Közlemények
Versfelkészítő tanárok továbbképzése

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete versfelkészítői pedagógusképzést hirdet a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával.

A 8 órás, ingyenes továbbképzés célja, hogy szakmai segítséget, ötleteket, aktuális irányelveket nyújtsanak mindazoknak a pedagógusoknak és felkészítő tanároknak, akik általános- és középiskolás diákokat készítenek fellépésekre, versenyekre. A képzést 2019. november 16-án, szombaton 9 órától 17 óráig tartjuk meg Bácsfeketehegyen.

A jelentkezők a nap során három előadó előadásán, tréningjén vehetnek részt, akik három különböző nézőpontból közelítik meg a verset, így alkothatunk közösen a nap végére átfogóbb képet a versmondás mai kívánalmairól.

Molnár Krekity Olga a versmondók táborából érkezik. Olga ötven éves versmondói tapasztalattal rendelkezik, melynek színvonalát többek között Latinovits- és Csokonai-díjjal is jutalmaztak már. Felkészítő tanárként több évtizednyi tapasztalat és egy Radnóti-díj birtokosa. Előadásának témája A versmondás alapjai lesznek (levegővétel, hangsúly, ritmus, stb.), kitérve a jó szövegválasztás kritériumaira is.

Dr. Mezei Kinga a színházi rendező szemszögéből nyújt segítséget.Mezei Kinga Jászai Mari-díjas színművész, számtalan szerbiai és magyarországi szakmai díjjal jutalmazott rendező (legjobb rendezés-, az évad előadása-, közönségdíjak Kisvárdán, Pécsett, Belgrádban, Čortanovcin és így tovább), a színháztudományok friss doktora. Előadásának témája A szerkesztett műsorok, versösszeállítások lesznek.

Komáromi Sándor pedagógiai oldalról közelít. Komáromi Sándor drámatanár, a veszprémi Pannon Egyetem óraadója, a Soproni Petőfi Színház színitanodájának vezetője. Színjátszó csoportvezetőként számos országos fődíj tulajdonosa. Tréningjének témája: Drámajátékok a versfeldolgozás során. Játékra hív bennünket, melynek során megtapasztalhatjuk, hogyan lehet nyitogatni, közelebb hozni a választott szöveget a diákokhoz.


A nyolc órás szakmai képzésre szeretettel várunk tanítókat, magyartanárokat, felkészítőket, minden érdeklődőt, munkahelyi megkötöttség nélkül.


A képzés helyszíne: a bácsfeketehegyi kultúrotthon, JNA u. 24.
Időpont: 2019. november 16., szombat. Érkezés: 8 és 9 óra között.

A jelentkezőknek szerény ebédet biztosítunk.

Érdeklődni Hajvert Ákosnál a +381/69-30-50-966-os mobilszámon lehet. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet a vmve.versmondo@gmail.com e-mail címen. (A jelentkezési lap letölthető a www.vmmi.org címről, vagy igényelhető a feltüntetett email címen).

Együttműködő partnerek:
Bácsfekethegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hitismereti nap Szabadkán - illusztráció
2020. FEBRUÁR 7.
[ 11:58 ]
Gion Nándor Novellapályázat 2020 A Gion Nándor Emlékház novellapályázatot hirdet, amelynek célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagítása, új művek írásának serkentése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbéltetése. A díj eredetileg magyar nyelven írt pályamű szerzőjének ítélhető oda. A jeligével ellátott...
2020. FEBRUÁR 5.
[ 22:27 ]
Az állami földek árverezésére harmadik körben is sor kerül Magyarkanizsa községben. Ez alkalommal 565 licitegység kerül kalapács alá, ami 2112 hektár területnyi nagyságot jelent és főként Martonos és Horgos területén helyezkedik el. A percellák nagy részét 15 éves futamidőre adják bérbe az illetékesek. A...
2020. FEBRUÁR 5.
[ 14:03 ]
Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2020-ban hetedik alkalommal rendezik meg hazánkban a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéjét. A szervezők április 1-ig várják a népi kézműves alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák jelentkezését az április 5-13-ig...
2020. FEBRUÁR 5.
[ 13:31 ]
Beolvasás folyamatban