Gazdaság
Autóalkatrész-gyár nyílt Jagodinában

A Fischer Automotive Systems német vállalat megnyitotta üzemét Jagodinában, ahol magas kategóriájú autókhoz gyártanak alkatrészeket és tartozékokat.

A megnyitón jelen volt Aleksandar Vučić szerb elnök, aki a vállalat képviselőivel együtt vágta át a szalagot, ezzel pedig a gyár hivatalosan is megkezdte működését.

Vučić ezután körbejárta az üzemet és beszélgetett a dolgozókkal, akiknek jó munkát kívánt, és megtudta tőlük, hogy ők nem csak Jagodinából, hanem a környékbeli településekről érkeztek.

Az államfő kiemelte, hogy nagyon boldog amiatt, hogy sikerült ilyen beruházót Szerbiába csábítani, és köszönetet mondott Klaus Fischernek, a vállalat tulajdonosának és mindenkinek, akik ebben részt vettek, így Dragan Markovićnak, Jagodina község képviselő-testületi elnökének is.

Vučić közölte továbbá: az állam mindenkinek szeretne munkahelyet biztosítani, aki dolgozni akar.

Az államfő arra is emlékeztetett, hogy amikor a német vállalatok először érkeztek meg Szerbiába, akkor mintegy 17 ezer személyt foglalkoztattak, most pedig már közel 70 ezret. Mindez azt mutatja, hogy mekkora sikert ért el az ország.

Hozzátette: ezek olyan vállalatok, amelyek 100 százalékban kivitelre termelnek, mégpedig olyan márkáknak, mint a BMW, a Mercedes vagy az Audi.

A vállalat képviselői bemutatták az államfőnek a gyártási folyamatot, amely teljesen automatizált.

A Fischer vállalat beruházásnak értéke mintegy 40 millió euró, a 8 ezer négyzetméteres csarnokban pedig 350 személy dolgozik. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egyelőre jó termés ígérkezik, az őszi kalászosok és az olajrepce is ígéretes. Sok függ azonban az elkövetkező hetek időjárásától, de a szakemberek és a termelők is bizakodóak. A topolyai Mezőgazdasági Szaktanácsadói Szolgálat szervezésében a Felsőroglatica közelében található mintaparcellák mellett...
2021. JÚNIUS 11.
[ 16:14 ]
Szerbiában idén májusban 0,5 százalékkal növekedett az infláció az áprilisi számokhoz viszonyítva, míg 2020. májusához képest 3,6 százalékos a növekedés a Köztársasági Statisztikai Hivatal ma közzétett adatai szerint. A fogyasztói árak a 2020. decemberében aktuális árakhoz képest 3,2 százalékkal emelkedtek 2021....
2021. JÚNIUS 11.
[ 13:40 ]
Az Adóhivatal arra emlékeztet mindenkit, akinek jogában állt elhalasztani az adótartozás befizetését, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak csökkentése érdekében meghozott rendelet szerint, ma jár le az ötödik részlet törlesztésének határideje. Azok a vállalatok, amelyek nem törlesztik tartozásukat a...
2021. JÚNIUS 10.
[ 8:44 ]
Beolvasás folyamatban