Kárpát-medence
A magyar iskolaválasztás érdekében 20 ezer határon túli óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség

A Rákóczi Szövetség évek óta elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztásában. Éppen ezért karácsonyig a Kárpát-medence közel ezer településén, összesen 20 ezer magyarul beszélő óvodáshoz juttatja el a szövetség azt a Mátyás királyról szóló mesekönyvet, melynek részét képezi a szülőket megszólító és magyar iskolaválasztásra bátorító levél.

A Rákóczi Szövetség meggyőződése szerint az, hogy a határon túli magyarok anyanyelvükön tanulhassanak, a legfontosabb tényező a gyermek felnőttként remélt boldogulása és a magyar közösségek megmaradása szempontjából is.

Az iskolaválasztási kampány sikere érdekében az ősz folyamán négy óvodapedagógus találkozót szervezett a szövetség 600, a magyar iskolaválasztás tekintetében kulcspozícióban lévő óvónő részvételével.

A programban érintett óvodák részére egy pályázatot is meghirdetett a Rákóczi Szövetség azzal a céllal, hogy a karácsonyi időszakban minél több színvonalas közösségi eseményre kerüljön sor, ahol a gyermekek ajándékai a szülőknek szóló üzenettel együtt átadhatók.

November 23-ig 200 Kárpát-medencei magyar óvoda vagy magyar óvodai csoport nyújtotta be pályázatát, közülük 186 pályázat támogatásáról döntött a szövetség 19.825.000 forint, vagyis több mint 60 ezer euró értékben.

Vajdaságból 11 óvoda pályázott sikeresen.

A részletek ide kattintva érhetők el.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A nagyszebeni Szentháromság-plébániatemplomban vett részt vasárnap reggel Klaus Iohannis államfő és felesége, Carmen a húsvéti szentmisén. A mise előtt az államfő három nyelven, köztük magyarul is boldog húsvéti ünnepeket kívánt. "Krisztus feltámadott!, Frohe Ostern!, Boldog húsvéti ünnepeket! kívánok azoknak...
2019. ÁPRILIS 22.
[ 15:10 ]
Százezren már regisztráltak Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói látogatására. Aki nem akar lemaradni, már csak húsvéthétfőig regisztrálhat. Gőzerővel készülnek: újítják és bővítik az oltárt a Nyeregben, Daciából készül a pápamobil, és készül a pápa miseruhája is a nagy alkalomra, írja az atv.hu. A hatalmas...
2019. ÁPRILIS 20.
[ 12:56 ]
Az RMDSZ nem szavaz bizalmat egy újabb PSD-ALDE kormánynak a bukaresti parlamentben, ha csak azért szervezik át a kormányt, hogy a minisztercseréknél megkerüljék Klaus Iohannis államfőt - szögezte le a francia közszolgálati rádió (RFI) román adásában pénteken Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke. A szövetségi elnök...
2019. ÁPRILIS 19.
[ 14:39 ]
Beolvasás folyamatban