Közlemények
Negyedik nemzetközi folklórfesztivál Óbecsén

Az óbecsei Đido Művelődési Egyesület, a helyi önkormányzat támogatásával negyedik alkalommal szervez nemzetközi folklórfesztivált a város főterén augusztus 13. és 16. között. Az idén a szerbiaiak mellett még 12 ország tánccsoportjai mutatkoznak majd be, összesen 500 résztvevővel.

A fesztivál első napján bulgáriai, mexikói, magyarországi, grúziai, egyiptomi, spanyolországi és koszovói táncosok lépnek fel.

A második napon Franciaország, Oroszország, Románia, Észak Macedónia, Bosznia és Hercegovina, Koszovó, valamint a helyi Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör táncosainak táncában gyönyörködhet a közönség.

A rendezvény harmadik napját a grúziai, oroszországi, egyiptomi, észak macedóniai, szlovéniai és pancsovai táncosoknak tartják fenn.

A negyedik napon régi ismerősökként is köszöntheti a közönség Oroszország, Szlovénia, Egyiptom, Grúzia és velük együtt a házigazdák táncosait .

A fesztivál ideje alatt minden nap 19.30-kor felvonulnak a szereplők, a koncertek pedig 20.30-kor kezdődnek.

A szervezők kisérőrendezvényekként Etno-bazárt ígérnek, valamit a népviseletek kiállítását is. A festők a helyszínen fognak festeni, fő témájuk Vajdasággal kapcsolatos motívumok.

A főteret a zene és tánc fogja uralni és az ilyen alkalmakkor mindig várható sokadalom.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Vajdasági Magyar Demokrata Párt közleményben ítélte el a TSC szurkolói elleni támadást. "A Vajdasági Magyar Demokrata Párt a leghatározottabban elítéli a topolyai TSC hazatérő szurkolói elleni vasárnapi temerini támadást. Követeljük a bűnüldöző szervektől a tettesek mielőbbi kézre kerítését és...
2019. AUGUSZTUS 20.
[ 9:01 ]
A Hagyományok Háza vajdasági hálózata és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet idén is megszervezi a 120 órás viseletkészítő tanfolyamot Zentán. A tanfolyam során a résztvevők alapvető ismereteket szereznek a magyar népviseleti ruhadarabokról tájegységek, társadalmi rétegződés, életkor és alkalmak szerint....
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 22:00 ]
Felhívjuk a népi kézművességgel foglalkozók figyelmét, hogy a Hagyományok Háza vajdasági hálózata 2019. október 18–19-én megszervezi a népi iparművészeti alkotások zsűrizését a zentai Városi Múzeum képtárában. A zsűrizést a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya által kijelölt szakemberek végzik. Az...
2019. AUGUSZTUS 15.
[ 16:25 ]
Beolvasás folyamatban