Közlemények
Varrótanfolyam Péterrévén

Péterrévei és pecesori lányok és asszonyok vehetnek részt varrótanfolyamon a Nemek közötti egyenlőség kulcsfontosságú lépései elnevezésű projekt keretében a péterrévei helyi közösség épületében. A lehetőség a szerb kormány nemek közötti esélyegyenlőségét koordináló testülete és az ENSZ illetékes testülete, az UN WOMEN, valamint az Európai Unió pénzügyi támogatásával jött létre.

A varrótanfolyamot a Styl Bečej alkalmazottai tartják, és a tanfolyam befejezése után a tizennégy résztvevő Szerbiában elismert bizonyítványt, tanúsítványt kap.

Óbecse község egyike a tizenkét szerbiai önkormányzatnak, amely külön vissza nem térítendő támogatást kapott a nők és nemek közötti egyenlőség előmozdítását célzó, a 2018-2022 közötti időszakra elfogadott cselekvési tervben szereplő tevékenységek végrehajtására.

Ez a projektum a falun élő nők életminőségének javítását szolgálja edukációk, műhelymunkák útján, amelyek révén idővel könnyebben juthatnak munkához és szociális, egyészségügyi és kulturális szolgáltatásokhoz.

A projektet számítógépes tanfolyamok, önéletrajzírás, környezetnyelv (a szerb illetve magyar) tanulása, varrótanfolyamok, valamint workshopok (nők elleni erőszak, időskorúak gondozása, egészségügy stb.) keretében valósítják meg együttműködve az illetékes intézményekkel. Ezzel több információt igyekeznek nyújtani a vidéki nőknek, hogy szorosabb együttműködést alakítsanak ki az intézmények, a helyi közösségek, a helyi nem kormányzati szervezetek és a vidéki nőegyesületek között.

A projektbe foglalt következő aktivitás 12-én lesz, szintén a péterrévei helyi közösség termében, amikor az egészségház alkalmazottai adnak elő a cukorbetegség megelőzéséről.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az óbecseiek partiumi fellépése - illusztráció
2019. OKTÓBER 21.
[ 18:49 ]
Október 18-án felújítás miatt Óbecsén lezárják a Zöldfás utca egy szakaszát a Zmaj Jovina és a Köztársaság utca között. A felújítás szakaszonként fog történni. A munkálatokat Zmaj Jovina és az Uroš Predić utcák közötti résszel kezdik. Ezen a részen a gépjárművek számára a forgalmat leállítják....
2019. OKTÓBER 17.
[ 22:41 ]
Az ingatlanok törvényesítési eljárásával kapcsolatban Sáfrány Attila, az építésügyi és felügyelőségi főosztály vezetője felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy megközelítőleg 9000 engedély nélkül épült objektumot tartanak számon a község területén. A főosztály vezetője kéri a lakosokat, hogy ellenőrizzék...
2019. OKTÓBER 16.
[ 12:40 ]
Hétvégén tartották meg a IV. Vajdasági Civil Pikniket a Vajdasági Magyar Civil Szövetség szervezésében a Horgos melletti Domus Pacis lelkigyakorlatos házban. A kétnapos összejövetelen környezetvédelemmel kapcsolatos előadások hangzottak el. A résztvevők a következő településekről érkeztek: Ada, Magyarkanizsa, Óbecse,...
2019. OKTÓBER 9.
[ 10:29 ]
Beolvasás folyamatban