Közlemények
VMDP: Támogatjuk az Orbán-kormány politikáját

Fennáll a veszélye annak, hogy Európa szétzúzásának folyamata – nem utolsósorban a betelepítéseket támogató, mesterségesen is szított migránsválság miatt – közel jutott ahhoz a ponthoz, amely után visszafordíthatatlanná válik egy olyan válság, amelynek következtében korábbi időkben világbirodalmak szűntek meg. Magyarország csak kitartó küzdelem árán vonhatja ki magát a fenyegető veszélyek alól, s csak akkor, ha összefog azokkal a politikai erőkkel, amelyek hasonlóan ítélik meg kontinensünk helyzetét. Biztató, hogy a mai Magyarországot azok irányítják, akik válságos időkben is meg tudják találni a kivezető utat - olvasható a Vajdasági Magyar Demokrata Párt közleményében.

Orbán Viktor kormányfő eddigi tevékenységével, több évtizedes következetes magatartásával többször tanújelét adta az ország vezetéséhez nélkülözhetetlen erkölcsi és intellektuális adottságainak, államférfiúi képességeinek. Ő volt az, aki 1956-os forradalom leverése után először meg tudta fogalmazni és ki merte mondani, hogy a nemzet sorsának jobbra fordulásához mindenekelőtt meg kell szabadulni a megszállóktól. Majd, immár kormányfőként, élve a kétharmados parlamenti többség nyújtotta eséllyel, sikeresen hozzálátott Magyarország gazdasági talpra állításához.

Mindezek érdekében folyamatosan nem csekély személyes és politikai kockázatot kellett vállalnia. Ujjat kellet húzni a világ egyik legerősebb hadseregével, a Szovjetunióval, majd szembe kellett fordulni a gazdasági megszállóval, a Nemzetközi Valutaalappal is. Mindehhez éleslátásra, bátorságra és kiválóan megválogatott munkatársakra volt szükség, és meg kellett találni a szövevényes külpolitikai konstellációban a mindenkori szövetségeseket is. Nekünk, külhoni magyaroknak legalább ennyire fontos, hogy Magyarország immár nemcsak lélekben, hanem a hétköznapi gyakorlatban is kiáll érdekeink védelmében. Ennek legfontosabb, kézzel fogható formái a kettős állampolgárság megszerzésének szabad, nem csak a kiválasztottak számára biztosított lehetősége, a kisebbségi társadalmak felemelését célzó gazdasági támogatás, kulturális intézményeink istápolása és a határon túlra is kiterjesztett családtámogatási rendszer.

Számunkra tehát egyáltalán nem közömbös, hogy az EU-s parlamenti választások során melyik politikai tábor fog felülkerekedni: az Európa tényleges érdekeit védő, az esztelen bevándorlást ellenző Orbán Viktor és szövetségesei, vagy hazai és nemzetközi ellenfelei.

Mi, vajdasági magyarok a legközvetlenebb módon is érdekeltek vagyunk Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP sikerében mind a hazai, mind pedig az európai gazdasági és politikai csatatereken. Mert ami most dúl, az háború: nem csak az eszmék, de az érdekek kíméletlen harca, amit meg kell vívni, és amelynek során veszíteni nem szabad.

„Cum Deo, pro Patria et Libertate!”

A VMDP Választmánya nevében

Csorba Béla elnök

Temerin, 2019. március 9.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elrabolt biztonság címmel kizárólag felnőtteknek tart előadást Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány létrehozója az óbecsei Népkönyvtár dísztermében március 18-án, 18 órai kezdettel. Vetítéssel egybekötött előadásának témája az emberkereskedelem, a pedofília és az interneten terjedő erőszak, és ezen belül a...
2019. MÁRCIUS 9.
[ 6:30 ]
A II. Rákóczi Ferenc-emlékév, a 2019 a külhoni magyar gyerekek éve program, valamint Bori Imre születésének 90. évfordulója, Ady Endre és Csáth Géza halálának 100. évfordulója jegyébena Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Zenta Önkormányzata...
2019. MÁRCIUS 8.
[ 17:19 ]
A Rákóczi Szövetség március 9-én ünnepélyes keretek között a Szent István Bazilikában adja át az Esterházy-díjat. A Rákóczi Szövetség és Esterházy János Emlékbizottsága 1991 óta minden évben olyan személyeket és intézményeket tüntet ki, akik és amelyek a felvidéki magyar közösség szolgálatában kiemelkedő...
2019. MÁRCIUS 6.
[ 16:50 ]
Beolvasás folyamatban