Közlemények
Varrótanfolyam Péterrévén

Péterrévei és pecesori lányok és asszonyok vehetnek részt varrótanfolyamon a Nemek közötti egyenlőség kulcsfontosságú lépései elnevezésű projekt keretében a péterrévei helyi közösség épületében. A lehetőség a szerb kormány nemek közötti esélyegyenlőségét koordináló testülete és az ENSZ illetékes testülete, az UN WOMEN, valamint az Európai Unió pénzügyi támogatásával jött létre.

A varrótanfolyamot a Styl Bečej alkalmazottai tartják, és a tanfolyam befejezése után a tizennégy résztvevő Szerbiában elismert bizonyítványt, tanúsítványt kap.

Óbecse község egyike a tizenkét szerbiai önkormányzatnak, amely külön vissza nem térítendő támogatást kapott a nők és nemek közötti egyenlőség előmozdítását célzó, a 2018-2022 közötti időszakra elfogadott cselekvési tervben szereplő tevékenységek végrehajtására.

Ez a projektum a falun élő nők életminőségének javítását szolgálja edukációk, műhelymunkák útján, amelyek révén idővel könnyebben juthatnak munkához és szociális, egyészségügyi és kulturális szolgáltatásokhoz.

A projektet számítógépes tanfolyamok, önéletrajzírás, környezetnyelv (a szerb illetve magyar) tanulása, varrótanfolyamok, valamint workshopok (nők elleni erőszak, időskorúak gondozása, egészségügy stb.) keretében valósítják meg együttműködve az illetékes intézményekkel. Ezzel több információt igyekeznek nyújtani a vidéki nőknek, hogy szorosabb együttműködést alakítsanak ki az intézmények, a helyi közösségek, a helyi nem kormányzati szervezetek és a vidéki nőegyesületek között.

A projektbe foglalt következő aktivitás 12-én lesz, szintén a péterrévei helyi közösség termében, amikor az egészségház alkalmazottai adnak elő a cukorbetegség megelőzéséről.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

VMDK: Nemzetárulás Szabadkán - illusztráció
2020. JÚNIUS 1.
[ 19:01 ]
A Szegedi Tudományegyetem az Újvidéki Egyetemmel, valamint Business Incubatorral együttműködésben katalizálta a határon átnyúló, a CB régió két legnagyobb felsőoktatási központjához köthető kutatásokat és ipari együttműködéseket olyan közös módszertani, szolgáltatási portfoliófejlesztésekkel, amelyek alkalmassá...
2020. MÁJUS 27.
[ 15:08 ]
Száz év, száz mondat című kulturális akcióval emlékezik meg Trianon 100. évfordulójáról a VM4K. A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ 2020. június 4-én honlapján, közösségi oldalán és videomegosztóján megjelenteti általa felkért száz vajdasági magyar ember mondatát a trianoni...
2020. MÁJUS 26.
[ 21:38 ]
Az Autentika Művészeti Műhely Magyarország feldarabolásának századik évfordulóján mutatja be a Trianon 10 oka c. Youtube-sorozatát. A tíz epizódból álló animációs sorozat célja, hogy a széles közönség is megismerhesse azokat a több évszázados történelmi előzményeket, hatalmi játszmákat, katonai lépéseket és...
2020. MÁJUS 26.
[ 8:44 ]
Beolvasás folyamatban