Gazdaság
A szerb kormány korlátozta a kenyér és a pellet árát
Betűméret:             

A Szerb Köztársaság kormánya tegnapi ülésén elfogadta a T-500-as lisztből készült kenyér kötelező előállításáról és értékesítéséről szóló rendeletet.

Az új rendeletet a lakosság életszínvonalának további védelme érdekében fogadták el, szem előtt tartva, hogy a piac még nem stabilizálódott, közölte a kereskedelmi minisztérium.

A rendelet szabályozza a kötelező kenyérgyártást és -forgalmazást, az árrés maximális mértékét, valamint a fizetési feltételeket a kenyérgyártással foglalkozó gazdasági alanyok számára. Az új rendelet a T-500-as lisztből készült kenyér kiskereskedelmi árát 53,50 dinárra korlátozza, míg a maximális termelői árat 45,88 dinárra.

Ezen kívül a rendelet korlátozza az összes többi kenyérfajtára vonatkozó teljes árrést is.

A szerb kormány elfogadta továbbá a pellet árának korlátozásáról szóló rendeletet, e szerint a pellet maximális kiskereskedelmi ára nem haladhatja meg a 38 ezer dinárt tonnánként, bármekkora kiszerelésről is legyen szó.

A rendelet a Hivatalos Közlönyben való megjelenését követő napon lép hatályba, és 90 napig érvényes.

A kormány ideiglenesen, hat hónapig korlátozta, illetve betiltotta az egyes alapvető jelentőségűnek minősített fafajták kivitelét. A kiviteli tilalom a biomassza alapú szilárd tüzelőanyag előállítására szolgáló egyes fafajtákra vonatkozik. (Kurir)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Még sosem volt olyan magas a betöltetlen álláshelyek száma Ausztriában, mint 2022 második negyedévében – jelentette pénteken az osztrák statisztikai hivatal, a Statistik Austria. Az osztrák statisztikai hivatal nyilvántartása szerint Ausztriában az üres álláshelyek száma 2022 második negyedévében újabb csúcsra, 206,3...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 17:01 ]
A Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium közölte az új üzemanyagárakat, amelyek augusztus 12-éig, az újabb árlista megjelenéséig lesznek érvényben. A dízel maximális ára a következő hét napban 209 dinár, a 95-ös oktánszámú benziné pedig 184 dinár lesz. Az eddigi árakhoz képest a gázolaj ára...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 15:55 ]
A Szerb Nemzeti Bank (NBS) megerősítette, hogy intenzíven dolgozik egy olyan megoldáson, amelyet várhatóan a lehető legrövidebb időn belül elfogadnak és végrehajtanak annak érdekében, hogy minél jobban védjék a szerbiai polgárok életszínvonalát. Korábban számos panasz és felhívás érkezett az NBS-hez, hogy...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 13:43 ]
Beolvasás folyamatban