Gazdaság
Mali aláírta az egyezményt a DFC szerbiai tevékenységének megkezdéséről

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter és Anthony Godfrey, az USA belgrádi nagykövete ma aláírták a beruházások elősegítését célzó államközi egyezményt, amely előfeltétele annak, hogy az amerikai székhelyű Nemzetközi Fejlesztési Pénzügyi Társaság (DFC) megkezdhesse a munkáját Szerbiában, valamint igazolást jelent arról, hogy Washington tartja magát az egyezséghez.

„Ez a megállapodás azért fontos, mert azt bizonyítja, hogy Washington továbbra is tartja magát a korábban ott megkötött egyezséghez. Tehát folytatjuk azt, amit Washingtonban megbeszéltünk”, mondta Mali miután aláírták a megállapodást a szerb kormány épületében.

Mali: A GDP 2020-as csökkenése Szerbiában közel 1 százalékos, a legjobb Európában

Mali ma azt is közölte, hogy Szerbia GDP-je 2020-ban mintegy 1 százalékkal csökkent, a pontos számot csak az összes adat begyűjtése után tudják megállapítani, de biztos, hogy ebben a tekintetben a legjobbak leszünk Európában.

A DFC által biztosított garanciarendszert a mikro-, kis- és közepes vállalatok támogatására fordítják majd, amelyek minden országban a fejlődés alapját képezik.

Godfrey: Az USA továbbra is fejleszti kapcsolatait Szerbiával

Godfrey elmondta, hogy az USA az új elnök, Joe Biden megválasztása után folytatja a szerbiai kapcsolatok fejlesztését.

Így felelt az amerikai nagykövet arra az újságírói kérdésre, hogy kihatással lesz-e az amerikai elnökválasztás a szerbiai kapcsolatokra, illetve hogy lesznek-e abban változások.

Mali: A szabadúszókkal kapcsolatos megoldás egy hét múlva születhet meg

Mali ma azt is kijelentette, hogy jó irányba haladnak a tárgyalások a szabadúszók képviselőivel az adómegfizettetésről, és hogy egy hét múlva, még néhány tárgyalás után állnak majd elő az ezzel kapcsolatos probléma megoldásával.

Arra a kérdésre, hogy miben állapodtak meg a kormány és a szabadúszók képviselői, Mali azt felelte, hogy nem lenne igazságos a részéről, ha a tárgyalások befejezése előtt árulna el részleteket. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A globális pénzügyi válság óta nem mért ütemben emelkedett tavaly a munkanélküliségi ráta Nagy-Britanniában, elsősorban a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt. A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a decemberrel zárult három hónapban átlagosan 5,1 százalékos volt a...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 11:17 ]
Észtország rekordszintű fejlődésének sok olyan tanulsága van, amelyet Magyarországnak is érdemes figyelembe vennie - írta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a növekedés.hu oldalon hétfőn közzétett elemzésében. Matolcsy György azért tekinti példának Észtországot, mert a fejlettségi szintje az EU-átlag 64,6...
2021. FEBRUÁR 22.
[ 14:50 ]
Az Eurostat adatai szerint Magyarországon az elmúlt időszakban határozottan csökkent a szegénységben élők száma - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpán. Fülöp Attila egy helyi...
2021. FEBRUÁR 22.
[ 14:35 ]
Beolvasás folyamatban