Kárpát-medence
Potápi Árpád János: 2023 a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában
Betűméret:             

2023 a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában – jelentette be közösségi oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Potápi Árpád János kiemelte: „Az elmúlt évtizedben nemzeti közösségünk erősebbé vált. Közösségeink ereje pedig abban rejlik, hogy számíthatunk egymásra. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy egységben mozdultunk meg az orosz-ukrán háború kitörésekor kárpátaljai nemzettársainkért.”

Az államtitkár úgy fogalmazott: „Tematikus évünk keretében folytatjuk és új elemekkel bővítjük azokat a programjainkat, amelyek közösségünk együttműködését tovább erősítik.” Kiemelte: „Idén sem feledkezünk meg a családokról: továbbra is minden, anyasági támogatás igénylő családot babacsomaggal ajándékozunk meg, emellett tovább erősítjük a gyermekegészségügyi szakemberek hálózatát.”

Potápi Árpád János elmondta: Hamarosan újra indul a Miénk a város! játék, amelynek keretében a 6-10 éves gyerekek nem önmagukért, hanem közösségükért játszhatnak, valamint 2023-ban is támogatják a külhoni pedagógusok együttműködését, szakmai továbbképzését, valamint a gyerekek táboroztatását.

A 2023-as tematikus évre vonatkozó programokat ismertetve az államtitkár kiemelte: Folytatják a Határtalanul programot is, amely az idei évtől új, izgalmas, a külhoni magyar régiókhoz kapcsolódó Határtalanul barangoló című online tananyaggal segíti majd a Kárpát-medence fiataljait, hogy még inkább megismerjék egymás közvetlen környezetének hagyományait, történelmét, kultúráját. Hozzátette: Kárpát-medence-szerte megújítják a vállalkozói mentorprogramot, hogy a tapasztalt nagyvállalkozók segítségére lehessenek a kezdő vállalkozóknak és egymásnak.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: „Az év során több felhívással is készül a Nemzetpolitikai Államtitkárság, amelyek keretében szeretnénk megmutatni nemzetünk tagjainak cselekvő gondoskodását, mert a magyar gondoskodó nemzet.”

A kapcsolódó video elérhető az alábbi linken keresztül:

https://www.facebook.com/potapiarpad/videos/3648991822039217

Letölthető az alábbi linkről:

https://drive.google.com/drive/folders/1T4ACEq4FT5xZ81fKF_jNcHV33ErqQBKS?usp=share_link

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A történelem próbatételei során a magyar jellem legértékesebb kincse a nemzeti összetartozás lett - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Somorján, ahol beszédet mondott a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 21:42 ]
Az Európai Uniónak a polgárok elvárásaihoz igazodva kell változnia, ugyanakkor folytatni kell az őshonos kisebbségek védelmében elkezdett munkát - hangsúlyozta Kelemen Hunor szerdán, miután az RMDSZ iktatta európai parlamenti (EP-) jelöltlistáját a bukaresti központi választási bizottságnál (BEC). Az RMDSZ elnöke...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 18:29 ]
Orbán Viktor miniszterelnök levelet küld az Európai Unió területén kívül élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgároknak. Ebben felhívja figyelmüket a június 9-i európai parlamenti választásokra, és arra ösztönzi őket, ők is éljenek szavazati jogukkal - tájékoztatta a Kormányzati Tájékoztatási...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 15:45 ]
Beolvasás folyamatban