Gazdaság
A járvány ellenére a szerbiai turistahelyek várják a szilveszterezőket

A koronavírus-járvány ellenére a szerbiai polgárok azt tervezik, hogy az ország különböző üdülőhelyein töltik az újévi ünnepeket. Ritka az, aki külföldi utat tervez.

A szerbiai hegyekben, fürdőkben és városokban az újévi ünnepek alatt a szálláshelyek ára egy éjszakára 1140 dinárnál kezdődik, s fajtától és helyszíntől függően akár 117 538 dinár is lehet.

Szerbián kívül Bosznia-Hercegovina és Észak-Macedónia is vonzó célpont lehet, az árak 79 eurónál kezdődnek, s nem kell koronavírusteszt. Montenegró a kijárási tilalom bevezetése miatt jelenleg nem túl vonzó a szerbiai turisták számára, a régió többi országának határai pedig zárva vannak. A hagyományosan nagy érdeklődésnek örvendő Törökország és Egyiptom most bizonytalan célpontok, erősítette meg a Kurirnak Aleksandar Seničić, a Juta igazgatója, s hozzátette, a járványügyi helyzet miatt nincs is túl sok foglalás.

„A legbiztosabbak a hazai helyszínek, esetleg Bosznia-Hercegovina és Észak-Macedónia. Az emberek leginkább a hegyek és a fürdők iránt érdeklődnek, de mivel öt embernél több nem tartózkodhat egy helyen, idén nem lehet szilveszterezést szervezni” – mondta Seničić. Hozzátette, az emberek nem fizetnek előre, csak lefoglalják az utat, mivel a helyzet bizonytalan, a turistairodáknak nincs munkájuk.

A városok közül a legvonzóbbak Niš. Kragujevac, Belgrád és Újvidék. A fővárosban a szilveszterezés, amennyiben megrendezhető lesz, 32 eurótól 150 euróig terjed, egy éjszakáért pedig legkevesebb 1175 dinárt kell fizetnünk, de ha luxusra vágyunk, az 117 538 dinárba kerül. Újvidéken, ha hostelben töltenénk el egy éjszakát, az árak 1140 dinártól indulnak, egy luxus apartman ára pedig 23 508 is lehet. A Zlatiboron egy éjszaka ára 3339 dinár és 37 024 dinár között mozog, a Kopaonikon pedig egy személyre 5642 dinárnál kezdődnek az éjszakai szállások árai, s 28 209 dinárig terjednek. A Tarán az árak 1140 és 14 416 dinár között mozognak, a Tarcal-hegyen pedig 2351 és 22 567 dinár között. Vrnjačka Banján egy személy legolcsóbban 1058 dinárért találhat szállást egy éjszakára, de akár 25 917 dinárt is fizethet egy drágább apartmanért. (Kurir)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A várt csökkenés helyett emelkedett az amerikai feldolgozóipar és szolgáltatóipar teljesítménye novemberben, a kompozit teljesítményindex pedig öt és fél éves csúcsot ért el a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének előzetes adatai alapján. Novemberben a feldolgozóipari...
2020. NOVEMBER 23.
[ 16:39 ]
Az a cél, hogy Szerbia elegendő jó minőségű energiával és energiaforrással rendelkezzen, de regionális energetikai csomópont is legyen, valamint megkerülhetetlen útvonal az energia és az energiaforrások átvitele terén. Ezért van szükségünk a transzbalkán folyosóra, a Balkán Áramlat gázvezetékre, de...
2020. NOVEMBER 23.
[ 8:30 ]
Miközben a közelmúltig szinte minden technológiai újítás, amit használunk, a Szilícium-völgyből származott, most új kihívó jelent meg. A TikTok sikere jelzi, hogy a kínai technológia is felnőtt a feladathoz. A közelmúltban hirtelen a TikTok lett az egyik legnépszerűbb közösségi médium, különösen az ifjúság...
2020. NOVEMBER 23.
[ 7:37 ]
Beolvasás folyamatban