Gazdaság
Mennyi pénzt kapnak a szerb állampolgárok idén az államtól?

A szerb állampolgárok a harmadik gazdasági segélycsomag keretén belül további 20 eurót kapnak majd, amelyet - mint bejelentették - decemberben fizetnek ki, így a nyugdíjasok idén összesen 130 eurót kapnak, a nagykorú állampolgárok 80 eurót, a munkanélküliek pedig 140 eurót.

Figyelembe véve, hogy az első 30 euró kifizetése májusban már megtörtént, az év végéig a nyugdíjasok még 100 eurót kapnak, a nagykorú polgárok pedig 50-et.

Mikor számíthatunk az összegek utalására?

Szeptemberben egyszeri, 50 eurós támogatást folyósítanak mintegy 1,7 millió nyugdíjas számlájára, míg a pénzügyi segélyt igénylő felnőtt állampolgárok novemberben kapják meg a második 30 eurót.

A hétvégén Aleksandar Vučić szerb elnök bejelentette, hogy a júliusi állami költségvetésben előreláthatólag 200 millió eurós többlet lesz, így minden állampolgár további 20 eurós támogatásra számíthat decemberben.

Vučić elmondása szerint a 20 euróra is a megszokott módon kell majd jelentkezni.

Mennyi támogatást kaptak eddig a polgárok?

A Koszovó és Metóhia területén élő felnőttek és gyerekek egyaránt 100 eurót kaptak májusban, a munkanélküliek pedig 200 eurót.

A Szerbia egyéb területein élő munkanélküliek júniusban 60 eurós támogatást kaptak.

Május 31-ig minden szerb állampolgár, aki a koronavírus elleni vakcina legalább egy adagjával beoltatta magát, egyszeri 3000 dináros segélyt kapott. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Horvátország felkészült arra, hogy 2023. január 1-jén bevezesse az eurót - mondta Andrej Plenković horvát kormányfő hétfőn, az euró bevezetésével foglalkozó nemzeti tanács 11. ülésén, amelyen részt vett Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság (EB) ügyvezető alelnöke is. "A folyamathoz nagyon strukturáltan...
2021. SZEPTEMBER 13.
[ 18:59 ]
Szerbia hatmilliárd eurót kíván befektetni a vasúti projektekbe, ami az ország vasúti forgalmának, valamint a régió országaival és az Európai Unióval való összeköttetés teljes modernizációjához vezet majd, jelentette ki Ana Brnabić miniszterelnök. "A vasúti közlekedés a vízi közlekedés mellett a legfontosabb...
2021. SZEPTEMBER 13.
[ 16:30 ]
A koronavírus okozta válságra reagálva a kormány tavaly minden idők legnagyobb beruházásösztönzési programját indította meg, amelynek nyomán rekordmennyiségű beruházás kezdődött meg Magyarországon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. A Külgazdasági és Külügyminisztérium...
2021. SZEPTEMBER 13.
[ 14:20 ]
Beolvasás folyamatban