Kárpát-medence
Magyar állami támogatással öntik újra a héderfáji harangokat

A magyar miniszterelnökség vállalja a héderfáji tűzben elpusztult harangok újraöntésének támogatását, írja a reformatus.ro.

Soltész Miklós magyar egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a történtek rávilágítanak arra, hogy nagy szükség van az egyházak szolgálatára, „amelyek a romboló ideológiákkal szemben felelős cselekvésre, a teremtett világ óvására és a közösség építésére nevelik a rájuk bízottakat”.

Mi is beszámoltunk róla, hogy szombaton éjjel három órakor riasztották a Maros megyei tűzoltóságot a héderfáji harangláb felgyújtásának ügyében.

Nagy Csaba református lelkipásztor akkor azt nyilatkozta, hogy valaki szándékosan, az égés sebességéből feltételezhetően benzinnel gyújtotta meg a haranglábat és nem ez volt az első eset, eddig kétszer sikertelenül próbálkoztak.

A hatóságok később őrizetbe vettek egy helyi fiatalt, akit azzal gyanúsítanak, hogy szándékosan követte el a gyújtogatást. (reformatus.ro)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A többségi társadalom számára is jó, ha olyan régió létrejön, ahol őshonos kisebbségi közösségek élnek - emelte ki Szili Katalin határon túli autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Sopronban. A Széchenyi Társaság és a Perkovátz-Ház Baráti Kör által szervezett Összetartozunk - III....
2020. FEBRUÁR 22.
[ 15:23 ]
Gyulafehérváron szombaton püspökké szentelték, és az erdélyi római katolikus főegyházmegye élére állították Kovács Gergelyt, a főegyházmegye új érsekét. A szentelésen mintegy félszáz püspök vett részt a Szent Mihály székesegyházban, a templom előtti teret pedig a hívek ezrei töltötték meg. A ceremóniát...
2020. FEBRUÁR 22.
[ 15:15 ]
Tizenkét erdélyi településre jut el márciusban a Házhoz megy a Zenede - Rocklegendák program. A Nemzeti Kulturális Alap és az emberi erőforrások minisztere támogatásával megvalósuló koncert- és előadás-sorozat a rock külföldi és hazai megteremtőit mutatja be. A kilenc éve tartó turnét eddig 25 ezer gyerek...
2020. FEBRUÁR 22.
[ 11:55 ]
Beolvasás folyamatban