Kárpát-medence
Romániában meghosszabbították a Szülőföldön magyarul programhoz tartozó támogatások kifizetésének határidejét
Betűméret:             

Az OTP Bank Románia 2024. február 29-éig hosszabbította meg a 2022–2023-as tanévre szóló Szülőföldön magyarul program részeként nyújtott támogatások kifizetésének határidejét.

A pénzintézet csütörtök délután közleményben tájékoztatott arról, hogy a kedvezményezett ügyfelek több mint 99 százalékának már átutalták 1260 lejes (100 ezer forint) oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást. A Bethlen Gábor Alapkezelő iránymutatása szerint meghosszabbított határidő azon személyeket célozza, akik még nem éltek a támogatás kifizetéséhez szükséges számla megnyitására vonatkozó lehetőséggel.

„A kedvezményezettek döntő többsége már megkapta a Szülőföldön magyarul program részeként nyújtott támogatást. Partnereinkkel azért döntöttünk a kifizetési határidő meghosszabbítása mellett, hogy bővítsük a lehetőségeit azon kedvezményezetteknek is, akik még nem nyitották meg a támogatás átutalásához szükséges számlát az OTP Banknál. Arra bátorítok mindenkit, hogy akár az OTP Bank fiókjaiban, akár az online felületeinket használva nyissák meg a számlát, és ne hagyják elveszni az aktuális kiírásban 1260 lejre emelt támogatás összegét” – idézte Fatér Gyulát, az OTP Bank Románia vezérigazgatóját a közlemény.

Emlékeztettek, hogy az új igénylők lakhelytől függetlenül az OTP bármely fiókjában megnyithatják a számlát, de pár perc alatt online is megnyitható a honlapjukon. Amennyiben a folyamat során szükség van az értesítő levélben szereplő információkra, azok a https://www.ertesito.ro oldalon továbbra is megtalálhatóak.

A Szülőföldön magyarul program 2022–2023-as tanévre szóló támogatásainak kifizetése, mint ismeretes, tavaly szeptember 22-én kezdődött. Ebben a kiírásban eddig több mint 139 ezer kedvezményezett részesült benne, emlékeztet a maszol.ro portál.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Új határátkelő létesül Nagyhódos és Nagypalád között, az erről szóló megállapodást a héten aláírták - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a közösségi oldalán. Szijjártó Péter azt írta: a Nagyhódos és Nagypalád közötti új határátkelővel hatra emelkedik az átkelőpontok száma...
2024. ÁPRILIS 10.
[ 9:08 ]
Optikai csalódást előidéző térkövezéssel tisztelegnek a városban született Bolyai János matematikus munkássága előtt Kolozsváron, a belvárosi Bolyai utcában, ahol a világhírű tudós szülőháza is található. A több belvárosi utcával együtt felújítás alatt álló Bolyai utcát olyan egyedi megoldással burkolta...
2024. ÁPRILIS 5.
[ 20:05 ]
A román állami vezetők fellépését és a felelősök megbüntetését sürgette Kelemen Hunor pénteken egy magyarsága miatt bántalmazott és megalázott 15 éves sportoló ügyében. "Eddig és ne tovább" - jelentette ki az RMDSZ elnöke pénteken közösségi oldalán közzétett videóüzenetében, arra reagálva, hogy...
2024. ÁPRILIS 5.
[ 15:47 ]
Beolvasás folyamatban