Kárpát-medence
Potápi: Az egész nemzetnek előre kell mennie, nem hátra

A Magyarország rovatból átvett hír

2022 a választás éve, amely az egész magyarság jövőjéről szól: nemcsak Magyarországnak, hanem az egész magyar nemzetnek előre kell mennie, nem hátra - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap, a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Potápi Árpád János hangsúlyozta, hogy amióta nemzeti kormány van, a magyar nemzet erős és egységes.

"A külhoni magyarokat a nemzet elválaszthatatlan részének tekintjük, segítjük őket, hogy megőrizzék magyarságukat és szülőföldjükön tudjanak boldogulni" - mondta.

Kiemelte, a kormány támogatja őket abban, hogy fejlesszék közösségi intézményeiket, a magyar bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, a magyar vállalkozásokat.

Az államtitkár úgy fogalmazott: "A nemzeti kormányzás óta a Kárpát-medencét újra kitölti a magyar nemzet szellemi, kulturális és gazdasági ereje."

Hangsúlyozta, hogy 2010 előtt, a "Gyurcsány-féle baloldal idején ez nem így volt".

"A baloldal célja soha nem a magyar nemzet felemelése, hanem az idegen érdekek kiszolgálása volt" - jelentette ki.

Potápi Árpád János azt mondta: ma ugyanaz a Gyurcsány Ferenc akar visszakerülni a hatalomba, aki "gyűlöletkampányt folytatott a külhoni magyarok ellen, és aki az állampolgárságot is elvenné tőlük".

"A baloldal kijelölt vezetője" előbb telepítene be az országba migránsokat, minthogy a külhoni magyarokat segítse - tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte: 2022 az egész magyar nemzetnek és azon belül a külhoni magyarságnak létkérdés. Potápi Árpád János ezért a magyar kormány nevében arra kérte a külhoni magyarokat, hogy regisztráljanak és vegyenek részt a tavaszi választáson. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az össznemzeti magyar összefogás ragyogó sikerének tartja a magyarországi országgyűlési választások eredményét az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke. Tőkés László a tanács sepsiszentgyörgyi tisztújító küldöttgyűlésén tartott beszámolójában elmondta: "A külhoni magyarság hálával tartozik...
2022. MÁJUS 7.
[ 16:16 ]
Lemondásra szólította fel Gálfi Árpádot, Székelyudvarhely polgármesterét a Szabad Emberek Pártja (POL) önkormányzati frakciója - közölte a Székelyhon.ro portál a frakció képviselőinek pénteki sajtótájékoztatója alapján. A 19 tagú önkormányzati testület 12 tagú frakciója azokból alakult, akik a...
2022. MÁJUS 6.
[ 19:27 ]
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnökévé választották pénteken, a szövetség kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) ülésén Balázs Attilát. A negyvenéves közgazdászt valamennyi jelenlévő képviselő támogatta. Balázs Attila egy éve megbízottként látta el az...
2022. MÁJUS 6.
[ 17:05 ]
Beolvasás folyamatban