Közlemények
A VMDK elítéli "a VMSZ által tanúsított képmutató magatartást" a tartományi költségvetés kapcsán
Betűméret:             

Míg a Vajdaságban fennhangon a "megrövidített" költségvetésről beszélnek, addig a köztársasági parlamentben, a kormányzati többség részeseként alattvalói hűséggel megszavazzák a 2016-os köztársasági költségvetést. Hiába mutogatnak másokra, a felelősség őket (is) terheli.i.

(Gaz)tettüket azzal indokolják, hogy " az adott helyzetben nem lehetett többet tenni", de azért szavaztak igennel mert mégis sikerült a 2016-os költségvetésbe olyan "projektumokat beépíteni", amelyek nagy jelentőséggel bírnak a vajdasági magyar közösség számára.

A teljes igazság érdekében ki kell mondani a vajdasági magyar közösség, de a szerbiai demokratikus közvélemény előtt is, azt a tényt, hogy ezen projektumok között vannak államközi szerződésekkel rögzítettek, amelyeket természetükből eredően, be kell tervezni a köztársasági költségvetésbe.

A Vajdasági Magyar Szövetség olyan költségvetést szavazott meg, amely nem tartalmazza a Vajdaságnak járó alkotmányos hét százalékot, a közszférában további elbocsájtásokat lát elő, csökkenti a mezőgazdasági támogatások (szubvenciók) mértékét, és az önkormányzatok bevételeit tovább kurtítja.

Mindez a vajdasági polgárok, és ezen belül a vajdasági magyar közösség további elszegényedését, a munkahelyek elvesztését és az önkormányzatok ellehetetlenítését fogja eredményezni, ami nagy valószínűséggel romboló hatással lesz az emígy is törékeny állapotban lévő részarányos foglalkoztatásra.

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége ezért elítéli a Vajdasági Magyar Szövetség által tanúsított képmutató magatartást a tartományi költségvetés kapcsán, és időszerűnek tartja a politikai ködárusítás befejezését.

Óbecse, 2015.12.16.
VMDK Press

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Túl a százon - illusztráció
2024. ÁPRILIS 11.
[ 15:11 ]
Ada Község Önkormányzata és a Vadvirág Hagyományápoló Kör– a Szentháromság Római Katolikus Plébánia, Ada Község civil szervezetei és művelődési, oktatási intézményei, továbbá a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatói és szakmai partnersége mellett –...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 13:48 ]
Temerinben, a kopjafánál tart megemlékezést a Vajdasági Magyar Demokrata Párt március 15-e tiszteletére. “…Szép vagy te, szebb minden országbeli testvéreidnél, mert nem fürödtél vérben, mint azok, téged tiszta örömkönnyek mostak…” Petőfi Sándor aznap esti naplóbejegyzésében ezekkel a szavakkal köszöntötte...
2024. MÁRCIUS 12.
[ 7:29 ]
„Légy a Tankcsapda előzenekara!” címmel hirdet pályázatot zenekarok számára a Budapest Open Road Days 2024 fesztivál. A nyertes az idén 35. jubileumát ünneplő Tankcsapda előzenekaraként lép fel június 29-én a Műegyetem rakparton megrendezésre kerülő Budapest Open Road Days fesztivál nagyszínpadán. A szervezők határon...
2024. MÁRCIUS 11.
[ 23:02 ]
Beolvasás folyamatban