Gazdaság
A kormány elindította Az első keresetem programot a fiatalok foglalkoztatásának támogatására

A szerb kormány ülésén elfogadta Az első keresetem nevű programról szóló határozatot, amellyel a fiatalok foglalkoztatását támogatja a 2020-as és a 2021-es évben, és amelyre összesen 2 milliárd dinárt fordít, áll a közleményben.

Mint kiemelték, ezzel a programmal további lehetőségeket teremtenek a felkészülésre és az első munkatapasztalatok megszerzésére, valamint általa a fiatalok még konkurensebbek lehetnek a munkaerőpiacon.

Az állam 10 ezer középiskolát és egyetemet végzett fiatal számára fedezi a keresetük egy részét, ezzel motiválja őket arra, hogy megtalálják első munkahelyüket, a munkaadóknak pedig megkönnyít a döntést a fiatalok alkalmazásakor.

Az erre a célra szánt eszközöket a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnak továbbítják, amely le fogja bonyolítani az említett programot.

Az elfogadott új intézkedések annak a találkozónak az eredményei, amelyen Ana Brnabić kormányfő tartott meg a vállalatok képviselőivel, de jelen volt Marko Čadež a Szerbiai Gazdasági Kamara elnöke és Zoran Martinović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat igazgatója is, áll a közleményben.

A kormány egyébként meghozta azt a határozatot is, amelynek értelmében Szerbia 100 ezer eurós támogatást nyújt Libanonnak, a Bejrútban történt robbanás következményeinek elhárítására. (Fonet)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistvan
2020. AUGUSZTUS 14. [ 17:39 ]

Valamikor is BISZTOSITVA VOLT A munkahely minden apro kézi munkára és tudományos munkára szükség van


Az OECD a korábbi, júniusi előrejelzéséhez képest kisebb globális gazdasági visszaeséssel számol elsősorban amiatt, hogy az első hat hónapban a becsültnél jobban teljesített Kína és az Egyesült Államok a gazdaság élénkítését célzó óriási költségvetési kiadások hatására. A jelentés Magyarországgal...
2020. SZEPTEMBER 16.
[ 14:49 ]
Szeptemberben a várt csökkenés helyett húsz éves csúcsra emelkedett a gazdasági hangulatindex Németországban a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet felmérésében. Az euróövezet gazdasági hangulatindexe pedig 16 éves csúcsot ért el. A németországi konjunkturális várakozások mutatója 5,9 ponttal 77,4 pontra, 2000...
2020. SZEPTEMBER 15.
[ 13:06 ]
Az ingatlanok átlagos négyzetméter árai folyamatosan változnak, így mindig vannak megyeszékhelyek, melyek veszítenek pozíciójukból, vagy épp ellenkezőleg, előre törnek a ranglétrán. Bár a koronavírus nem alakította át látványosan az árakat, mégis hozott meglepetéseket a nyár vége. Persze a megyeszékhelyek között mind...
2020. SZEPTEMBER 14.
[ 16:27 ]
Beolvasás folyamatban