júliusban végzett felméréséből. A szolgáltatásnyújtással foglalkozók szerint a korlátozások még 8,9 hónapig tartanak, a kereskedők még 8,6 hónapra...
2020. AUGUSZTUS 10.
[ 12:53 ]
Beolvasás folyamatban