Közlemények
Magyarkanizsa: Szombaton tartják a 3. Nemzetközi nyúlfesztivált

Főzzük le a nagyokat! Ezzel a mottóval kerül sor erre az érdekes és a környéken egyedülálló rendezvényre, amelyen az előzetes jelentkezések alapján mintegy 80 főzőcsapat ragad fakanalat, hogy megcsillogtassa nyúlfőző vagy éppen nyúlsütő tudományát. Ősz Szabó Imre mesterszakács, a fesztivál gasztronómiai tanácsadója elmondta, hogy aki „nincs otthon” a nyúl elkészítésében, az tájjellegű, hagyományos ételekkel is nevezhet a versenyre.

A fesztivál fővédnöke, Szecsei Szilveszter, a magyarkanizsai Holker cég tulajdonosa nem kevesebb, mint 100 nyulat ajánlott fel a szervezőknek, ami azt jelenti, hogy az első 50 benevezett csapatnak biztosított a főzéshez szükséges nyúlhús, a többieknek hozniuk kell magukkal, ez esetben viszont nem fizetik az 500 dináros nevezési díjat. Érkeznek versenyzők Magyarországról, Romániából és Horvátországból is, a többséget azonban a környékbeli amatőr szakácsok teszik ki.

A rendezvény reggel 8 órakor kezdődik, az ünnepélyes megnyitóra 9 órakor kerül sor. A főzőterület körül kézművesek állítják ki portékáikat, de szerveznek kisállat-bemutatót is, amelyre elsősorban galamb-, nyúl- és díszmadár-tenyésztőket várnak. Lesz pálinkaverseny, édes és sós sütemények versenye és elbírálják a kiállított kisállatokat, házi kedvenceket is.

A rendezvényt gazdag szórakoztató program kíséri, amelyben fellépnek Borsos Balázs és zenekara, a magyarkanizsai Tisza Néptáncegyüttes, a tornyosi Romano Drom Művelődési Egyesület táncosai, a zentai Sarkantyú tamburazenekar, Szabó Dékány Zsófia és Máté György zentai énekesek valamint Horváth Kátai Anita vezetésével a zentai Flamenco Táncklub mazsorettjei, míg a gyerekeknek kakas- és nyúlfogó versenyt szerveznek.

„Azt hiszem, hogy Szecsei Szilveszter nagyon is megérdemli, hogy egy ilyen nagyszabású magyarkanizsai rendezvényt az ő neve fémjelezzen, mert rengeteget segít, nagyon sok rendezvényt támogat, de mindeddig inkább más településeken volt jelen, nem saját városában, Magyarkanizsán. Fesztiválunkat Bús István, a Texas Étterem tulajdonosa is segíti, hiszen a fesztivál helyszínéül szolgáló nyaralótelepet most ő működteti, de más módon is a szervezők segítségére van” – mondta Ősz Szabó Imre, aki szeretettel vár minden érdeklődőt erre a szépnek és igen hangulatosnak ígérkező rendezvényre.

Bödő Sándor

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Történetek mélyén címmel irodalmi-beszélgetős estet tartanak a VM4Közben - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 14:20 ]
A Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap a múlt évben a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diákságának a nemzeti és a keresztény értékrend megszólítása érdekében megalapította a Stádium-díjat. A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 17:45 ]
Az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ meghírdeti a XII. Petőfi Sándor szavalóversenyt, amelyet 2019. március 30-án szervez meg. A versenyre az általános- és középiskolások valamint az egyetemisták bármely magyar költő versével nevezhetnek be. Benevezés: A bejelentkezéshez ki kell tölteni a...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 13:20 ]
Az újvidéki Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék INSπRÁCIÓ címmel irodalmi alkotópályázatot hirdet középiskolások részére. Téged mi inspirál inkább, egy frappáns kép vagy egy jó idézet? „Széthulltam arra az egy darabra, ami mindig is voltam” (Tandori Dezső) A fenti festmény vagy az itt olvasható...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 9:57 ]
Beolvasás folyamatban