Közlemények
XIX. Apáczai Nyári Akadémia: Várják a jelentkezéseket

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében idén is sor kerül az Apáczai Nyári Akadémiára (ANyA). A korábbi évek gyakorlatához mérten ezúttal is négy, egyenként 24 órás akkreditált továbbképzésre várjuk a jelentkezőket, július 8-12., illetve 15-19. között. Az első héten az Osztályfőnöki szekcióval, valamint a Történelem és magyarság elnevezésű képzéssel indul az akadémia, majd a második héten a Természettudományi szekció és a „Tapasztald, hogy továbbadhasd!” környezetnevelési program kerül megrendezésre. Szállást és étkeztetést igény szerint biztosítunk. Jelentkezési határidő: 2019. július 1.

A továbbképzések részletes programjainak véglegesítése még zajlik, ennek változtatására minden jogot fenntartunk. A végleges programok hamarosan elérhetőek lesznek a http://www.vmpe.org.rs/ weboldalon.

A továbbképzések szakmai előadások, műhelymunkák és foglalkozások keretein belül valósulnak meg, amelyeket kerekasztal beszélgetések követnek. Az előadók többsége egyetemi tanár vagy neves szakember, illetve gyakorló pedagógus. Az előadások során korszerű didaktikai és multimediális eszközöket alkalmaznak, ezáltal lehetővé téve a résztvevőknek, hogy megismerkedhessenek a legfrissebb kutatási eredményekkel, fejlesztésekkel és a gyakorlatban is követhető módszerekkel.

Az Apáczai Nyári Akadémia részét képezik a fakultatív programok is, mint a kirándulás, a könyvbemutatók, a filmvetítések és neves személyek bemutatása, illetve a velük való beszélgetés. Az oktatási jellegű témák mellett a szervezők kapcsolatokat építő, valamint kulturális és szórakoztató programokat is felsorakoztatnak. A résztvevők szakkönyveket, nyomtatványokat és elektronikus formában elérhető, szakmai jellegű anyagokat vihetnek magukkal. A továbbképzés ideje alatt a pedagógusok rendelkezésére áll a Diákotthon számítógépterme és a VMPE a gazdagon felszerelt könyvtára is.

A továbbképzések helyszíne az újvidéki Apáczai Diákotthon központi (Ćirpanov u. 54.) és telepi (Bogdan Šuput u. 16.) épülete. A részvételi díj vajdaságiaknak 1200 dinár, amit a helyszínen, készpénzben tudnak fizetni. A határon túli vendégek számára a továbbképzések ingyenesek. Az útiköltséget a Vajdasági Magyar Pedagógus Egyesületnek nem áll módjában megtéríteni. A résztvevők fogadása a továbbképzést megelőző vasárnapokon, azaz július 7-én és 14-én este kezdődik.

A Nyári Akadémiára jelentkezni kizárólag kitöltött és visszaküldött jelentkezési lapon lehet, amely letölthető az Egyesület honlapjáról.

Tisztelettel kérjük a jelentkezni kívánó pedagógusokat, hogy a jelentkezési lapot küldjék el postai úton ( VMPE, Ćirpanova 54., 21000 Novi Sad, Szerbia ), vagy elektronikus formában a nsvmpe@gmail.com e-mail címre. A borítékon, illetve az e-mail tárgyánál kérjük, jelöljék meg az „ANYA jelentkezés” feliratot. További információkért bizalommal forduljanak munkatársainkhoz a +381 (0) 21 548-259-es telefonszámon (munkanapokon 8-14 óráig), vagy a nsvmpe@gmail.com villámposta címen.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hónap végéig várják még a középiskolások jelentkezését az Irodalmi Jelen vers- és prózapályázatán. A pályázóik középiskolás diákok lehetnek. A szerkesztőség tagjaiból álló zsűri bírálja el a műveket. A pályamunkák jeligések. A honlapra ezekkel a jeligékkel, álnevekkel kerülnek fel az írások A...
2020. JÚLIUS 3.
[ 19:24 ]
A Hagyományok Háza hetedik alkalommal szervezi meg az Országos Fiatal Népi Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborát a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a találkozó által már közel száz fiatal tehetség juthatott táborozási lehetőséghez. Idén Tápiószentmártonon, augusztus 10-14. között rendezik a programot....
2020. JÚLIUS 2.
[ 16:42 ]
A 2020-as év egy fontos mérföldkövet jelent a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének tanárképzési programjában, ugyanis az egyik legjelentösebb rendezvényünk idén 20. évét ünnepli. Két évtized kitartó munkája á11 mögöttünk, ahol az évek során több száz előadó és megannyi pedagógus próbált választ keresni...
2020. JÚLIUS 2.
[ 9:00 ]
Beolvasás folyamatban