Gazdaság
Velence 70 millió eurót veszít a hagyományos karnevált kísérő tömeg elmaradása miatt

Karnevál-szezon van Velencében, de az utcákon több koronavírus elleni védőmaszkot viselő embert látni, mint maskarába öltözöttet.

Külföldiek a járvány miatt nem jöhettek a karneválra, így 3 millióval kevesebben tartózkodnak az olasz városban, mint rendesen az évnek ebben a szakaszában.

A hoteleknek mindössze tizede van nyitva, de azok is üresek. A gondolásoknak sincs miért vízre szállniuk, a maszkkészítő kisiparosok pedig csak internetes megrendelésre dolgoznak, mert senki sem tér be az üzletükbe.

- 35 éve csinálom ezt, de ilyen karnevált még soha nem láttam – mondja egy mester, Hamid Seddighi.

Idén minden ilyenkor szokásos közösségi rendezvényt töröltek. A hagyományos karneváli figurák ugyan fel-felbukkannak, de alig valaki készít képet róluk.

- Szerintem jó ez. Át kell értékelnünk néhány dolgot, mert ami például tavaly is volt itt, az már túl sok – mondja a Comedia Del Arte intézet igazgatója, Gianni de Luigi.

Hogy pontosan mire gondolhatott, azt egy nemesembernek öltözött férfi fejtette ki bővebben.

- Hogy milyen jövőt szeretnénk Velencének? A várost felemelő új projektek kellenek. Fontos, hogy a művészetben, a szépségben, a turizmusban ne a mennyiség, hanem a minőség domináljon – mondta a férfi.

A karnevált a helyiek közül sokan nem szeretik, ők azt szeretnék, hogy Velence a velenceieké legyen. Az érem másik oldala viszont, hogy a város 70 millió eurót veszít az idei csonka karnevál miatt, emlékeztet az euronews.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A globális pénzügyi válság óta nem mért ütemben emelkedett tavaly a munkanélküliségi ráta Nagy-Britanniában, elsősorban a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt. A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a decemberrel zárult három hónapban átlagosan 5,1 százalékos volt a...
2021. FEBRUÁR 23.
[ 11:17 ]
Észtország rekordszintű fejlődésének sok olyan tanulsága van, amelyet Magyarországnak is érdemes figyelembe vennie - írta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a növekedés.hu oldalon hétfőn közzétett elemzésében. Matolcsy György azért tekinti példának Észtországot, mert a fejlettségi szintje az EU-átlag 64,6...
2021. FEBRUÁR 22.
[ 14:50 ]
Az Eurostat adatai szerint Magyarországon az elmúlt időszakban határozottan csökkent a szegénységben élők száma - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpán. Fülöp Attila egy helyi...
2021. FEBRUÁR 22.
[ 14:35 ]
Beolvasás folyamatban