Gazdaság
Mali aláírta az egyezményt a DFC szerbiai tevékenységének megkezdéséről
Betűméret:             

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter és Anthony Godfrey, az USA belgrádi nagykövete ma aláírták a beruházások elősegítését célzó államközi egyezményt, amely előfeltétele annak, hogy az amerikai székhelyű Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság (DFC) megkezdhesse a munkáját Szerbiában, valamint igazolást jelent arról, hogy Washington tartja magát az egyezséghez.

„Ez a megállapodás azért fontos, mert azt bizonyítja, hogy Washington továbbra is tartja magát a korábban ott megkötött egyezséghez. Tehát folytatjuk azt, amit Washingtonban megbeszéltünk”, mondta Mali miután aláírták a megállapodást a szerb kormány épületében.

Mali: A GDP 2020-as csökkenése Szerbiában közel 1 százalékos, a legjobb Európában

Mali ma azt is közölte, hogy Szerbia GDP-je 2020-ban mintegy 1 százalékkal csökkent, a pontos számot csak az összes adat begyűjtése után tudják megállapítani, de biztos, hogy ebben a tekintetben a legjobbak leszünk Európában.

A DFC által biztosított garanciarendszert a mikro-, kis- és közepes vállalatok támogatására fordítják majd, amelyek minden országban a fejlődés alapját képezik.

Godfrey: Az USA továbbra is fejleszti kapcsolatait Szerbiával

Godfrey elmondta, hogy az USA az új elnök, Joe Biden megválasztása után folytatja a szerbiai kapcsolatok fejlesztését.

Így felelt az amerikai nagykövet arra az újságírói kérdésre, hogy kihatással lesz-e az amerikai elnökválasztás a szerbiai kapcsolatokra, illetve hogy lesznek-e abban változások.

Mali: A szabadúszókkal kapcsolatos megoldás egy hét múlva születhet meg

Mali ma azt is kijelentette, hogy jó irányba haladnak a tárgyalások a szabadúszók képviselőivel az adómegfizettetésről, és hogy egy hét múlva, még néhány tárgyalás után állnak majd elő az ezzel kapcsolatos probléma megoldásával.

Arra a kérdésre, hogy miben állapodtak meg a kormány és a szabadúszók képviselői, Mali azt felelte, hogy nem lenne igazságos a részéről, ha a tárgyalások befejezése előtt árulna el részleteket. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Márciusban javult, három havi csúcsot ért el a gazdasági hangulatindex mind az EU-ban, mind az euróövezetben, a foglalkoztatási kilátások mutatószáma pedig magas szinten stabilan tartotta magát az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN) szerdai jelentése szerint. Márciusban a gazdasági...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 12:38 ]
A kakaó ára továbbra is rekordokat dönt, a történelem során először lépte át a 9.000 dollárt (8.307 eurót) tonnánként, mert az alacsony kínálat megrengette a piacot. A kakaó Futures fajtái csak ebben a hónapban mintegy 50 százalékkal drágultak, és idén már több a duplájára nőtt az áruk. A rossz időjárás és a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 11:00 ]
A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) elindította az EPS Uvid u račun nevet viselő mobilalkalmazást, amelyen keresztül a háztartások és a kisfogyasztók nagyon egyszerű módon, mobiltelefonon követhetik nyomon a villamosenergia-fogyasztásukat, fizethetik számlájukat, illetve ellenőrizhetik három évre visszamenőleg a havi tartozásukat...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 16:25 ]
Beolvasás folyamatban