Gazdaság
Lakićević: Az áramfogyasztás csökkentésére vonatkozó ajánlások nem kötelezőek, de takarékoskodnunk kell
Szokásaink megváltoztatásával sokat tehetünk a villanyszámla csökkentése érdekében
Betűméret:             

A bányászati ​​és energiaügyi minisztériumnak az áramfogyasztás csökkentésére tett ajánlásai nem kötelező erejűek, hanem arra kell ösztönözniük a közszférát, hogy készítsen saját megtakarítási terveket – jelentette ki ma Zoran Lakićević, a tárca államtitkára.

A takarékossági ajánlásaink a közvállalatoknak, az államigazgatásnak, a helyi önkormányzatoknak, az állami intézményeknek szólnak, és nem vonatkoznak az iskolákra, óvodákra, kórházakra és szociális védelmi intézményekre – fejtette ki az RTS-nek.

Elmondása szerint eddig 102 önkormányzat, 34 közvállalat és 35 nagy gazdasági társaság nyújtotta be a megtakarítási tervet.

"Már apró dolgokkal is sokat tehetünk a számlák csökkentése érdekében, és ezzel segítjük az államot is, hogy kevesebb pénzt kelljen villamosenergia-behozatalra költenie. Az általunk megfogalmazott ajánlások mindannyiunkat érintenek, nem csak a közszférát, mert szükséges, hogy mindannyian vegyük ki a részünket a takarékoskodásból, és csökkentsük a fogyasztást” – mondta.

Hozzátette, a szokások megváltoztatásával sokat lehet spórolni, és ez senki kényelmét, biztonságát nem veszélyezteti.

A háztartásokról szólva kijelentette, az ajánlások leginkább a háztartási készülékek észszerűbb használatára vonatkoznak.

„Mindenki, aki visszavesz a fogyasztásból, lényeges megtakarításra tehet szert” – emlékeztetett Lakićević.

Nem halasztják el a fűtési idény kezdetét

Zoran Ilić, a bányászati és energiaügyi minisztérium tanácsnoka ma kijelentette, nem halasztják el a fűtési szezon kezdetét, és megszorításokra sem kell számítani.

Ő is elmondta, hogy a tárca ajánlásait nem kötelező betartani, de mindenképpen érdemes takarékoskodnunk az energiával, ami már csak kis odafigyeléssel is megoldható. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
sistvan
2022. SZEPTEMBER 25. [ 5:42 ]

Azokat a hütöládákat fridizsereket amelyek állandójan mennek le kell cserélni vagy megjavitatn ihogy ne menjenek állandojan.A csöves monitorokat izzószálas világitó testeket égőket le kell cserélni takarékos lcd re égökre re .


Alfonz
2022. SZEPTEMBER 24. [ 19:08 ]

Oltsd el a villanyt, akkor jó lesz az országnak. Számoltam: havi világításra max. 6 KW áramot használok és ez kb 50 km az elektromos autónak. Egy műanyag ablak az előállításától a beépítésig több mint 1000 KW energiát emészt fel,. Máris megspóroltam 3000 KW energiát, mert nem építettem be PVC ablakokat. Érdekes, azt támogatják, hogy minél több energia igényes műanyagot használjunk. Megy az újabb pánikkeltő és félrevezető akció.


Hibát jelzett és automatikusan készenlétbe helyezte magát a belgiumi Tihange atomerőművének egyes reaktora a két gőzturbina egyikével kapcsolatos probléma miatt, a hiba forrását még nem sikerült azonosítani - tájékoztatott az erőművet üzemeltető, francia tulajdonú Engie áramszolgáltató vasárnap. A La Libre...
2022. DECEMBER 4.
[ 19:05 ]
Szerbia idei költségvetésében még 285 milliárd dinár áll rendelkezésre, ezt maga Siniša Mali pénzügyminiszter jelentette ki. Hozzátette: az immáron három éve tartó gazdasági válság ellenére minden makroökonómiai mutató pozitív és a szerb gazdaság erősebbnek mutatkozott, mint sok más, nagyobb gazdaság. A...
2022. DECEMBER 4.
[ 17:23 ]
Az Európai Unió és a G7-csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról, miután az EU-tagországok a tagállami kormányokat tömörítő Tanácsban jóváhagyták az intézkedés unión belüli végrehajtását - közölte az Európai Bizottság szombaton Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elégtelennek...
2022. DECEMBER 3.
[ 19:02 ]
Beolvasás folyamatban