Közlemények
Versfelkészítő tanárok továbbképzése

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete versfelkészítői pedagógusképzést hirdet a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával.

A 8 órás, ingyenes továbbképzés célja, hogy szakmai segítséget, ötleteket, aktuális irányelveket nyújtsanak mindazoknak a pedagógusoknak és felkészítő tanároknak, akik általános- és középiskolás diákokat készítenek fellépésekre, versenyekre. A képzést 2019. november 16-án, szombaton 9 órától 17 óráig tartjuk meg Bácsfeketehegyen.

A jelentkezők a nap során három előadó előadásán, tréningjén vehetnek részt, akik három különböző nézőpontból közelítik meg a verset, így alkothatunk közösen a nap végére átfogóbb képet a versmondás mai kívánalmairól.

Molnár Krekity Olga a versmondók táborából érkezik. Olga ötven éves versmondói tapasztalattal rendelkezik, melynek színvonalát többek között Latinovits- és Csokonai-díjjal is jutalmaztak már. Felkészítő tanárként több évtizednyi tapasztalat és egy Radnóti-díj birtokosa. Előadásának témája A versmondás alapjai lesznek (levegővétel, hangsúly, ritmus, stb.), kitérve a jó szövegválasztás kritériumaira is.

Dr. Mezei Kinga a színházi rendező szemszögéből nyújt segítséget.Mezei Kinga Jászai Mari-díjas színművész, számtalan szerbiai és magyarországi szakmai díjjal jutalmazott rendező (legjobb rendezés-, az évad előadása-, közönségdíjak Kisvárdán, Pécsett, Belgrádban, Čortanovcin és így tovább), a színháztudományok friss doktora. Előadásának témája A szerkesztett műsorok, versösszeállítások lesznek.

Komáromi Sándor pedagógiai oldalról közelít. Komáromi Sándor drámatanár, a veszprémi Pannon Egyetem óraadója, a Soproni Petőfi Színház színitanodájának vezetője. Színjátszó csoportvezetőként számos országos fődíj tulajdonosa. Tréningjének témája: Drámajátékok a versfeldolgozás során. Játékra hív bennünket, melynek során megtapasztalhatjuk, hogyan lehet nyitogatni, közelebb hozni a választott szöveget a diákokhoz.


A nyolc órás szakmai képzésre szeretettel várunk tanítókat, magyartanárokat, felkészítőket, minden érdeklődőt, munkahelyi megkötöttség nélkül.


A képzés helyszíne: a bácsfeketehegyi kultúrotthon, JNA u. 24.
Időpont: 2019. november 16., szombat. Érkezés: 8 és 9 óra között.

A jelentkezőknek szerény ebédet biztosítunk.

Érdeklődni Hajvert Ákosnál a +381/69-30-50-966-os mobilszámon lehet. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet a vmve.versmondo@gmail.com e-mail címen. (A jelentkezési lap letölthető a www.vmmi.org címről, vagy igényelhető a feltüntetett email címen).

Együttműködő partnerek:
Bácsfekethegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Határ menti civil találkozó - illusztráció
2019. NOVEMBER 18.
[ 17:28 ]
A védettség alatt álló, a Radić fivérek utcában található épületek bontásának folytatásával korábban összehangolt és megállapított projektek végrehajtása zajlik, amelyeken jól látható módon tűnnek fel a magánérdekek és párthatározatok ismertetőjegyei. Szabadka nyilvánosságának tudnia kell, hogy a város...
2019. NOVEMBER 13.
[ 22:27 ]
Az Ökumenikus Segélyszervezet több mint két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket és időseket támogató programokkal. Szeptember 24-én országos pénzadománygyűjtést hirdettek a 1353-as adományvonalon, hogy minél több rászoruló családnak nyújthassanak segítséget a...
2019. NOVEMBER 13.
[ 14:41 ]
Az InGenium Alapítvány a Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziummal karöltve InGenium Iskola elnevezéssel ingyenes tehetségfejlesztő programot indít az általános iskolák tanulói számára, akik a projektum keretében az elkövetkező hetekben különféle természettudományi foglalkozásokon vehetnek majd részt. Az InGenium Iskola...
2019. NOVEMBER 13.
[ 9:11 ]
Beolvasás folyamatban