Kárpát-medence
Felvidék: Legalább öt ember meghalt egy toronyházban bekövetkezett gázrobbanás miatt

Legkevesebb öt ember meghalt, több mint negyvenen megsérültek, amikor egy robbanás után lángra kapott a 12 emeletes toronyház Eperjesen.

A kilencedik emelet fölött történt a robbanás, a felső emeletek lángokban álltak még pénteken este is, a statikusok szerint bármikor összedőlhet az épület, amelyben csaknem százan laknak. A hatóságok kiürítették a környező házakat is.

A robbanást az okozhatta, hogy a lakóház liftaknája megtelt gázzal. A detonáció a 9. emeleten történhetett, majd a lángok elértek a 12. emeletig – írja a Parameter.sk.

A tűzoltók péntek estére minden bejelentett lakót kihoztak, többeket helikopterrel mentettek ki a tetőről, mert a lépcsőház összeomlott. A tűzoltókat sem engedik vissza, csak kívülről olthattak, mert életveszélyes a toronyház, írja a Parameter.

Az Euronews azt írja, a toronyház bármikor összedőlhet. Az egyik lakó elmesélte, a robbanás előtt gázszagot érzett, ezért egy munkással visszament kinyomozni a szivárgás helyét, de akkor már nem éreztek semmit. A munkás megnyugtatta, dolgoznak a problémán.

Az egyik szemtanú percre pontosan meg tudta mondani, mikor történt a tragédia. Ment az utcán, és pontban 12.10-kor egy szörnyű robbanást hallott. A detonáció kivitte az összes ablakot az épület felső szintjein. Aztán tűz ütött ki, szerinte a tizenegyediken kezdődött.

Az épületet szombation megvizsgálja egy statikus. Az áldozatok száma a reggeli információk szerint egyelőre nem nőtt, sokakat viszont eltűntként tartanak számon.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A magyar-román viszony "udvariasan korrekt", sok vitás kérdés van, amit nem sikerült tisztázni, de az benne a legpozitívabb, hogy a budapesti kormány végezni tudja a magyar nemzeti közösség érdekében folytatott munkát - így véli Potápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára. ...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 10:22 ]
A határ menti térségek okosváros szempontú fejlesztéseit is segítheti a továbbiakban az a szakmai együttműködés, amelynek a megerősítéséről állapodott meg a Digitális Jólét Program (DJP) a Hét Határ Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetség a Kárpát-medencében Egyesülettel - közölte a Digitális Jólét Nonprofit...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 21:19 ]
Az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény, amikor kilenc évvel ezelőtt a kolozsvári Mátyás-szoborcsoport elé engedély nélkül helyeztek ki egy ma is megtalálható, magyarokat sértő feliratot. A Kolozsvári Bíróság melletti ügyészség álláspontját a Szabadság című erdélyi napilap ismertette csütörtökön...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 16:08 ]
Beolvasás folyamatban