Közlemények
Ha bál, akkor „Tanderbal”
Fesztivál az óbecsei Tisza-parton

Az óbecsei Tisza-parton augusztus 2. és 4-e között „Tanderbal” címmel harmadik alkalommal szerveznek fesztivált igen tarka, minden korosztály számára érdekesnek ígérkező programmal. A rendezvényt a Turista Szervezet rendezi. Fellép Ivana Selakov és az Amadeus zenekar, szombaton a Divlje Jagode együttes és a Skladište, vasárnap pedig a Fokos zenekar és a Garavi Sokak együttesek szórakoztatják a helyi és a rendezvényre Óbecsére utazó közönséget.

A fesztivál sajátossága, hogy nem csak a zenéé lesz a főszerep. A Tisza-partra látogató gyermekeket műhelymunkával várják. A kézművesek bemutatják és eladásra kínálják alkotásaikat. Lesz sportverseny is, de ami talán ennél is érdekesebb, az, az úszni tudók lánca. Egymás kezét fogva szimbolikusan fogják összekötni Bácskát és Bánátot, illetve Óbecsét és Törökbecsét. A folyó mellett, halászlé is készül.

A fesztivált augusztus 2-án pénteken 16 órakor a zöld korzón a kézművesek nyitják. Este nyolckor a „Bubamara” gyermekkórus lép fel. Ünnepélyes megnyitó 21 órakor lesz, majd Ivana Selakov és az Amadeus bend lép fel. A tűzijáték nem marad el.

Harmadikán, szombaton már 10 órakor nyit az Etno-vásár a zöld sétányon, a kajakosok mutatkoznak be és az érdeklődők csónakokkal közelíthetik meg a Tiszán lévő szigetet. Öttől nyolc óráig a part a gyermekeké lesz, műhelymunkán ellenőrizhetik le, mi az, amihez a legjobban értenek, mi érdekli leginkább őket. 21,30-kor kezdődnek a koncertek (Skladište és Divlje Jagode).

Negyedikén, vasárnap délelőtt 10 órától lesznek kint a kézművesek, nemzetközi úszómaraton lesz és akkor alkotják meg az úszók láncát a két település között. Halászléfőzésben versenyezhetnek a főzés és finom falat szerelmesei (számuk nincs meghatározva, jelentkezni július 26-ig lehet, a regisztráció 3000 dinár), játék lesz határon kívül, majd este fél nyolckor a óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, és nyolc órától a Đido Kultúrkör tagjai lépnek fel. Végül a Fokos zenekar és a Garavi sokak zárja a rendezvényt.

Az idei „Tanderbal” kivitelezésére mintegy 4,5 millió dinár lett a költségvetésben előlátva.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Alfonz
2019. JÚLIUS 14. [ 20:37 ]

Csók a szervezőknek, levizsgázott a haladó gondolkodás. Az első Tanderbalon részt vettünk kiállitással, játékokkal gyerekeknek, ingyen. Most 3000 dinár helypénzt kért az okos haladó, persze, hogy nem veszünk részt pénzért. Még a közelében sem fogunk menni.


Jótékonysági vásár Óbecsén - illusztráció
2019. NOVEMBER 29.
[ 20:14 ]
A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium (VMFK) ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATOT HIRDET Feltételek: · a pályázó valamely állami egyetem (nem főiskola!) másod- ill. harmadéves hallgatója · az összesített tanulmányi eredménye legalább 8,00 (mellékelni kell a hivatalos bizonylatot) · állami...
2019. NOVEMBER 29.
[ 15:07 ]
A szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézethez 2019. 11. 29-éig semmiféle kérvény nem érkezett feltételekért a Radić fivérek utcában lebontott házak helyén történő építkezésekhez, áll az intézet igazgatója, Silling Léda által aláírt közleményben. A Radić fivérek utcában a 41-43.45. számú házak a védett...
2019. NOVEMBER 29.
[ 12:27 ]
Deli Andor európai parlamenti képviselő brüsszeli irodájában lehetőséget biztosít egyetemistáknak és frissen diplomázott fiataloknak európai szakmai gyakorlat megszerzésére a 2020. évben. Várjuk mindazok jelentkezését, akik megfelelnek az alább található feltételeknek és kedvet éreznek betekinteni az EP mindennapi...
2019. NOVEMBER 28.
[ 12:07 ]
Beolvasás folyamatban