Közlemények
Magyarkanizsa: Szombaton tartják a 3. Nemzetközi nyúlfesztivált

Főzzük le a nagyokat! Ezzel a mottóval kerül sor erre az érdekes és a környéken egyedülálló rendezvényre, amelyen az előzetes jelentkezések alapján mintegy 80 főzőcsapat ragad fakanalat, hogy megcsillogtassa nyúlfőző vagy éppen nyúlsütő tudományát. Ősz Szabó Imre mesterszakács, a fesztivál gasztronómiai tanácsadója elmondta, hogy aki „nincs otthon” a nyúl elkészítésében, az tájjellegű, hagyományos ételekkel is nevezhet a versenyre.

A fesztivál fővédnöke, Szecsei Szilveszter, a magyarkanizsai Holker cég tulajdonosa nem kevesebb, mint 100 nyulat ajánlott fel a szervezőknek, ami azt jelenti, hogy az első 50 benevezett csapatnak biztosított a főzéshez szükséges nyúlhús, a többieknek hozniuk kell magukkal, ez esetben viszont nem fizetik az 500 dináros nevezési díjat. Érkeznek versenyzők Magyarországról, Romániából és Horvátországból is, a többséget azonban a környékbeli amatőr szakácsok teszik ki.

A rendezvény reggel 8 órakor kezdődik, az ünnepélyes megnyitóra 9 órakor kerül sor. A főzőterület körül kézművesek állítják ki portékáikat, de szerveznek kisállat-bemutatót is, amelyre elsősorban galamb-, nyúl- és díszmadár-tenyésztőket várnak. Lesz pálinkaverseny, édes és sós sütemények versenye és elbírálják a kiállított kisállatokat, házi kedvenceket is.

A rendezvényt gazdag szórakoztató program kíséri, amelyben fellépnek Borsos Balázs és zenekara, a magyarkanizsai Tisza Néptáncegyüttes, a tornyosi Romano Drom Művelődési Egyesület táncosai, a zentai Sarkantyú tamburazenekar, Szabó Dékány Zsófia és Máté György zentai énekesek valamint Horváth Kátai Anita vezetésével a zentai Flamenco Táncklub mazsorettjei, míg a gyerekeknek kakas- és nyúlfogó versenyt szerveznek.

„Azt hiszem, hogy Szecsei Szilveszter nagyon is megérdemli, hogy egy ilyen nagyszabású magyarkanizsai rendezvényt az ő neve fémjelezzen, mert rengeteget segít, nagyon sok rendezvényt támogat, de mindeddig inkább más településeken volt jelen, nem saját városában, Magyarkanizsán. Fesztiválunkat Bús István, a Texas Étterem tulajdonosa is segíti, hiszen a fesztivál helyszínéül szolgáló nyaralótelepet most ő működteti, de más módon is a szervezők segítségére van” – mondta Ősz Szabó Imre, aki szeretettel vár minden érdeklődőt erre a szépnek és igen hangulatosnak ígérkező rendezvényre.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A fesztivál szervezője: aFéling Színház Kulturális Egyesület és a Csabagyöngye Kulturális Központ.Jelentkezés feltételei: nevezési határidő: 2018. október 27.A Fesztiválra jelentkezés feltételei:1. – A fesztiválra kizárólag nem hivatásos (amatőr) vers és/vagy prózamondók jelentkezését várjuk.2. – A jelentkező a...
2018. SZEPTEMBER 15.
[ 19:03 ]
A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény szépkorúak számára 40 órás számítástechnikai alapképzést szervez Horgoson.A tanfolyamnak a Kárász Karolina Általános Iskola ad otthont.Olyan személyek jelentkezését várják, akik szeretnének eligazodni a számítástechnika, a kommunikációs eszközök világában,...
2018. SZEPTEMBER 14.
[ 14:56 ]
Megjelent a Tantárgyháló verseny új pályázati felhívása, amelyre október 5-ig kell beküldeni az ötletterveket.TANTÁRGYHÁLÓ 2018/2019Célcsoport: általános iskolás felsős és középiskolás diákok, a pályamunkát legfeljebb két diák írhatja együtt. Kategóriák: általános és középiskolás. Pályázat tárgya: önálló...
2018. SZEPTEMBER 13.
[ 11:51 ]
Beolvasás folyamatban