Gazdaság
Megkezdődött a márciusi minimálbér felének kifizetése

A kincstári igazgatóság ma reggel 6 óra 30 perckor kezdte meg a minimálbér felének kifizetésére szóló rendelvények beolvasását, közölte Instagram-profilján Siniša Mali pénzügyminiszter, majd hozzátette, hogy a nap folyamán mintegy 251 ezer gazdasági szubjektum számlájára fog megérkezni a pénz.

„Az összes rendelvényt beolvasták, és amikor reggel 9-kor megkezdődik a fizetési forgalom, a pénzt folyósítják a bankoknak. Tehát mintegy 251 ezer gazdasági szubjektum, amely összesen 1 140 000 személyt foglalkoztat, a nap folyamán megkapja a számlájára a pénzt”, közölte Mali.

Továbbra is támogatjuk a gazdaságunkat, emelte ki a pénzügyminiszter, és hozzátette: a kincstári igazgatóság rendeltetésszerű számláira az állam 17,5 millió dinárt utal át.

Az Adóhivatal honlapján április elsejétől lehet jelentkezni a minimálbér felére az áprilisi hónapra. A kérvényeket a hónap végéig adhatják át az érdekeltek.

Az állam harmadik támogatási csomagja a minimálbér felének három havi kifizetésére irányul márciustól kezdve, mégpedig a vállalkozók, a mikro-, kis-, közepes- és nagyvállalatok számára. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Goran Radosavljević belgrádi egyetemi tanár, közgazdász szerint Szerbia 2021-es költségvetésének módosítása további 2,5 milliárd eurós hitelt irányoz elő, amely a jelenlegi hiány finanszírozásához szükséges forrásokkal együtt 4-4,5 milliárd euróval növeli az államadósságot. Radosavljević szerint az...
2021. ÁPRILIS 17.
[ 10:56 ]
A kínai gazdaság 18,3 százalékkal növekedett az első negyedévben, miután a koronavírus-járvány belföldi megfékezését követően az ország gazdasága gyorsuló ütemben állt helyre a tavalyi első negyedévben regisztrált visszaesésből - derült ki a kínai statisztikai hivatal pénteken közzétett adataiból. A kínai...
2021. ÁPRILIS 16.
[ 6:10 ]
Az idegenvezetők és a kísérőik számára két minimálbér összegét biztosítja az állam júliusban és augusztusban, erről döntött ma a szerb kormány. Mindkét alkalommal 30.900 dinárt folyósítanak a támogatásra jogosultaknak. Ezt az összeget, ugyancsak két alkalommal megkapják a vendéglátóiparban és a turizmusban...
2021. ÁPRILIS 15.
[ 21:37 ]
Beolvasás folyamatban