Közlemények
Negyedik nemzetközi folklórfesztivál Óbecsén

Az óbecsei Đido Művelődési Egyesület, a helyi önkormányzat támogatásával negyedik alkalommal szervez nemzetközi folklórfesztivált a város főterén augusztus 13. és 16. között. Az idén a szerbiaiak mellett még 12 ország tánccsoportjai mutatkoznak majd be, összesen 500 résztvevővel.

A fesztivál első napján bulgáriai, mexikói, magyarországi, grúziai, egyiptomi, spanyolországi és koszovói táncosok lépnek fel.

A második napon Franciaország, Oroszország, Románia, Észak Macedónia, Bosznia és Hercegovina, Koszovó, valamint a helyi Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör táncosainak táncában gyönyörködhet a közönség.

A rendezvény harmadik napját a grúziai, oroszországi, egyiptomi, észak macedóniai, szlovéniai és pancsovai táncosoknak tartják fenn.

A negyedik napon régi ismerősökként is köszöntheti a közönség Oroszország, Szlovénia, Egyiptom, Grúzia és velük együtt a házigazdák táncosait .

A fesztivál ideje alatt minden nap 19.30-kor felvonulnak a szereplők, a koncertek pedig 20.30-kor kezdődnek.

A szervezők kisérőrendezvényekként Etno-bazárt ígérnek, valamit a népviseletek kiállítását is. A festők a helyszínen fognak festeni, fő témájuk Vajdasággal kapcsolatos motívumok.

A főteret a zene és tánc fogja uralni és az ilyen alkalmakkor mindig várható sokadalom.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hétvégén tartották meg a IV. Vajdasági Civil Pikniket a Vajdasági Magyar Civil Szövetség szervezésében a Horgos melletti Domus Pacis lelkigyakorlatos házban. A kétnapos összejövetelen környezetvédelemmel kapcsolatos előadások hangzottak el. A résztvevők a következő településekről érkeztek: Ada, Magyarkanizsa, Óbecse,...
2019. OKTÓBER 9.
[ 10:29 ]
2019. október 11-én, 17,00 órakor, Zentán, a Sportcsarnokban sor kerül a Prosperitati Alapítvány által a VII. pályázati körben meghirdetett, falusi házvásárlásra, eszközbeszerzésre, minőségi szabványok bevezetésére, tenyészállatok vásárlására, többéves ültetvények telepítésére, zárt rendszerű...
2019. OKTÓBER 8.
[ 14:51 ]
Megjelent a Nemzetpolitikai Kutatóintézet Hungarian Journal of Minority Studies című angol nyelvű folyóiratának legújabb száma. Az MTA tudományos folyóiratlistáján is szereplő periodika tartalma egyrészt a kisebbségvédelem nemzetközi jogi kereteinek legfőbb kérdéseit járja körbe: ismerteti az Európai Nyelvi Karta és a...
2019. OKTÓBER 5.
[ 10:42 ]
Beolvasás folyamatban