Közlemények
Varrótanfolyam Péterrévén
Betűméret:             

Péterrévei és pecesori lányok és asszonyok vehetnek részt varrótanfolyamon a Nemek közötti egyenlőség kulcsfontosságú lépései elnevezésű projekt keretében a péterrévei helyi közösség épületében. A lehetőség a szerb kormány nemek közötti esélyegyenlőségét koordináló testülete és az ENSZ illetékes testülete, az UN WOMEN, valamint az Európai Unió pénzügyi támogatásával jött létre.

A varrótanfolyamot a Styl Bečej alkalmazottai tartják, és a tanfolyam befejezése után a tizennégy résztvevő Szerbiában elismert bizonyítványt, tanúsítványt kap.

Óbecse község egyike a tizenkét szerbiai önkormányzatnak, amely külön vissza nem térítendő támogatást kapott a nők és nemek közötti egyenlőség előmozdítását célzó, a 2018-2022 közötti időszakra elfogadott cselekvési tervben szereplő tevékenységek végrehajtására.

Ez a projektum a falun élő nők életminőségének javítását szolgálja edukációk, műhelymunkák útján, amelyek révén idővel könnyebben juthatnak munkához és szociális, egyészségügyi és kulturális szolgáltatásokhoz.

A projektet számítógépes tanfolyamok, önéletrajzírás, környezetnyelv (a szerb illetve magyar) tanulása, varrótanfolyamok, valamint workshopok (nők elleni erőszak, időskorúak gondozása, egészségügy stb.) keretében valósítják meg együttműködve az illetékes intézményekkel. Ezzel több információt igyekeznek nyújtani a vidéki nőknek, hogy szorosabb együttműködést alakítsanak ki az intézmények, a helyi közösségek, a helyi nem kormányzati szervezetek és a vidéki nőegyesületek között.

A projektbe foglalt következő aktivitás 12-én lesz, szintén a péterrévei helyi közösség termében, amikor az egészségház alkalmazottai adnak elő a cukorbetegség megelőzéséről.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

27. Kőketánc -énekes népi játék- és néptáncvetélkedő- A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya huszonhetedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptáncvetélkedőjét. A jelentkezők a következő kategóriákban és korcsoportokban...
2024. MÁRCIUS 7.
[ 11:05 ]
Értesítjük, hogy a Határtalanul Középiskolai Vetélkedő új alapszakaszára március 31.-ig jelentkezhetnek a középiskolai osztályok, hogy a nagyszabású néprajzi, történelmi, kulturális, földrajzi vetélkedő végén megnyerjék osztályuknak az egymillió forintos fődíjat, vagy a több ezer egyéb nyeremény egyikét. A...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:09 ]
A diaszpórában található magyar szervezetek, magyar nyelvű oktatást és cserkésztevékenységet végző szervezetek működésének, fejlesztéseinek, eszközbeszerzéseinek, valamint programjainak és rendezvényeinek támogatása című pályázati kiírás Jelen pályázati kiírás célja a Magyarország határain kívül, a világon...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban