Gazdaság
Május végétől további 100 ezer üdülési utalványt osztanak ki Szerbiában
Betűméret:             

Május 30-ától, keddtől a polgárok újra pályázhatnak a szerbiai üdülési utalványokra, jelentette be pénteken a Szerbiai Posta.

A belföldi üdülésre 100 ezer újabb utalványt osztanak ki.

Az üdülési utalványokat a nyugdíjasok, a munkanélküliek, az ápolási segélyre jogosultak, a 70.000 dinárnál kevesebbet kereső munkavállalók, a hadirokkantak, az agrárgazdaságok tulajdonosai és az egyetemisták igényelhetik. Aki eleget tesz ezeknek a kitételeknek és 5000 dináros kedvezménnyel szeretne üdülni az ország területén, a legközelebbi postán jelentkezhet.

„Azok a polgárok, akik megfelelnek az előírt feltételeknek, egyszerűen és gyorsan, várakozás nélkül átadhatják jelentkezésüket. A hatékonyabb eljárás céljából a kinyomtatott jelentkezési lapot előre is kitölthetik és a kísérő dokumentációval együtt leadják a legközelebbi postán” – közölte a Szerbiai Posta.

A jelentkezési lap elérhető a Szerbiai Posta és az idegenforgalmi és ifjúsági minisztérium honlapján.

A Szerbiai Posta az üdülési utalványokat ajánlott levélben kézbesíti a kérelmező lakcímére.

A Szerbiai Posta kapcsolattartó központjának (0700 100 300) tárcsázásával a felhasználók tájékozódhatnak pályázataik állapotáról és az utalványok felhasználásának feltételeiről.

Mint ismeretes, az idei első körben, januárban kevesebb mint két nap alatt kiosztották mind a 100.000 üdülési utalványt. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A topolyai mintaparcellákon 6,3 tonnát termett a kukorica átlagosan. A napraforgó kevesebbet termett a vártnál. A szántóföldi növénytermesztésben jobbak az eredmények a tavalyiaknál. Ugyanakkor az alacsony árak és magas termelési költségek miatt sok esetben idén sem érik el a kifizetődés határát. Parcellánként...
2023. SZEPTEMBER 27.
[ 13:27 ]
Olaszország megkezdte az előzetes egyeztetést gáz és hidrogén szállításáról Bajorországgal, és a célja energiahordozókat eladni Ausztriának és Magyarországnak is – értesült a Reuters több ágazati és politikai forrásból. Giorgia Meloni kormányának az a terve, hogy energetikai kapocsként szolgál Európa és Afrika...
2023. SZEPTEMBER 27.
[ 11:33 ]
A Köztársasági Statisztikai Intézet legfrissebb adatai szerint a júliusi nettó átlagbér 83.781 dinár volt, ezen belül a közszférában 85.730, a vállalkozóknál, vagyis a "privátoknál" pedig 42.566 dinár volt az átlagkereset. Ami a közszférát illeti, az államigazgatásban voltak a legmagasabb a fizetések (97.294...
2023. SZEPTEMBER 26.
[ 19:56 ]
Beolvasás folyamatban