Gazdaság
Az első fizetésem: Új munkahelyteremtő program Szerbiában, jelentkezés augusztusban, munkahely októberben

Augusztus derekán kezdődik a munkaadók és a fiatal álláskeresők jelentkezése az „Első fizetésem” programra. A részben az állam által finanszírozott fizetésű munkahelyek októberben lesznek elérhetőek, nyilatkozta Siniša Mali pénzügyminiszter a Tanjugnak.

A terv szerint az állam 10.000 fiatal számára kilenc hónapon keresztül havonta 20.000 dinárral támogatja a fizetést, ha középiskolai végzettségük van és 24.000 dinárral, ha egyetemi oklevelet szereztek.

„Ez az igazi módja annak, hogy az állam segítsen és átvegye a fiatalok első fizetésének támogatását. Hogy első fizetésükhöz, első munkahelyükhöz jussanak. Ily módon serkentjük a foglalkoztatásukat és csökkentjük a munkanélküliséget a fiatalok körében”, mondta egyebek között Mali.

Amíg nyitva lesz a pályázat, a cégek bejelenthetik munkaerő-szükségletüket, ugyanakkor pedig az egyetemi hallgatók és a középiskolát végzettek is jelentkezni fognak – így alakítják ki a listát a program keretében, amelyre csak az idén kétmilliárd dinárt fordít a kormány.

„Ez nem kis összeg, de a megfelelő helyre megy, hogy első fizetésükhöz segítsük a fiatalokat, akik a válság körülményeiben bizonytalannak érzik a jövőjüket”, mondta a pénzügyminiszter.

Abból indulnak ki, hogy az első kilenc hónap után a fiatalok ugyanabban a cégben maradnak, vagy a szerzett tapasztalatukkal könnyebben találnak másik munkát.

Az ily módon foglalkoztatott fiatalok fizetésének további részét a munkaadó biztosítja.

„A két támogatási intézkedéscsomag a gazdaság védelmét szolgálja, az Első fizetésem program pedig a fiatalok foglalkozatását hivatott serkenteni”, mondta Mali. (B92)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2020. JÚLIUS 31. [ 20:57 ]

Nem tudom, hogy ki mit mond az „Első fizetésem” programra, de ha én fiatalabb lennék legalább 50 évvel, azt mondanám, hogy mehetek ti a bús valahova. Holnap már itt sem vagyok.


Az a cél, hogy Szerbia elegendő jó minőségű energiával és energiaforrással rendelkezzen, de regionális energetikai csomópont is legyen, valamint megkerülhetetlen útvonal az energia és az energiaforrások átvitele terén. Ezért van szükségünk a transzbalkán folyosóra, a Balkán Áramlat gázvezetékre, de...
2020. NOVEMBER 23.
[ 8:30 ]
Miközben a közelmúltig szinte minden technológiai újítás, amit használunk, a Szilícium-völgyből származott, most új kihívó jelent meg. A TikTok sikere jelzi, hogy a kínai technológia is felnőtt a feladathoz. A közelmúltban hirtelen a TikTok lett az egyik legnépszerűbb közösségi médium, különösen az ifjúság...
2020. NOVEMBER 23.
[ 7:37 ]
A szerb kormány elfogadta a 2021. évi költségvetés javaslatát, amely összesen 1336,3 milliárd dináros bevételt irányoz elő, vagyis 45 milliárddal többet az idei vártnál, közölték a kormányülést követően. A költségvetési kiadásokat 1514,8 milliárd dinárban határozták meg, így a deficit a GDP három százaléka...
2020. NOVEMBER 20.
[ 14:49 ]
Beolvasás folyamatban