Közlemények
XIX. Apáczai Nyári Akadémia: Várják a jelentkezéseket

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében idén is sor kerül az Apáczai Nyári Akadémiára (ANyA). A korábbi évek gyakorlatához mérten ezúttal is négy, egyenként 24 órás akkreditált továbbképzésre várjuk a jelentkezőket, július 8-12., illetve 15-19. között. Az első héten az Osztályfőnöki szekcióval, valamint a Történelem és magyarság elnevezésű képzéssel indul az akadémia, majd a második héten a Természettudományi szekció és a „Tapasztald, hogy továbbadhasd!” környezetnevelési program kerül megrendezésre. Szállást és étkeztetést igény szerint biztosítunk. Jelentkezési határidő: 2019. július 1.

A továbbképzések részletes programjainak véglegesítése még zajlik, ennek változtatására minden jogot fenntartunk. A végleges programok hamarosan elérhetőek lesznek a http://www.vmpe.org.rs/ weboldalon.

A továbbképzések szakmai előadások, műhelymunkák és foglalkozások keretein belül valósulnak meg, amelyeket kerekasztal beszélgetések követnek. Az előadók többsége egyetemi tanár vagy neves szakember, illetve gyakorló pedagógus. Az előadások során korszerű didaktikai és multimediális eszközöket alkalmaznak, ezáltal lehetővé téve a résztvevőknek, hogy megismerkedhessenek a legfrissebb kutatási eredményekkel, fejlesztésekkel és a gyakorlatban is követhető módszerekkel.

Az Apáczai Nyári Akadémia részét képezik a fakultatív programok is, mint a kirándulás, a könyvbemutatók, a filmvetítések és neves személyek bemutatása, illetve a velük való beszélgetés. Az oktatási jellegű témák mellett a szervezők kapcsolatokat építő, valamint kulturális és szórakoztató programokat is felsorakoztatnak. A résztvevők szakkönyveket, nyomtatványokat és elektronikus formában elérhető, szakmai jellegű anyagokat vihetnek magukkal. A továbbképzés ideje alatt a pedagógusok rendelkezésére áll a Diákotthon számítógépterme és a VMPE a gazdagon felszerelt könyvtára is.

A továbbképzések helyszíne az újvidéki Apáczai Diákotthon központi (Ćirpanov u. 54.) és telepi (Bogdan Šuput u. 16.) épülete. A részvételi díj vajdaságiaknak 1200 dinár, amit a helyszínen, készpénzben tudnak fizetni. A határon túli vendégek számára a továbbképzések ingyenesek. Az útiköltséget a Vajdasági Magyar Pedagógus Egyesületnek nem áll módjában megtéríteni. A résztvevők fogadása a továbbképzést megelőző vasárnapokon, azaz július 7-én és 14-én este kezdődik.

A Nyári Akadémiára jelentkezni kizárólag kitöltött és visszaküldött jelentkezési lapon lehet, amely letölthető az Egyesület honlapjáról.

Tisztelettel kérjük a jelentkezni kívánó pedagógusokat, hogy a jelentkezési lapot küldjék el postai úton ( VMPE, Ćirpanova 54., 21000 Novi Sad, Szerbia ), vagy elektronikus formában a nsvmpe@gmail.com e-mail címre. A borítékon, illetve az e-mail tárgyánál kérjük, jelöljék meg az „ANYA jelentkezés” feliratot. További információkért bizalommal forduljanak munkatársainkhoz a +381 (0) 21 548-259-es telefonszámon (munkanapokon 8-14 óráig), vagy a nsvmpe@gmail.com villámposta címen.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szúnyogirtás Óbecsén - illusztráció
2019. JÚNIUS 7.
[ 17:34 ]
A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával megvalósuló, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása c. program keretében keresztény képzőművészeti alkotótábort szervez határon túli magyar művészek számára,...
2019. JÚNIUS 6.
[ 15:54 ]
Az Európai Unió IPA (Instrument for Pre-accession Assistance – Előcsatlakozási Támogatási Eszköz) alapjából támogatott Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia összesen 10 380 000 eurós összértékű IPA-keretösszeggel indította el a Magyarország-Szerbia határtérség pályázóit és...
2019. JÚNIUS 5.
[ 15:06 ]
Az idei évben ötféle mezőgazdasági támogatásra pályázhatnak az önkormányzatnál a Magyarkanizsa községbeli mezőgazdasági termelők, valamint a helyi Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. Az önkormányzat ebben az évben összesen 7 millió dinár támogatást ad a községbeli gazdáknak a Mezőgazdasági...
2019. JÚNIUS 4.
[ 15:22 ]
Beolvasás folyamatban