Kárpát-medence
Felvidék: Legalább öt ember meghalt egy toronyházban bekövetkezett gázrobbanás miatt

Legkevesebb öt ember meghalt, több mint negyvenen megsérültek, amikor egy robbanás után lángra kapott a 12 emeletes toronyház Eperjesen.

A kilencedik emelet fölött történt a robbanás, a felső emeletek lángokban álltak még pénteken este is, a statikusok szerint bármikor összedőlhet az épület, amelyben csaknem százan laknak. A hatóságok kiürítették a környező házakat is.

A robbanást az okozhatta, hogy a lakóház liftaknája megtelt gázzal. A detonáció a 9. emeleten történhetett, majd a lángok elértek a 12. emeletig – írja a Parameter.sk.

A tűzoltók péntek estére minden bejelentett lakót kihoztak, többeket helikopterrel mentettek ki a tetőről, mert a lépcsőház összeomlott. A tűzoltókat sem engedik vissza, csak kívülről olthattak, mert életveszélyes a toronyház, írja a Parameter.

Az Euronews azt írja, a toronyház bármikor összedőlhet. Az egyik lakó elmesélte, a robbanás előtt gázszagot érzett, ezért egy munkással visszament kinyomozni a szivárgás helyét, de akkor már nem éreztek semmit. A munkás megnyugtatta, dolgoznak a problémán.

Az egyik szemtanú percre pontosan meg tudta mondani, mikor történt a tragédia. Ment az utcán, és pontban 12.10-kor egy szörnyű robbanást hallott. A detonáció kivitte az összes ablakot az épület felső szintjein. Aztán tűz ütött ki, szerinte a tizenegyediken kezdődött.

Az épületet szombation megvizsgálja egy statikus. Az áldozatok száma a reggeli információk szerint egyelőre nem nőtt, sokakat viszont eltűntként tartanak számon.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kivételes történészi életműve, valamint a magyar és a román nép közötti kapcsolatok javításához nagyban hozzájáruló munkái elismeréseként Áder János köztársasági elnök a magyar érdemrend lovagkeresztjével tüntette ki Lucian Boia román történészt. A kitüntetést a bukaresti magyar nagykövetségen rendezett...
2020. JANUÁR 21.
[ 23:02 ]
Potápi Árpád János szerint a kultúra után immár az oktatásban, a gazdaságban és a médiában is egyre inkább egységes Kárpát-medencéről lehet beszélni. A magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára erről Sepsiszentgyörgyön beszélt kedden, az Antal Árpád polgármesterrel és Tamás Sándor Kovászna...
2020. JANUÁR 21.
[ 18:50 ]
Az elmúlt 30 évben több mint 100 ezer középiskolásnak teremtett lehetőséget a Rákóczi Szövetség azt célzó programja, hogy a nemzeti ünnepeken utazhassanak - mondta Csáky Csongor, a szervezet elnöke kedd reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió közös műsorában. Ismertette: az 1994-ben indult programon...
2020. JANUÁR 21.
[ 9:59 ]
Beolvasás folyamatban