Kárpát-medence
Magyarellenes felirat a bukaresti magyar tannyelvű Ady Endre Líceum kerítésén
Betűméret:             

Egy azonosítatlan fiatalember magyarellenes feliratot festett a bukaresti magyar tannyelvű Ady Endre Líceum kerítésére – tudatta csütörtökön a Maszol.ro hírportál.

A romániai magyar lap fényképeket is közölt a fehér kerítésre fekete festékszóróval írt „Gyűlöljük a bozgorokat” feliratról, hozzátéve, hogy a magyarokra lealacsonyító jelzőként használt „bozgor” kifejezés „hazátlant” jelent.

Az MTI telefonos megkeresésére Trif Olga, a tanintézet igazgatója elmondta: a – szülők közmunkájával és az önkormányzat anyagi támogatásával frissen rendbe hozott – kerítést egy arcát maszkkal eltakaró, láthatóan ittas fiatalember firkálta össze szerdán. Az iskola őrének közbelépése nyomán a tettes elmenekült, ellene az igazgató rendőrségi feljelentést tett.

Arra a felvetésre, hogy az elkövetőnek tudnia kellett, hogy magyar iskoláról van szó, Trif Olga azt hangsúlyozta, hogy négy éve, amióta Bukarestben él, egyszer sem találkozott magyarellenes gyűlölködéssel, az önkormányzat, minisztérium részéről is mindig támogató szándékot tapasztalt.

„Megtörtént, ez van, de úgy érzem, ez egy elszigetelt eset, egyáltalán nem jellemző. Mindig csak támogatást nyertünk azzal, hogy Bukarestben magyar iskolaként működünk, nem éreztem soha azt, hogy ebből kárunk származna” – mutatott rá az iskolaigazgató. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

II. Rákóczi Ferenc életútja és az általa vezetett szabadságharc is azt mutatja, hogy keresni kell a szövetségkötés lehetőségeit a Kárpát-medencében élő nemzetekkel - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Borsiban, ahol részt vett a II....
2024. MÁRCIUS 24.
[ 15:46 ]
A mai modern világban, ahol ezeket az értékeket rendre megkérdőjelezik, magyarságunk és kultúránk megtartása létkérdés – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol beszédet mondott a helyi folklórközpont átadásán szerdán. A nemzetpolitikai...
2024. MÁRCIUS 20.
[ 17:56 ]
Választási megállapodást kötött a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a két kisebbik erdélyi magyar párttal, az Erdélyi Magyar Szövetséggel (EMSZ) és a Magyar Polgári Erővel (MPE) szerdán Kolozsváron, jelentette az MTI. A 2024-ben tartandó négy romániai választásra vonatkozóan az RMDSZ külön-külön...
2024. MÁRCIUS 20.
[ 14:31 ]
Beolvasás folyamatban