Gazdaság
Újabb gabonaszállítmányok indultak el Ukrajnából
Betűméret:             

Újabb három gabonaszállító hajó hagyta el az ukrán kikötőket. Kettő Csornomorszk kikötőjéből, egy pedig Odesszából indult.

Az összes szállítmány kukorica, a hajók célpontjai pedig Törökország, Írország és az Egyesült Királyság. A hajók az élelmiszer- és műtrágyaválság megoldását célzó, július 22-i isztambuli megállapodás keretében indulhatnak el. A nemrég kifutott hajókon összesen 58.000 tonna kukoricát szállítanak. Indulásukról csütörtökön számolt be a török védelmi miniszter, Husuli Akar.

Az Írországba tartó, harminchárom-ezer tonna kukoricát szállító hajó panamai zászló alatt indult el, az Egyesült Királyságba tartó szállítmány máltai színekben hajózik. A harmadik hajó végállomása a Fekete-tenger török kikötővárosa, Karasu. Az ide tartó szállítmány török zászló alatt indult el Ukrajnából.

Antonió Guterres ENSZ-főtitkár szintén elismerte, hogy az isztambuli megállapodás segített a világpiac stabilizálásában.

"A tárgyalások, melyek a múlt havi isztambuli megegyezéshez vezettek fokozatosan csökkentették az élelmiszerek és a műtrágya világpiaci árát. A megállapodással a háború előtti szintre állítottuk vissza, de még ez is lényegesen magas" - nyilatkozta Antonió Guterres.

Az Odesszából indult Razoni hajó folytatja útját Libanon felé, ahova várhatóan vasárnap reggel érkezik meg. A Sierra Leone-i lobogó alatt hajózó szállítmánytt és a legénységet szerdán egy közös ellenőrzőcsoport három órán át vizsgálta Isztambulban. (euronews)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Még sosem volt olyan magas a betöltetlen álláshelyek száma Ausztriában, mint 2022 második negyedévében – jelentette pénteken az osztrák statisztikai hivatal, a Statistik Austria. Az osztrák statisztikai hivatal nyilvántartása szerint Ausztriában az üres álláshelyek száma 2022 második negyedévében újabb csúcsra, 206,3...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 17:01 ]
A Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium közölte az új üzemanyagárakat, amelyek augusztus 12-éig, az újabb árlista megjelenéséig lesznek érvényben. A dízel maximális ára a következő hét napban 209 dinár, a 95-ös oktánszámú benziné pedig 184 dinár lesz. Az eddigi árakhoz képest a gázolaj ára...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 15:55 ]
A Szerb Nemzeti Bank (NBS) megerősítette, hogy intenzíven dolgozik egy olyan megoldáson, amelyet várhatóan a lehető legrövidebb időn belül elfogadnak és végrehajtanak annak érdekében, hogy minél jobban védjék a szerbiai polgárok életszínvonalát. Korábban számos panasz és felhívás érkezett az NBS-hez, hogy...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 13:43 ]
Beolvasás folyamatban