Gazdaság
Mire számítanak a német munkaadók?

A német cégek arra számítanak, hogy még nyolc és fél hónapig lesznek életben a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések, derül ki az IFO intézet júliusban végzett felméréséből.

A szolgáltatásnyújtással foglalkozók szerint a korlátozások még 8,9 hónapig tartanak, a kereskedők még 8,6 hónapra számítanak, az építőipar 8,2, a termelők pedig 7,8 hónapot jósolnak, áll az IFO Tanjughoz eljuttatott közleményéből.

A legpesszimistább becsléssel a rekreációs ágazatban működő cégek álltak elő, attól tartanak ugyanis, hogy a korlátozó intézkedések időszaka még 13 hónapig tarthat.

A művészeti tevékenységek területén működő megkérdezettek, valamint az éttermek és a catering szolgáltatást nyújtók szerint még 11 hónapig tart ez az időszak, az oktatási szektor pedig 10 hónapra számít.

A szálláshelyeket üzemeltető német cégek 9,3 hónapot jeleznek előre, a raktározással foglalkozó szektor pedig 8,3 hónapot. A postai és futárszolgáltatással foglalkozók jelentősen optimistábbak, azt remélik ugyanis, hogy az élet átlagosan 6,6 hónap alatt rendeződik.

A bőrt, bőrárukat és -lábbeliket gyártók becslése szerint az intézkedések még 11,2 hónapig lesznek életben, a ruhaipar 9,3 hónapra számít, míg a textilgyártók kilenc hónapot jósolnak.

A vegyipari vállalatok átlagosan 8,2 hónapot jósolnak, a gépipar 7,9 hónapot, az italgyártók pedig 6,4 hónapot. A nagykereskedelemmel foglalkozók szerint még 8,4 hónapig kell együtt élni a korlátozásokkal, a kiskerekedők szerint viszont 8,8 hónapig. (Telegraf Biznis)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A koronavírus okozta válság nem hatott ki túlzottan a szerbiai mezőgazdaságra és nem voltak nagyobb problémák sem, közölte Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter, majd hozzátette: ami az élelmet, vagyis a gabonát, a zöldséget és a gyümölcsöt illeti, Szerbia „nyugodt lehet” az elkövetkező két évben. A Pink...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:47 ]
A mezőgazdasági miniszter a napokban nyilatkozta, hogy 8-9 tonnás hektáronkénti átlagtermés várható Szerbiában kukoricából. A közép-bácskai első terméseredmények elmaradnak ettől, de nem kizárt, hogy a középkorai és a későbbi érésű fajták még megnövelik az átlagot. A felvásárlási ár egyelőre valamivel 15 felett...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 11:04 ]
Az OECD a korábbi, júniusi előrejelzéséhez képest kisebb globális gazdasági visszaeséssel számol elsősorban amiatt, hogy az első hat hónapban a becsültnél jobban teljesített Kína és az Egyesült Államok a gazdaság élénkítését célzó óriási költségvetési kiadások hatására. A jelentés Magyarországgal...
2020. SZEPTEMBER 16.
[ 14:49 ]
Beolvasás folyamatban