Közlemények
Felhívás a 21. Kőketáncra: Április végéiig lehet jelentkezni

FELHÍVÁS JELENTKEZÉSRE

21. KŐKETÁNC

énekes népi játék- és néptáncvetélkedő

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya huszonegyedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptánc vetélkedőjét.

A jelentkezők a következő kategóriákban és korcsoportokban versenyezhetnek:

1. énekes népi gyermekjáték – nagycsoportos óvodások, alsósok;

2. néptánc – alsósok, felsősök;

3. népszokások – mindhárom korcsoport és lehet vegyes is.

A vegyes és felsős korcsoportokban a fellépők tíz százalékánál ne legyen több a középiskolás tag. Szóló kategória ezúttal nem lesz.

A fellépők legfeljebb 5 perces műsort adhatnak elő. A csoportok létszáma nem haladhatja meg a 30-at. A kísérőzenekarok életkora nem számít, élő zenei kíséret vagy a csoport önálló éneke jön számításba. Egyénileg, csoportosan, iskolánként vagy művelődési egyesület által lehet benevezni. 2017. május 26-án és 27-én tartjuk a vetélkedőt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A versenyt szakzsűri értékeli és véleményezi. A jelentkezési határidő 2017. április 30.

Bővebb tájékoztatást a 064-81-95-216-es mobiltelefonon kaphatnak Szabó Gabriellánál. A jelentkezéseket a következő címre várjuk: Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Nikola Tesla 38., Pf. 51., 21220 Becse, a borítékra írják rá: KŐKETÁNC; vagy elektronikus levélben a szabogabriella848@gmail.com címre.

A benevezésben a következő adatokat kérjük: a csoport neve, az iskola vagy művelődési egyesület neve, lakcím, irányítószám, telefon, felkészítő pedagógus, művészeti vezető, koreográfus, a csoport létszáma, a zenekar létszáma, kísérő hangszerek, az összeállítás címe, a műsor ideje, kategória, korcsoport.

Szeretettel várjuk minden csoport jelentkezését!

Újvidék, 2017. március 29.

Szabó Gabriella,

főszervező

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

IV. Vajdasági Civil piknik - illusztráció
2019. OKTÓBER 9.
[ 10:29 ]
Megjelent a Nemzetpolitikai Kutatóintézet Hungarian Journal of Minority Studies című angol nyelvű folyóiratának legújabb száma. Az MTA tudományos folyóiratlistáján is szereplő periodika tartalma egyrészt a kisebbségvédelem nemzetközi jogi kereteinek legfőbb kérdéseit járja körbe: ismerteti az Európai Nyelvi Karta és a...
2019. OKTÓBER 5.
[ 10:42 ]
A Prosperitati Alapítvány értesíti a közvéleményt, hogy a május 23-án meghirdetett VII. pályázati kör 8 pályázati kategóriájának elbírálása megtörtént az Igazgatóbizottság és az Irányító Testület által. A pályázati eredmények megtalálhatóak a Prosperitati Alapítvány honlapján...
2019. OKTÓBER 4.
[ 21:59 ]
A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a hagyományos Diák Menedzsment Bajnokság és a Fogyasztóvédelmi Diákverseny mellett második alkalommal hirdeti meg a Vállalkozz okosan! diákversenyt az általános iskolás tanulók számára gazdasági-vállalkozói témakörben. A verseny célja, hogy a felnövekvő generáció tagjai...
2019. OKTÓBER 4.
[ 8:50 ]
Beolvasás folyamatban