Közlemények
Júniusban harmadik alkalommal szervezik meg az Óbecse éjjel fesztivált

Óbecsén június 14-én és 15-én Óbecse éjjel címmel harmadik alkalommal szerveznek a főtéren rendezvénysorozatot, amely keretében koncerteket, rövidfilmeket mutatnak be, de lesz számos kísérőrendezvény is.

Azok, akik elárusító-, illetve reklám-standjaikat szeretnék felállítani kérvényt adhatnak be az önkormányzat iktatójában (8-as számú iroda) május 31-ig. A standokat az Uroš Predić és a Zöldfás utca egy-egy szakaszán, valamint a műszaki iskolával szembeni Proleter nyomda parkolója területén helyezik el. A témában bővebb információt a 0648959068-as telefonszámon, illetve milicanesic@becej.rs e: mail címen lehet kapni.

A Városi Színház pályázatot hirdetett rövidfilmekre (30 percnél nem hosszabb játék-, dokumentum- és rajzfilmmel lehet jelentkezni). A jelentkezési határidő: május 25. A benyújtott munkákból tíz juthat el a 14-én bemutatásra kerülő fesztiválra. A legjobbnak minősülő film alkotója 50 ezer dináros jutalmat kap. A filmeket a rkf.becejnocu@gmail.com címre kell elküldeni. A jelentkezéshez csatolni kell a szerzők adatait és egy rövid szinopszist is. Bővebb tájékoztatást a pozoristebecej@gmail.com e-mail-címen vagy a 062/282- 062-es mobiltelefonszámon nyújtanak.

A kétnapos eseményen 2019-ben is összesen négy együttes, előadó koncertezik. A szervezők egyenlőre a magyarországi Ladánybene 27 és a Parni valjak együttesek fellépését jelentették be.

Az Óbecse éjjel fesztivált a felújított központi tér átadásakor 2017-ben szervezték meg először. A rendezvény igen nagy érdeklődést váltott ki úgy a helyi, mint a városba utazó turisták körében. 2018-ban több mint tízezren látogattak el a térre, ahol több zenekar nyújtott emlékezetes produkciót. A szervezők a 2019-es évben is emlékezetes éjszakát ígérnek, és tömeges részvételre számítanak.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Május 25-e éjfélig lehet jelentkezni a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által Trianon századik évfordulója és a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel meghirdetett videópályázatra. Az államtitkárság május 12-én tette közzé felhívását, amelyre 10-25 év...
2020. MÁJUS 21.
[ 19:17 ]
A könyvtárak mint a hiteles információk tárházai számára fontos feladat az álhírek elleni küzdelem. Ezt megtehetik azzal, hogy a megbízhatónak ítélt információforrásokat közzéteszik, megosztják. Ma már azonban ez sokszor kevés. Legalább ennyire lényeges az, hogy néhány egyszerű, forráskritikát alkalmazó módszer...
2020. MÁJUS 20.
[ 11:12 ]
Nemzeti Összetartozás Napja – „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. Június 4-e, a nemzeti összetartozás napja alkalmából, az erős magyar közösségek és a nemzeti összetartozás éve keretében fiataloknak szóló videópályázatot hirdet a...
2020. MÁJUS 18.
[ 18:02 ]
Beolvasás folyamatban