Közlemények
Nyári Egyetem az MTTK szervezésében

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar ismét megszervezi Nyári Egyetemét augusztus 19-e és 23-a között, amelynek mottója: SZABADULJUNK KI A TANTEREMBŐL!

A négy fal között a gyerekek kevésbé tudnak fókuszálni, a pedagógusok pedig sokszor tanácstalanok, hogyan is kössék le a gyerekek figyelmét. A tanterem tele van láthatatlan határokkal és korlátokkal. A szabadban megtalálható minden, ami szükséges a hatékony oktatás szempontjából, tantárgytól függetlenül. A természetben megtartott óra lehetőséget biztosít arra, hogy mind a gyerekek, mind a tanárok kilépjenek a komfortzónájukból.

A Nyári Egyetem által felkínált plenáris előadások és képzések ötleteket nyújtanak ahhoz, hogy hogyan tervezzenek meg a pedagógusok szabadtéri foglalkozásokat.

Plenáris előadásaink:

Kerekes Valéria: A mese és a játék készség-, képesség- és személyiségfejlesztő szerepe az iskolában

Mező Ferenc: OxIPO pedagógia – avagy kreatív tanulás-tanítás bárhol és bármikor

Balatoni Kata: Identitás – kultúra – pedagógia

A képzés helyszíne a horgosi Domus Pacis közösségi ház. Amennyiben igény mutatkozik rá, a Kar ingyenes autóbuszt indít Szabadkáról, valamint a képzés folyamán frissítőt, pogácsát és ebédet biztosít a résztvevőknek.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar felkínálja a lehetőséget, hogy ha valaki befizet két képzést, akkor a harmadikon ingyen vegyen részt.

Bővebb információt a 024/624-402-es telefonszámon vagy a www.magister.uns.ac.rs/nyariegyetem oldalon kaphatnak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

"Ez egy olyan hely, ahol egymás zenei családja leszünk, egymástól tanulunk, a zenét tartjuk a legfontosabbnak, a zene köt össze bennünket, a zene az öröm és a szeretet forrása, a zene emel fel egymáshoz bennünket. És csak ez számít: a Zene mindenekelőtt." Snétberger Ferenc A Snétberger Program középpontjában...
2020. JANUÁR 22.
[ 14:54 ]
A Brunszvik Teréz Magyar Óvodapedagógusok Egyesülete január 25-én, szombaton továbbképzést tart Kishegyesen, a Kátai vendégházban. Szegedi szakemberek tartanak előadásokat, a témakörök pedig a meséléshez, mesemondáshoz kapcsolódnak. Dr. Szőke Anna, az egyesület elnöke elmondta, hogy 10 órakor kezdődnek a programok, a...
2020. JANUÁR 21.
[ 21:35 ]
A békéscsabai Féling Színház együttműködve a Csabagyöngye Kulturális Központtal és a Magyar Szín-Játékos Szövetséggel 2020-ban is megrendezi az „IMPRO FESZTIVÁL”-t A játékra 2020. február 29.-én, (szombaton) 11 órától kerül sor. A rendezvényre diák- (középiskolás korosztály) és felnőtt...
2020. JANUÁR 21.
[ 18:13 ]
Beolvasás folyamatban