Gazdaság
Az NBS a banki díjak emeléséről: Intézkedéscsomagot készítünk elő
Betűméret:             

A Szerb Nemzeti Bank (NBS) megerősítette, hogy intenzíven dolgozik egy olyan megoldáson, amelyet várhatóan a lehető legrövidebb időn belül elfogadnak és végrehajtanak annak érdekében, hogy minél jobban védjék a szerbiai polgárok életszínvonalát.

Korábban számos panasz és felhívás érkezett az NBS-hez, hogy foganatosítson intézkedéseket a banki díjak esetében, írja az N1.

„Emlékeztetjük Önöket, hogy egyes bankok úgy döntöttek, hogy megemelik az egyes szolgáltatások díját, az NBS igazgatósága pedig az első rendes ülésén, augusztus 11-én, csütörtökön elfogadja az intézkedéscsomagot a szerb polgárok életszínvonalának védelme érdekében”, jelentette be a központi bank.

Az NBS megismételte, hogy az ilyen döntések meghozatala megköveteli a helyzet és a hatások elemzését, de a részleteket nem közli a döntés meghozatala előtt, a nyilvánosságot pedig hamarosan tájékoztatják az intézkedés minden részletéről.

„Noha elvitathatatlan, hogy minden témával a nyilvánossághoz kell fordulnunk, felhívjuk a figyelmet arra is, hogy jelenleg szükségtelen beszélni egy olyan problémáról, amelyen az NBS már nagy erőkkel dolgozik, és amikor már közöltük a döntés meghozatalának dátumát, mindezt a polgárok érdekében”, áll a közleményben.

Ugyanakkor – mint rámutattak – a felelőtlen és megalapozatlan kijelentéseket tevő egyesületekkel és szervezetekkel ellentétben „az NBS-nek törvényes kötelezettsége, hogy ügyeljen az ország pénzügyi stabilitására, és a legnagyobb körültekintéssel és felelősséggel közelítse meg ezeket a témákat”. (N1)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

5,4 milliárd forint többletforrást biztosít a magyar állam a MÁV-nak a Szeged–Szabadka-vasútvonal magyarországi szakaszának előteljesítéséhez – derült ki a csütörtök esti Közlönyből. A Telex azt írja, hogy az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a Budapest–Belgrád-vasútvonal építése alatt a...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 8:30 ]
Az Energetikai Ügynökség Tanácsa döntésének értelmében november elsejétől tíz százalékkal drágul a gáz Szerbiában. Az új díjszabás szerint a földgáz kilowattóránkénti ára adó és járulékok nélkül 4,54 dinárt tesz ki, azaz az adóval és járulékokkal együtt kilowattóránként 5,02 dinárt kell fizetni...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 21:21 ]
A pénzügyi szektor képviselői 7 százalékos inflációra számítanak 2024 augusztusában, az Ipsos felmérésének eredményei szerint, közölte a Szerb Nemzeti Bank és hozzátette: a legfrissebb, szeptemberi Bloomberg-felmérés eredményei még ettől is alacsonyabbak, 6,4 százalékot jeleznek. Az üzletemberek rövid távú, egy...
2023. SZEPTEMBER 20.
[ 11:36 ]
Beolvasás folyamatban