Gazdaság
Három évtized után kivonul az orosz piacról a McDonald´s

Az amerikai gyorsétterem-óriás McDonald´s kivonul az orosz piacról, és eladja az egyre inkább elszigetelődő országban lévő üzletágát - közölte a vállalat hétfőn.

A McDonald´s márciusban zárta be 850 éttermét az országban, ahol saját bevallása szerint 62 ezer embert foglalkoztat.

Közleményükben azt írják, a McDonald´s Corporation több mint 30 évnyi működés után kivonul az orosz piacról, és elindította az oroszországi üzletág értékesítési folyamatát.

„Az ukrajnai háború okozta humanitárius válság és az azt megelőző kiszámíthatatlan működési környezet arra a következtetésre késztette a McDonald´st, hogy az oroszországi üzletág további tulajdonlása már nem tartható fenn, és nem áll összhangban a McDonald´s értékeivel sem”

- írják.

Az adásvétel után az éttermek többé nem használhatják a McDonald´s nevet, logót, márkajelzést vagy étlapot.

Oroszország, ahol a McDonald´s a nevét viselő éttermek több mint 80 százalékát közvetlenül irányítja, a vállalat bevételének 9 százalékát és működési nyereségének 3 százalékát adja.

Chris Kempczinski vezérigazgató nyilatkozatában elmondta: „Rendkívül büszkék vagyunk az éttermeinkben dolgozó 62 ezer alkalmazottra, valamint az üzletünket támogató több száz orosz beszállítóra és helyi franchise partnereinkre. Elkötelezettségük és a McDonald´s iránti hűségük miatt a mai bejelentés rendkívül nehéz. Azonban elkötelezettséggel tartozunk globális közösségünk felé, és szilárdan ki kell tartanunk értékeink mellett”.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az ukrajnai háború kezdete óta mintegy 10 ezer orosz állampolgár költözött Szerbiába. Leginkább az IT szektorban dolgoznak, és általában Belgrádban, Újvidéken, Nišben és Kragujevacon telepednek le. Közel 1.300 cég alakult ezeken a településeken, a becslések szerint viszont még ennél is több lesz. A szerbiai...
2022. JÚNIUS 28.
[ 16:33 ]
Július 1-től 10 dinárral drágulnak a cigaretták, így a legolcsóbb doboz 300, a legdrágább pedig 580 dinárba kerül. Ennek oka a külön jövedéki adó másfél dinárral történő emelése, amelyet a jövedéki naptár szerint évente kétszer, januárban és júliusban korrigálnak. Ezután még 6 alkalommal emelik majd az...
2022. JÚNIUS 28.
[ 12:23 ]
Az Európai Unió energiabiztonságának javítása érdekében az Európai Unió tagállamainak energiaügyekért felelős miniszterei elfogadták az európai földgáztartalék biztosítását célzó rendeletet az ukrajnai háborúval összefüggésben. A Luxembourgban hétfőn tartott tanácskozásról kiadott tanácsi közlemény...
2022. JÚNIUS 27.
[ 14:20 ]
Beolvasás folyamatban