Közlemények
Nyári Egyetem az MTTK szervezésében

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar ismét megszervezi Nyári Egyetemét augusztus 19-e és 23-a között, amelynek mottója: SZABADULJUNK KI A TANTEREMBŐL!

A négy fal között a gyerekek kevésbé tudnak fókuszálni, a pedagógusok pedig sokszor tanácstalanok, hogyan is kössék le a gyerekek figyelmét. A tanterem tele van láthatatlan határokkal és korlátokkal. A szabadban megtalálható minden, ami szükséges a hatékony oktatás szempontjából, tantárgytól függetlenül. A természetben megtartott óra lehetőséget biztosít arra, hogy mind a gyerekek, mind a tanárok kilépjenek a komfortzónájukból.

A Nyári Egyetem által felkínált plenáris előadások és képzések ötleteket nyújtanak ahhoz, hogy hogyan tervezzenek meg a pedagógusok szabadtéri foglalkozásokat.

Plenáris előadásaink:

Kerekes Valéria: A mese és a játék készség-, képesség- és személyiségfejlesztő szerepe az iskolában

Mező Ferenc: OxIPO pedagógia – avagy kreatív tanulás-tanítás bárhol és bármikor

Balatoni Kata: Identitás – kultúra – pedagógia

A képzés helyszíne a horgosi Domus Pacis közösségi ház. Amennyiben igény mutatkozik rá, a Kar ingyenes autóbuszt indít Szabadkáról, valamint a képzés folyamán frissítőt, pogácsát és ebédet biztosít a résztvevőknek.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar felkínálja a lehetőséget, hogy ha valaki befizet két képzést, akkor a harmadikon ingyen vegyen részt.

Bővebb információt a 024/624-402-es telefonszámon vagy a www.magister.uns.ac.rs/nyariegyetem oldalon kaphatnak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az Ürményházi Ifjúsági Klub és a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete pályázatot hirdet a XI. evangelizációs szavalóversenyen való részvételre, amelyet 2020. november 14-én tartanak Ürményházán a Szent Anna templomban. A résztvevők három korosztályban pályázhatnak: - alsó tagozatos korcsoport I. – IV....
2020. SZEPTEMBER 20.
[ 22:14 ]
A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya és az Újvidéki Rádió harmincötödik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások népzenei vetélkedőjét, ezúttal rendhagyó módon, részben visszatérve a kezdetekhez. A jelentkezők különböző kategóriákban és korcsoportokban versenyezhetnek. Három...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 16:03 ]
Megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása ügyében zajló politikai konfrontáció Magyarországról a határon túlra is átterjedt. A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Kara, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem intézményes módon fogta...
2020. SZEPTEMBER 16.
[ 15:39 ]
Beolvasás folyamatban