Közlemények
Felhívás az Énekelt Versek XXIV. Zentai Fesztiválján való részvételre

A II. Rákóczi Ferenc-emlékév, a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program, valamint Bori Imre születésének 90. évfordulója, Ady Endre és Csáth Géza halálának 100. évfordulója jegyébena Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Zenta Önkormányzata közreműködésével,XXIV. alkalommal rendezi meg az Énekelt Versek Zentai Fesztiválját, 2019. május 6-a és 12-e között, amelynek idei díszvendége Celler Kiss Tamás Sinkó-díjas költő.

Meghívásos pályázat révén, tizenegy vajdasági fiatal költőt keresett fel a szervezőbizottság az idei kötelező vers megírására.

A beérkező versek közül Brenner János szerkesztő, Verebes Ernő dramaturg, költő és Török Máté verséneklő egymástól függetlenül választotta ki Celler Kiss Tamás: és táplálni

című költeményét, illetve megzenésítésre ajánlja Oláh K. Tamás:lost in translation és T. Kiss Tamás: London című versét.

A szervezők ezúttal is bemutatkozási lehetőséget kínálnak mindazoknak a szólistáknak és együtteseknek, akik, illetve amelyek énekelt verseket adnak elő saját megzenésítésükben. A versenyen való részvétel feltétele, hogy a benevezők műsorán három megzenésített vers szerepeljen:

– ezek közül az egyik Celler Kiss Tamás: és táplálni című költeménye legyen,

– kettő versenyszám pedig szabadon választott vers, de a versenyzők figyelmébe ajánljuk a fent említett két költeményt.

A legjobbak meghívást kapnak a versenyre, amelyet 2019. május 10-én, 18 órától a zentai Művelődési Házban a műfaj legkiválóbb képviselőiből álló zsűri előtt rendezünk meg.

A fesztivál a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű országos rendezvénye.

A verseny fődíjai: 1. díj: 15 000 dinár; 2. díj: 12 000 dinár; 3. díj: 10 000 dinár.

A zsűri tagjai: Radványi Balázs énekes-zenész, a Kaláka együttes tagja, a zsűri elnöke (Budapest), dr. Stifner Gábor rádiós szerkesztő, műsorvezető (Budapest), Brenner János szerkesztő (Szabadka), Verebes Ernő zeneszerző, költő (Zenta–Budapest), Szögi Csaba író, költő (Zenta) és Celler Kiss Tamás költő (Szenttamás).

Jelentkezni:2019. április 22-éig lehet a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet honlapján (www.vmmi.org, Felhívások menüpont), ahol a felhívás, a versszöveg és a jelentkezési lap is megtalálható. A versenydalok is itt tölthetők fel mp3-as formátumban.

Bővebb információ Baráth Hajnal Annánál (hajnal.anna84@gmail.com) és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetben Nádi Karolinánál (+381/24-816-790, karolina@vmmi.org) kapható.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NSZ) újvidéki fiókintézete a Községi Képviselő-testület nagytermében március 14-én 13 órától bemutatóra várja az érdekelt vállalkozókat. Célja az, hogy a munkáltatók megismerkedjenek az aktuális programokkal a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat aktív foglalkoztatási politikájával,...
2019. MÁRCIUS 9.
[ 6:37 ]
Elrabolt biztonság címmel kizárólag felnőtteknek tart előadást Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány létrehozója az óbecsei Népkönyvtár dísztermében március 18-án, 18 órai kezdettel. Vetítéssel egybekötött előadásának témája az emberkereskedelem, a pedofília és az interneten terjedő erőszak, és ezen belül a...
2019. MÁRCIUS 9.
[ 6:30 ]
A Rákóczi Szövetség március 9-én ünnepélyes keretek között a Szent István Bazilikában adja át az Esterházy-díjat. A Rákóczi Szövetség és Esterházy János Emlékbizottsága 1991 óta minden évben olyan személyeket és intézményeket tüntet ki, akik és amelyek a felvidéki magyar közösség szolgálatában kiemelkedő...
2019. MÁRCIUS 6.
[ 16:50 ]
Beolvasás folyamatban