Gazdaság
Megkezdődött a fiatalok bejelentkezése Az első keresetem programra, 28.000 munkahelyet kínálnak

A munkaadók kiválasztása szintén ma kezdődik és november 15-éig tart.

A kiválasztott munkaadók és a jelöltek végleges listáját, illetve az egyes munkáltatók számára jóváhagyott végrehajtók számát, legkésőbb november 27-ig teszik közzé a mojaprvaplata.gov.rs portálon.

November 28-a és december 14-e között kötik meg a szerződéseket a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, a munkaadók és a kiválasztott pályázók között.

Az első keresetem programmal a szerb kormánynak az a célja, hogy felkészítse a munkára a fiatalokat, valamint hogy segítsen a vállalatoknak, amelyek munkaerőhiánnyal küzdenek.

A program kilenc hónapos képzést irányoz elő a meghatározott munkakörökben, amelyre összesen kétmilliárd dinárt különítettek el. A középiskolások legalább havi 20 ezer dinárt kapnak, míg az egyetemi végzettséggel rendelkezők legalább 24 ezer dinárt.

Amint azt nemrég közölték, 10 ezer vállalat érdeklődött és mintegy 17 ezer munkakört hirdettek meg 28 ezer munkahelyre. (021.rs)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az újvidéki terméktőzsdén mintegy tíz százalékkal nőtt a búza és a kukorica ára, amit az okozott, hogy a világjárvány okozta egészségügyi válságban megnőtt kereslet miatt emelkedett ezeknek a gabonaféléknek a világpiaci ára, mondta Vukosav Saković, a Žita Srbije egyesület elnöke. Elmondta, az élelmiszerbiztonság...
2020. OKTÓBER 26.
[ 18:55 ]
Nagy indexveszteséggel fejezték be a hétfői kereskedést az európai értékpapírpiacok a fertőzöttek növekvő száma és a szigorodó korlátozásokkal párhuzamosan romló gazdasági kilátások miatt. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 1,63 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 1,80 százalékkal csökkent hétfőn, az...
2020. OKTÓBER 26.
[ 18:34 ]
Az alkotmányosságot és törvényességet védő egyesület (UZUZ) úgy véli, törvényileg szabályozni kellene a szabadúszók (freelancer) státuszát, azután pedig ki kell dolgozni egy olyan adózási modellt, amely lehetővé teszi és ösztönzi az embereket, hogy ebben a szektorban dolgozzanak. Másfelől, az állami szervek...
2020. OKTÓBER 26.
[ 14:28 ]
Beolvasás folyamatban