Gazdaság
Brnabić cáfol: Nem drágul meg az áram 95-ről 120 euróra a gazdaság számára
Betűméret:             

Ana Brnabić szerb miniszterelnök ma azt mondta, nem drágul meg megawattóránként 120 euróra az áram ára a gazdaság számára, áll a szerb kormány honlapján.

Elmondta, hogy jelenleg az áram ára a lakosság számára 70 euró megawattóránként, a gazdaság számára pedig 95 euró, „ami a legalacsonyabb Európában”.

A Pink TV vendégeként úgy értékelte, hogy Szerbia destabilizálása érdekében terjesztik azt az információt, hogy megawattóránként 120 euróra emelik az áram ára.

Tegnap a médiában olyan információk jelentek meg, amelyek szerint a gazdaság számára megawattóránként 95 euróról 120 euróra emelik az áram ára.

Brnabić kifejtette, hogy az áram ára a piacon megawattóránként 350 eurótól 600 euróig terjed, majd hozzátette, hogy az állam támogatja ezt az árat a gazdaság versenyképesebbé tétele érdekében.

A miniszterelnök kijelentette azt is, hogy Szerbiának jelenleg több mint 150 ezer tonna fűtőolaja van, és további 30 ezer tonnát rendelt annak érdekében, hogy teljes mértékben biztosítani tudja a kellő mennyiséget. Ezzel Brnabić azt is cáfolta, hogy Belgrádban csupán három napra elegendő fűtőolaj-tartalék van. Hozzáfűzte: ezt az illetékes szolgálatoknál le is lehet ellenőrizni, írta a 021.rs.

Kiemelte továbbá, hogy Szerbiában a munkanélküliség rekordalacsony, 8,9 százalékos szinten van az idén, az ország pedig mintegy 2,7 ​​milliárd eurónyi közvetlen külföldi beruházásra tett szert.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A bányászati ​​és energiaügyi minisztériumnak az áramfogyasztás csökkentésére tett ajánlásai nem kötelező erejűek, hanem arra kell ösztönözniük a közszférát, hogy készítsen saját megtakarítási terveket – jelentette ki ma Zoran Lakićević, a tárca államtitkára. A takarékossági ajánlásaink a...
2022. SZEPTEMBER 24.
[ 15:07 ]
Egyelőre nem fog emelkedni az ára sem a gáz, sem a villamos energia ára, jelentette ki Dušan Bajatović, a Srbijagas igazgatója. "Minden, ami a gáztárolóban van, már előzőleg ki lett fizetve, tehát a háztartások is ki tudják majd fizetni számláikat, anélkül hogy az számukra megterhelő lenne" - nyilatkozta...
2022. SZEPTEMBER 24.
[ 12:35 ]
Az ukrán kormány 50 millió tonna körüli idei gabonatermést vár, ami jóval kevesebb a tavalyi 80 millió tonnánál az APK-Inform ukrán agrárgazdasági tanácsadó vállalat szombaton ismertetett előrejelzése szerint. A cég egy hónapja még ennél is kisebb mennyiségre, 52,5-55,4 millió tonnára számított. Az APK-Inform a...
2022. SZEPTEMBER 24.
[ 11:51 ]
Beolvasás folyamatban