Gazdaság
Brnabić: Hatmilliárd euró a vasútépítésre

Szerbia hatmilliárd eurót kíván befektetni a vasúti projektekbe, ami az ország vasúti forgalmának, valamint a régió országaival és az Európai Unióval való összeköttetés teljes modernizációjához vezet majd, jelentette ki Ana Brnabić miniszterelnök.

"A vasúti közlekedés a vízi közlekedés mellett a legfontosabb közlekedési mód, és 2014 óta, amikor elkezdtünk beruházni a vasúti hálózatba, több mint 600 millió eurót fektettünk be" - mondta Brnabić a sajtótájékoztatón, miután megtekintette a Connecting Europe Express mozdonyt a belgrádi központi vasútállomáson.

Szerbia hatmilliárd eurót fektet be azokba a projektekbe, amelyekhez jelenleg dolgozza ki a projektdokumentációt, vagy az EU segítségével tanulmányozza az indokoltságot és a környezetre gyakorolt ​​hatást, nyilatkozta Brnabić.

"A legfontosabb projektek a Belgrád-Budapest gyorsvasút, amelybe kétmilliárd eurót fektetnek be, és a 10-es vasúti korridor, amelybe az EU, valamint az Európai Fejlesztési Bank kétmilliárdot ruház be” - mondta Brnabić.

Az Európai Bizottság Mobilitáspolitikai és Közlekedési Főigazgatóságának igazgatóhelyettese, Maja Bakran Marčić kijelentette, az Európai Unió a cselekvési tervvel összhangban 30 milliárd eurót különített el a Nyugat-Balkán fenntartható közlekedési és vasúti infrastruktúrájába történő beruházásokhoz. (Nova.rs)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Horvátország felkészült arra, hogy 2023. január 1-jén bevezesse az eurót - mondta Andrej Plenković horvát kormányfő hétfőn, az euró bevezetésével foglalkozó nemzeti tanács 11. ülésén, amelyen részt vett Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság (EB) ügyvezető alelnöke is. "A folyamathoz nagyon strukturáltan...
2021. SZEPTEMBER 13.
[ 18:59 ]
A koronavírus okozta válságra reagálva a kormány tavaly minden idők legnagyobb beruházásösztönzési programját indította meg, amelynek nyomán rekordmennyiségű beruházás kezdődött meg Magyarországon - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. A Külgazdasági és Külügyminisztérium...
2021. SZEPTEMBER 13.
[ 14:20 ]
Az uniós pénzügyminiszteri csúcson is egyetértés volt abban, hogy a gazdaság újraindításához továbbra is támogató költségvetési politikára van szükség, ennek túlzottan korai visszavonása ugyanis akár egy új visszaesést is eredményezhetne - jelentette ki Varga Mihály a szlovéniai Brdóban, az uniós pénzügyminiszterek...
2021. SZEPTEMBER 11.
[ 11:29 ]
Beolvasás folyamatban