Közlemények
Magyar Mozgalom: Az illetékesek oldják meg a határhelyzetet!
Betűméret:             

Egy újabb olyan hétvégén és hétfőn vagyunk túl, amikor a szerb-magyar határon átkelni szándékozók életét várakozással teli hosszú órák keserítették meg. Magyarországon dolgozó vajdaságiak, ingázó diákok, reménybeli egyetemisták és egyszeri utazók álltak a hosszan kígyózó kocsisorokban, várva, hogy végre átjussanak a határon, s eljussanak munkahelyükre, az óráikra – vagy az érettségi vizsga kezdési időpontjára.

Mert hétfőn, amikor akkora volt a fennakadás a határátkelőhelyeken, hogy még a magyarországi Országos Rendőr-főkapitányság is közleményt adott ki, amelyben tudatta, hogy „informatikai hiba miatt megnövekedett várakozási idővel kell számolni a magyarországi határátkelőhelyeken”, éppen egy olyan nap volt, amikor megkezdődtek a magyarországi középiskolákban az érettségi vizsgák. Vajon hány diák továbbtanulási lehetőségeit nehezíti, hogy nem tudtak időben odaérni az érettségire?

Vajon hány, Magyarországon dolgozó, de családjához még naponta Vajdaságba hazajáró munkavállaló elégeli meg a folytonos várakozást az átkelőkön és dönt úgy, hogy inkább a határ túloldalán telepszik le?

Amikor a közelmúltban közös szerb-magyar kormányülés zajlott Szabadkán, az átkelőkön tapasztalható káosz egy csapásra megszűnt. És utána napokig minden rendben is volt, a várakozási idők észszerű hosszúságúak voltak – pedig csúcsidőszak következett, a húsvét alkalmából igencsak megnőtt a forgalom.

Az örömteli fejleménynek nem sokáig örülhettek az utazók, a sorok ismét megnyúltak, a várakozók azt találgatják, hogy vajon sztrájkolnak-e a magyar határőrök vagy ismét az informatikai rendszer omlott-e össze (erre állítólag az utóbbi időben jóval gyakrabban volt példa, mint ahányszor arról a rendőrség közleményt adott ki), vagy eddig ismeretlen oka van a fennakadásoknak.

Előre félünk az alig egy hónap múlva kezdődő nyári szabadságolási időszaktól, amikor tízezrek indulnak útnak Nyugat-Európából, hogy átkeljenek azokon a határátkelőkön, amelyek így sem bírják az utasforgalmat. Követeljük az illetékesektől Szerbiában és Magyarországon egyaránt, hogy orvosolják a tűrhetetlen állapotokat.

Nem a főútvonalaktól távol eső újabb kishatárátlépőkre volna szükség, hanem a meglévők kapacitásának és nyitvatartási idejének bővítésére! Nem újabb bizottságokra van szüksége az utasoknak, hanem hatékony megoldásokra! A magyar miniszterelnök minapi szabadkai látogatása utáni időszak a bizonyítéka annak, hogy a helyzet igenis, rendezhető, csak némi akarat kell hozzá!

2019. május 8.

A Magyar Mozgalom elnöksége

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Sándor
2019. MÁJUS 13. [ 9:32 ]

@Alfonz Nyílt titok már, hogy egyesek a magyarlakta vidékeken, igyekeznek akadályozni a külföldi munkavállalás lehetőségét.


Kritikus
2019. MÁJUS 12. [ 22:10 ]

Amikor leáll a rendszer vegyék elő a régi szögletes doboztáskát a névsoros füzettel! Hatékonyabb volt és gyorsabb mint a mai számítógép! Miért is fizetik az informatikusokat ha lefagy a rendszer? Már 20 évvel ezelőtt létezetek olyan ipari rendszerek amelyek nem bénulhattak le, és nem eshettek szét! Egészen egyszerűen - amikor nem akarnak dolgozni - "nem működik a számítógép" sem.


Lazio
2019. MÁJUS 9. [ 15:23 ]

Ha az emlékezetem nem csal az MM pár évvel ezelőtt nagy csinadrattával jelentette be , hogy beszéltek az illetékes Magyarországi szervekkel és hamarosan megoldódik a probléma...


Alfonz
2019. MÁJUS 8. [ 14:33 ]

A VMSZ sikeres 4 éve után, elkezdődhet egy újabb sikeres 4 év...amennyiben megoldják többek között a határon uralkodó, minden bizonnyal szándékosan kialakított sorban állást. Szerintem ezzel szeretnék csökkenteni az elvándorlást és ezért is lehet szándékosságot sejteni az informatikai rendszer összeomlásába. Ne legyen kedve senkinek se a határon átkelni, ennyire egyszerű. Miután ezt az MM vetette fel és nem a sikeres 4 évet vezető illetékes elvtárs, minden bizonnyal nem lesz téma és megoldás.


27. Kőketánc -énekes népi játék- és néptáncvetélkedő- A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya huszonhetedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptáncvetélkedőjét. A jelentkezők a következő kategóriákban és korcsoportokban...
2024. MÁRCIUS 7.
[ 11:05 ]
Értesítjük, hogy a Határtalanul Középiskolai Vetélkedő új alapszakaszára március 31.-ig jelentkezhetnek a középiskolai osztályok, hogy a nagyszabású néprajzi, történelmi, kulturális, földrajzi vetélkedő végén megnyerjék osztályuknak az egymillió forintos fődíjat, vagy a több ezer egyéb nyeremény egyikét. A...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:09 ]
A diaszpórában található magyar szervezetek, magyar nyelvű oktatást és cserkésztevékenységet végző szervezetek működésének, fejlesztéseinek, eszközbeszerzéseinek, valamint programjainak és rendezvényeinek támogatása című pályázati kiírás Jelen pályázati kiírás célja a Magyarország határain kívül, a világon...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban