Kárpát-medence
A magyar iskolaválasztás érdekében 20 ezer határon túli óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség
Betűméret:             

A Rákóczi Szövetség évek óta elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztásában. Éppen ezért karácsonyig a Kárpát-medence közel ezer településén, összesen 20 ezer magyarul beszélő óvodáshoz juttatja el a szövetség azt a Mátyás királyról szóló mesekönyvet, melynek részét képezi a szülőket megszólító és magyar iskolaválasztásra bátorító levél.

A Rákóczi Szövetség meggyőződése szerint az, hogy a határon túli magyarok anyanyelvükön tanulhassanak, a legfontosabb tényező a gyermek felnőttként remélt boldogulása és a magyar közösségek megmaradása szempontjából is.

Az iskolaválasztási kampány sikere érdekében az ősz folyamán négy óvodapedagógus találkozót szervezett a szövetség 600, a magyar iskolaválasztás tekintetében kulcspozícióban lévő óvónő részvételével.

A programban érintett óvodák részére egy pályázatot is meghirdetett a Rákóczi Szövetség azzal a céllal, hogy a karácsonyi időszakban minél több színvonalas közösségi eseményre kerüljön sor, ahol a gyermekek ajándékai a szülőknek szóló üzenettel együtt átadhatók.

November 23-ig 200 Kárpát-medencei magyar óvoda vagy magyar óvodai csoport nyújtotta be pályázatát, közülük 186 pályázat támogatásáról döntött a szövetség 19.825.000 forint, vagyis több mint 60 ezer euró értékben.

Vajdaságból 11 óvoda pályázott sikeresen.

A részletek ide kattintva érhetők el.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

II. Rákóczi Ferenc életútja és az általa vezetett szabadságharc is azt mutatja, hogy keresni kell a szövetségkötés lehetőségeit a Kárpát-medencében élő nemzetekkel - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Borsiban, ahol részt vett a II....
2024. MÁRCIUS 24.
[ 15:46 ]
A mai modern világban, ahol ezeket az értékeket rendre megkérdőjelezik, magyarságunk és kultúránk megtartása létkérdés – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol beszédet mondott a helyi folklórközpont átadásán szerdán. A nemzetpolitikai...
2024. MÁRCIUS 20.
[ 17:56 ]
Választási megállapodást kötött a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a két kisebbik erdélyi magyar párttal, az Erdélyi Magyar Szövetséggel (EMSZ) és a Magyar Polgári Erővel (MPE) szerdán Kolozsváron, jelentette az MTI. A 2024-ben tartandó négy romániai választásra vonatkozóan az RMDSZ külön-külön...
2024. MÁRCIUS 20.
[ 14:31 ]
Beolvasás folyamatban