Gazdaság
Az autóalkatrész-gyártók elkerülik Németországot
Betűméret:             

Az olyan német konszernek, mint a Bosch vagy a Continental a világ legnagyobb autóalkatrész-gyártói közé tartoznak, új gyáraikat mégis többnyire az Európai Unión kívül nyitják meg, jelenti a Deutsche Welle német lap.

Miután a világjárvány során megszakadtak az ellátási láncok, az autóipar megkezdte a termelés regionalizálását. Németország azonban nem tudott profitálni ebből. A Berylls Strategy Advisors tanácsadó cég, amely a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak fejlődését elemzi, évente egyszer közli az erre vonatkozó számadatokat.

„A beszállítók jelenleg nagyon tartózkodnak Németországtól, mint gyártóhelytől, kivéve az ázsiai akkumulátorgyártókat, mint amilyen a CATL, és a félvezetőgyártókat, mint amilyen az Infineon, melyek itt kezdték meg a gyártást”, közölte Alexander Timmer, a Berylls tanácsadója és hozzátette: ennek az az oka, hogy ezen a két területen a gyártási folyamatok nagymértékben automatizáltak, így szinte teljesen függetlenek a magas munkaerőköltségektől.

Az akkumulátorok gyártása sok energiát igényel

Egy akkumulátor-kilowattóra gyártása 40 kilowattóra energiát igényel.

„Németországban az energiaköltségek nyolc-kilencszer magasabbak, mint más országokban. Ez az oka annak, hogy más EU-országokban növelik a gyártási kapacitásokat”, magyarázta Timmer, aki szerint Magyarország különösen profitál ebből a tendenciából, példaként pedig a BMW új debreceni üzemét említette.

A tanácsadó cég éves elemzése szerint az autóalkatrész-iparban számos olyan nagy név szerepel Kínából, Dél-Koreából és Kanadából, amelyek elkerülik Németországot, és Magyarország mellett inkább Szlovákiában vagy Szerbiában fektetnek be.

Az elemzés szerint az iparág változásaiból a kínai vállalatok profitálnak a legtöbbet, valamint a dél-koreai cégek. A lap szerint a kínai cégek nagy lépéseket tesznek a vezető pozíció felé az autógyártók ellátási területén.

Néhány éven belül a szoftverelemek adják majd az autógyártás hozzáadott értékének 80 százalékát. Az iparág legnagyobb német vállalatai, mint például a Bosch, a Continental vagy a ZF Friedrichshafen, jól pozícionálták magukat, és látják a lehetőségeket a termelés ilyen jellegű fejlesztésében.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter szerint Szerbiát nem fenyegeti az eladósodás, így a nyugdíjak novembertől 9, januártól további 11 százalékkal emelkednek. A Pink TV-nek nyilatkozva elmondta, hogy az új kormány megalakulása után újratervezik a költségvetést, annak érdekében, hogy megemeljék a nyugdíjakat. Hozzátette:...
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 13:41 ]
A bányászati ​​és energiaügyi minisztériumnak az áramfogyasztás csökkentésére tett ajánlásai nem kötelező erejűek, hanem arra kell ösztönözniük a közszférát, hogy készítsen saját megtakarítási terveket – jelentette ki ma Zoran Lakićević, a tárca államtitkára. A takarékossági ajánlásaink a...
2022. SZEPTEMBER 24.
[ 15:07 ]
Egyelőre nem fog emelkedni az ára sem a gáz, sem a villamos energia ára, jelentette ki Dušan Bajatović, a Srbijagas igazgatója. "Minden, ami a gáztárolóban van, már előzőleg ki lett fizetve, tehát a háztartások is ki tudják majd fizetni számláikat, anélkül hogy az számukra megterhelő lenne" - nyilatkozta...
2022. SZEPTEMBER 24.
[ 12:35 ]
Beolvasás folyamatban