Gazdaság
Az NBS a banki díjak emeléséről: Intézkedéscsomagot készítünk elő
Betűméret:             

A Szerb Nemzeti Bank (NBS) megerősítette, hogy intenzíven dolgozik egy olyan megoldáson, amelyet várhatóan a lehető legrövidebb időn belül elfogadnak és végrehajtanak annak érdekében, hogy minél jobban védjék a szerbiai polgárok életszínvonalát.

Korábban számos panasz és felhívás érkezett az NBS-hez, hogy foganatosítson intézkedéseket a banki díjak esetében, írja az N1.

„Emlékeztetjük Önöket, hogy egyes bankok úgy döntöttek, hogy megemelik az egyes szolgáltatások díját, az NBS igazgatósága pedig az első rendes ülésén, augusztus 11-én, csütörtökön elfogadja az intézkedéscsomagot a szerb polgárok életszínvonalának védelme érdekében”, jelentette be a központi bank.

Az NBS megismételte, hogy az ilyen döntések meghozatala megköveteli a helyzet és a hatások elemzését, de a részleteket nem közli a döntés meghozatala előtt, a nyilvánosságot pedig hamarosan tájékoztatják az intézkedés minden részletéről.

„Noha elvitathatatlan, hogy minden témával a nyilvánossághoz kell fordulnunk, felhívjuk a figyelmet arra is, hogy jelenleg szükségtelen beszélni egy olyan problémáról, amelyen az NBS már nagy erőkkel dolgozik, és amikor már közöltük a döntés meghozatalának dátumát, mindezt a polgárok érdekében”, áll a közleményben.

Ugyanakkor – mint rámutattak – a felelőtlen és megalapozatlan kijelentéseket tevő egyesületekkel és szervezetekkel ellentétben „az NBS-nek törvényes kötelezettsége, hogy ügyeljen az ország pénzügyi stabilitására, és a legnagyobb körültekintéssel és felelősséggel közelítse meg ezeket a témákat”. (N1)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Még sosem volt olyan magas a betöltetlen álláshelyek száma Ausztriában, mint 2022 második negyedévében – jelentette pénteken az osztrák statisztikai hivatal, a Statistik Austria. Az osztrák statisztikai hivatal nyilvántartása szerint Ausztriában az üres álláshelyek száma 2022 második negyedévében újabb csúcsra, 206,3...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 17:01 ]
A Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium közölte az új üzemanyagárakat, amelyek augusztus 12-éig, az újabb árlista megjelenéséig lesznek érvényben. A dízel maximális ára a következő hét napban 209 dinár, a 95-ös oktánszámú benziné pedig 184 dinár lesz. Az eddigi árakhoz képest a gázolaj ára...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 15:55 ]
Újabb három gabonaszállító hajó hagyta el az ukrán kikötőket. Kettő Csornomorszk kikötőjéből, egy pedig Odesszából indult. Az összes szállítmány kukorica, a hajók célpontjai pedig Törökország, Írország és az Egyesült Királyság. A hajók az élelmiszer- és műtrágyaválság megoldását célzó, július 22-i...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 11:53 ]
Beolvasás folyamatban