Közlemények
Magyarkanizsa: Szombaton tartják a 3. Nemzetközi nyúlfesztivált

Főzzük le a nagyokat! Ezzel a mottóval kerül sor erre az érdekes és a környéken egyedülálló rendezvényre, amelyen az előzetes jelentkezések alapján mintegy 80 főzőcsapat ragad fakanalat, hogy megcsillogtassa nyúlfőző vagy éppen nyúlsütő tudományát. Ősz Szabó Imre mesterszakács, a fesztivál gasztronómiai tanácsadója elmondta, hogy aki „nincs otthon” a nyúl elkészítésében, az tájjellegű, hagyományos ételekkel is nevezhet a versenyre.

A fesztivál fővédnöke, Szecsei Szilveszter, a magyarkanizsai Holker cég tulajdonosa nem kevesebb, mint 100 nyulat ajánlott fel a szervezőknek, ami azt jelenti, hogy az első 50 benevezett csapatnak biztosított a főzéshez szükséges nyúlhús, a többieknek hozniuk kell magukkal, ez esetben viszont nem fizetik az 500 dináros nevezési díjat. Érkeznek versenyzők Magyarországról, Romániából és Horvátországból is, a többséget azonban a környékbeli amatőr szakácsok teszik ki.

A rendezvény reggel 8 órakor kezdődik, az ünnepélyes megnyitóra 9 órakor kerül sor. A főzőterület körül kézművesek állítják ki portékáikat, de szerveznek kisállat-bemutatót is, amelyre elsősorban galamb-, nyúl- és díszmadár-tenyésztőket várnak. Lesz pálinkaverseny, édes és sós sütemények versenye és elbírálják a kiállított kisállatokat, házi kedvenceket is.

A rendezvényt gazdag szórakoztató program kíséri, amelyben fellépnek Borsos Balázs és zenekara, a magyarkanizsai Tisza Néptáncegyüttes, a tornyosi Romano Drom Művelődési Egyesület táncosai, a zentai Sarkantyú tamburazenekar, Szabó Dékány Zsófia és Máté György zentai énekesek valamint Horváth Kátai Anita vezetésével a zentai Flamenco Táncklub mazsorettjei, míg a gyerekeknek kakas- és nyúlfogó versenyt szerveznek.

„Azt hiszem, hogy Szecsei Szilveszter nagyon is megérdemli, hogy egy ilyen nagyszabású magyarkanizsai rendezvényt az ő neve fémjelezzen, mert rengeteget segít, nagyon sok rendezvényt támogat, de mindeddig inkább más településeken volt jelen, nem saját városában, Magyarkanizsán. Fesztiválunkat Bús István, a Texas Étterem tulajdonosa is segíti, hiszen a fesztivál helyszínéül szolgáló nyaralótelepet most ő működteti, de más módon is a szervezők segítségére van” – mondta Ősz Szabó Imre, aki szeretettel vár minden érdeklődőt erre a szépnek és igen hangulatosnak ígérkező rendezvényre.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Forum Könyvkiadó Intézet a Könyvet a szórványba! program keretében 2018. november 15-én Bajsára, Szivácra és Bezdánba látogat.A projekt keretében Vajdaság-szerte olyan helységekbe viszik el kiadványainkat, amelyekben nincs könyvesbolt, így népszerűsítve az olvasást és az irodalmat.Az érdeklődők a különböző...
2018. NOVEMBER 8.
[ 17:07 ]
A Kárpát-medencei Képviselők Fóruma – felkarolva Böjte Csaba ferences atya kezdeményezését – a magyar Országgyűlést felkérte annak a javaslatnak a beterjesztésére, miszerint Bethlen Gábor erdélyi fejedelem és magyar király születésének napját, november 15-ét nyilvánítsák a Kárpát-medence szórványmagyarságának...
2018. NOVEMBER 8.
[ 17:06 ]
November 9-én, pénteken 18 órai kezdettel a temerini helyi közösség nagytermében kerül sor Csorba Béla új könyvének, a Kuffervizitnek a bemutatójára.A könyv Temerin 1851 – 1918 közötti krónikájához, valamint a község 20. századi művelődéstörténetéhez nyújt új adalékokat, de portrék, jegyzetek, emlékezések...
2018. NOVEMBER 8.
[ 17:02 ]
Beolvasás folyamatban