Közlemények
Magyarkanizsa: Szombaton tartják a 3. Nemzetközi nyúlfesztivált
Betűméret:             

Főzzük le a nagyokat! Ezzel a mottóval kerül sor erre az érdekes és a környéken egyedülálló rendezvényre, amelyen az előzetes jelentkezések alapján mintegy 80 főzőcsapat ragad fakanalat, hogy megcsillogtassa nyúlfőző vagy éppen nyúlsütő tudományát. Ősz Szabó Imre mesterszakács, a fesztivál gasztronómiai tanácsadója elmondta, hogy aki „nincs otthon” a nyúl elkészítésében, az tájjellegű, hagyományos ételekkel is nevezhet a versenyre.

A fesztivál fővédnöke, Szecsei Szilveszter, a magyarkanizsai Holker cég tulajdonosa nem kevesebb, mint 100 nyulat ajánlott fel a szervezőknek, ami azt jelenti, hogy az első 50 benevezett csapatnak biztosított a főzéshez szükséges nyúlhús, a többieknek hozniuk kell magukkal, ez esetben viszont nem fizetik az 500 dináros nevezési díjat. Érkeznek versenyzők Magyarországról, Romániából és Horvátországból is, a többséget azonban a környékbeli amatőr szakácsok teszik ki.

A rendezvény reggel 8 órakor kezdődik, az ünnepélyes megnyitóra 9 órakor kerül sor. A főzőterület körül kézművesek állítják ki portékáikat, de szerveznek kisállat-bemutatót is, amelyre elsősorban galamb-, nyúl- és díszmadár-tenyésztőket várnak. Lesz pálinkaverseny, édes és sós sütemények versenye és elbírálják a kiállított kisállatokat, házi kedvenceket is.

A rendezvényt gazdag szórakoztató program kíséri, amelyben fellépnek Borsos Balázs és zenekara, a magyarkanizsai Tisza Néptáncegyüttes, a tornyosi Romano Drom Művelődési Egyesület táncosai, a zentai Sarkantyú tamburazenekar, Szabó Dékány Zsófia és Máté György zentai énekesek valamint Horváth Kátai Anita vezetésével a zentai Flamenco Táncklub mazsorettjei, míg a gyerekeknek kakas- és nyúlfogó versenyt szerveznek.

„Azt hiszem, hogy Szecsei Szilveszter nagyon is megérdemli, hogy egy ilyen nagyszabású magyarkanizsai rendezvényt az ő neve fémjelezzen, mert rengeteget segít, nagyon sok rendezvényt támogat, de mindeddig inkább más településeken volt jelen, nem saját városában, Magyarkanizsán. Fesztiválunkat Bús István, a Texas Étterem tulajdonosa is segíti, hiszen a fesztivál helyszínéül szolgáló nyaralótelepet most ő működteti, de más módon is a szervezők segítségére van” – mondta Ősz Szabó Imre, aki szeretettel vár minden érdeklődőt erre a szépnek és igen hangulatosnak ígérkező rendezvényre.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

27. Kőketánc -énekes népi játék- és néptáncvetélkedő- A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya huszonhetedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptáncvetélkedőjét. A jelentkezők a következő kategóriákban és korcsoportokban...
2024. MÁRCIUS 7.
[ 11:05 ]
Értesítjük, hogy a Határtalanul Középiskolai Vetélkedő új alapszakaszára március 31.-ig jelentkezhetnek a középiskolai osztályok, hogy a nagyszabású néprajzi, történelmi, kulturális, földrajzi vetélkedő végén megnyerjék osztályuknak az egymillió forintos fődíjat, vagy a több ezer egyéb nyeremény egyikét. A...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:09 ]
A diaszpórában található magyar szervezetek, magyar nyelvű oktatást és cserkésztevékenységet végző szervezetek működésének, fejlesztéseinek, eszközbeszerzéseinek, valamint programjainak és rendezvényeinek támogatása című pályázati kiírás Jelen pályázati kiírás célja a Magyarország határain kívül, a világon...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban