Közlemények
Viseletkészítő tanfolyam indul Zentán

A Hagyományok Háza vajdasági hálózata és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet idén is megszervezi a 120 órás viseletkészítő tanfolyamot Zentán.

A tanfolyam során a résztvevők alapvető ismereteket szereznek a magyar népviseleti ruhadarabokról tájegységek, társadalmi rétegződés, életkor és alkalmak szerint. Megtanulják a legjellemzőbb női és férfi ruhadarabok elkészítésének módját, valamint a különböző varrási technikákat annak érdekében, hogy a résztvevő a népi szabás-varrás területén alapos jártasságot szerezzen.

Gyakorló varrónők jelentkezését várjuk. A képzés tematikájáról a következő kiadványból lehet tájékozódni: http://online.fliphtml5.com/olhw/zkas/#p=1.

A képzés ingyenes, amennyiben a jelentkező vállalja, hogy az órák 75%-án jelen lesz.A hallgatóknak csupán a gyakorlati órákon szükséges alapanyagok költségétkell állni. A tanfolyam vizsgával zárul.

A tanfolyamot gyakorlott oktatók vezetik: Tajti Erzsébet tanfolyamvezető, ruhaipari szakoktató, valamint Borbásné Budai Valéria és Donkóné Birkás Tünde oktatók.

Maximálisan 15 fő jelentkezését tudjuk fogadni.

Jelentkezési határidő: a helyek betöltéséig, de legkésőbb 2019. augusztus 26-ig.

A képzés kezdő dátuma: 2019. szeptember 5–7. (csütörtök délutántól szombat estig)

Helyszín: 24400 Zenta, Posta utca 18.

Várható zárási időpont: 2020 márciusa

További információ és jelentkezés:

Nádi Karolina

nadi.karolina@hagyomanyokhaza.hu

+381 63 563 115

Vázsonyi Csilla

csilla@vmmi.org

+381 64 405 72 66

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A KODDE ösztöndíj-pályázata - illusztráció
2019. SZEPTEMBER 13.
[ 9:01 ]
Péterrévei és pecesori lányok és asszonyok vehetnek részt varrótanfolyamon a Nemek közötti egyenlőség kulcsfontosságú lépései elnevezésű projekt keretében a péterrévei helyi közösség épületében. A lehetőség a szerb kormány nemek közötti esélyegyenlőségét koordináló testülete és az ENSZ illetékes testülete,...
2019. SZEPTEMBER 12.
[ 19:32 ]
“Az olyan többnemzetiségű közösségekben, mint Vajdaság, a sikeresebb és jobb együttélés érdekében nélkülözhetetlen a környezetnyelv ismerete, ami napjainkban a fiatalok foglalkoztatásában is kulcsfontosságú szempont lett. Használd ki a lehetőséget, jelentkezz a három hónapos, ingyenes szerb vagy magyar...
2019. SZEPTEMBER 11.
[ 22:46 ]
A Prosperitati Alapítvány, a közepes- és nagy léptékű fejlesztések támogatására kiírandó pályázatok minél alaposabb előkészítése érdekében felhívja az érdeklődő vállalkozások figyelmét, hogy a következő időszakban várja a potenciális, jövőbeni pályázók projektötleteit a következő témakörökben: a....
2019. SZEPTEMBER 10.
[ 10:19 ]
Beolvasás folyamatban