Kárpát-medence
Összehangolt támadás a KMKSZ elnöke ellen

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat razziát tartott hétfőn a Brenzovics Lászlóhoz, a KMKSZ elnökéhez köthető intézményekben.

Fegyveresek érkeztek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ Jótékonysági Alapítvány épületébe, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári székházához, és Brenzovics László lakásához is.

Vitalij Glagola újságíró szerint magyarországi támogatásból megvalósuló fiktív szerződések megkötésével, kettős könyveléssel, pénzmosással vádolják a kárpátaljai magyarság képviselőjét.

A magyarellenes cikkeiről ismert madyar.info nem kevesebbel, mint hazaárulással és kárpátaljai autonómiatörekvéssel vádolja a politikust. Azt írják, hogy a rendvédelmi szerveknek vitathatatlan bizonyítékuk van Brenzovics László Magyarország javára történő ukránellenes tevékenységére. A korrektséget hírből sem ismerő portál korábbi lejárató cikkeket, kommenteket hoz fel a „megalapozott gyanú” alátámasztásaként.

Az SZBU korábban indított büntetőeljárást az Egán Ede program kapcsán, mert szeparatizmust véltek felfedezni a megye gazdasági fellendítését célzó projektben. (Kárpátalja.ma)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
ovasó
2020. NOVEMBER 30. [ 19:22 ]

Hozzáigazították a lépéseiket a Magyarország elleni európai politikai offenzívához. Aljas gazemberek! Mit is várhatunk Hruscsov politikai örököseitől?


A Mikó Imre Jogvédő Szolgálat értékelése szerint 2020-ban a romániai közélet fősodrába került a magyarellenesség. Erről Benkő Erika, a szolgálat vezetője beszélt szerdai online sajtótájékoztatóján. Benkő Erika azzal támasztotta alá a magyarellenesség térnyeréséről szóló megállapítását, hogy míg a...
2021. JANUÁR 13.
[ 17:24 ]
Bálint Benczédi Ferenc unitárius püspök szerint a járvány elgondolkodásra is késztette az embereket, és lehetőséget adott arra, hogy a földi lét felszínességét levetkőzve a lényegre összpontosítsanak. A püspök írásban elküldött üzenetét a tordai unitárius templomban olvasták fel szerdán, a...
2021. JANUÁR 13.
[ 13:58 ]
Nyolc év telt el Krasznahorka várának szerencsétlen leégése óta. Eddig a gyűjtemény restaurálása, a tető befedése és a támfalak megerősítése valósult meg. Az egész felújítást, a váralja rendezését a megoldatlan tulajdonviszonyok akadályozták. Szó szerint az utolsó pillanatban sikerült aláírni a szerződést a...
2021. JANUÁR 13.
[ 11:19 ]
Beolvasás folyamatban