Gazdaság
Hamarosan Szerbiában is állami támogatással ösztönzik az energiahatékonyság növelését

A tervek szerint részben az állam állja majd a nyílászsárók cseréjét, az épületek szigetelését az energiahatékonyság növelése érdekében. Az uniós országokban bevett gyakorlatnak számító állami támogatás az idén, úgy tűnik, Szerbiában is beindul.

“Júniusban alakul meg az energiahatékonyság növelését és támogatását szolgáló igazgatóság, amelynek legfőbb feladata az lesz, hogy támogatást nyújtson a polgároknak abban, hogy otthonaikban minél nagyobb legyen az energiahatékonyság”, jelentette ki Zoran Lakićević szerbiai energetikai miniszter.

A közszolgálati televíziónak nyilatkozva a tárcavezető elmondta, hogy az energiahatékonyságról és a racionális energiakihasználásról szóló új törvény egyebek között előirányozza majd az ajtók, ablakok cseréje, az épületek külső szigetelése, a tető szigetelése és a fűtési rendszerek hatékonyabbá tétele terén vállalt állami támogatást.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2021. ÁPRILIS 5. [ 17:42 ]

Ez április tréfának sem rossz. A gázbevezetés csökkentését elnökünk janurába úgy ígérte, hogy két hét múlva a parlament előtt lesz. A híreket olvasva, kb. hét hónapot késik. Ha a sztiropor szigetelést és a műanyag nyílászárókat támogatják, akkor lesz még teendő az elkövetkező évtizedekre.


Lazio
2021. ÁPRILIS 5. [ 12:54 ]

Kíváncsi vagyok, hogy mikor érkezik el a "hamarosan" . A gázvezetékhez való kedvezményes csatlakozást is már évekkel ezelőtt meghirdették és még mindig, sehol semmi.


Goran Radosavljević belgrádi egyetemi tanár, közgazdász szerint Szerbia 2021-es költségvetésének módosítása további 2,5 milliárd eurós hitelt irányoz elő, amely a jelenlegi hiány finanszírozásához szükséges forrásokkal együtt 4-4,5 milliárd euróval növeli az államadósságot. Radosavljević szerint az...
2021. ÁPRILIS 17.
[ 10:56 ]
A kínai gazdaság 18,3 százalékkal növekedett az első negyedévben, miután a koronavírus-járvány belföldi megfékezését követően az ország gazdasága gyorsuló ütemben állt helyre a tavalyi első negyedévben regisztrált visszaesésből - derült ki a kínai statisztikai hivatal pénteken közzétett adataiból. A kínai...
2021. ÁPRILIS 16.
[ 6:10 ]
Az idegenvezetők és a kísérőik számára két minimálbér összegét biztosítja az állam júliusban és augusztusban, erről döntött ma a szerb kormány. Mindkét alkalommal 30.900 dinárt folyósítanak a támogatásra jogosultaknak. Ezt az összeget, ugyancsak két alkalommal megkapják a vendéglátóiparban és a turizmusban...
2021. ÁPRILIS 15.
[ 21:37 ]
Beolvasás folyamatban