Kárpát-medence
Potápi: A járvány miatt más módon kell megtartani a megemlékezéseket a nemzeti összetartozás napján

A koronavírus-járvány miatt más módon kell megtartani a megemlékezéseket, nemcsak a június 4-i nemzeti összetartozás napján, hanem egész évben - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta, a nemzetpolitikához kapcsolódó programok nagy részét online tartják meg, így jött az ötlet, hogy a június 4-i ünnep alkalmából fiataloknak szóló videópályázatot hirdetnek, Milyen jó, hogy itt vagyunk címmel. A beérkező videókból egy válogatást készítenek a nemzeti összetartozás napjára - fűzte hozzá.

Potápi Árpád János elmondta azt is, a videók témája nemcsak a trianoni békediktátum - amelynek idén van a 100. évfordulója - lehet, hanem például az is, hogy majdnem pont tíz évvel ezelőtt adta meg az Országgyűlés minden magyar számára a kettős állampolgárság lehetőségét.

"Azt gondolom, hogy ha a politikáról beszélünk, közéletről beszélünk, és így nemzetpolitikáról is, akkor elsősorban a fiatalok megszólítása a legfontosabb feladatunk" - hangsúlyozta az államtitkár.

A műsorból kiderült az is, az elkészült pályamunkákat a osszetartozunk@hatartalanul.net címre várják.

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a pályázatra 10-25 év közötti külhoni és anyaországi fiatalok jelentkezhetnek olyan, telefonnal vagy akár kamerával készült alkotással (kisfilmmel vagy videoüzenettel), amelyben bemutatják, mit jelent számukra az összetartozás.

A fiatalok három korcsoportban - 10-14 évesek, 15-18 évesek, 19-25 évesek korosztályában - jelentkezhetnek. Az alkotások hossza minimum 15 másodperc, maximum 5 perc lehet. A jelentkezési határidő: május 25-e éjfél. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kelemen Hunor szerint magyarnak lenni Magyarország határain kívül kihívás és feladat, de ugyanakkor öröm is. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke az egyik közösségi portálon románul is feliratozott videoüzenetben mondta el gondolatait a nemzeti összetartozás napja alkalmából. Felidézte: a határ...
2020. JÚNIUS 2.
[ 16:11 ]
A közös történelem során még soha nem volt olyan jó a magyar-szlovák együttműködés, mint jelenleg - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. Szijjártó Péter Ivan Korčok szlovák kül- és Európa-ügyi miniszterrel tárgyalt, majd a megbeszélést követő sajtótájékoztatón kiemelte: a magyar...
2020. JÚNIUS 2.
[ 14:50 ]
Péntek éjfélkor zárult a Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett Miénk a város! online játék, amelyben rekordszámú versenyző, több mint 2500 külhoni gyerek vett részt. A játékot nyolcadik éve hirdeti meg a Nemzetpolitikai Államtitkárság, idén a szokásos őszi kezdés helyett már áprilisban elindult a...
2020. JÚNIUS 2.
[ 14:42 ]
Beolvasás folyamatban