Közlemények
Felsőoktatási ösztöndíjpályázat Óbecsén

Óbecse önkormányzata a 2019/2020-as tanévre felsőfokú tanulmányaikat folytató hatvan egyetemista számára írt ki ösztöndíjpályázatot november 12-én. Az ösztöndíj havi összege 8000 dinár lesz, a kifizetésre tíz egyenlő havi részletben kerül sor.

Feltétel, hogy a kérelmező a Szerb Köztársaság állampolgára legyen Óbecse község területén lévő lakhellyel; a Szerb Köztársaság által alapított felsőoktatási intézmény rendes egyetemi hallgatója; a Szerb köztársaság költségvetéséből finanszírozott rendes egyetemi hallató; a folyó tanévben először iratkozott be az első vagy másodfokú tanulmányok adott évfolyamára, illetve először valósította meg az abszolvensi státust.

A pályázat további kritériuma szerint a kérelmező egyetemi tanulmányai során nem ismételt évet, és legalább nyolcas tanulmányi átlagot ért el.

A pályázó alapfokú egyetemi tanulmányok harmad- vagy negyedéves hallgatója, lehet, mesterképzésen első vagy másodéves hallgató, illetve első alkalommal valósította meg az abszolvensi státust az alapképzésen vagy a mesterképzésen.

Ösztöndíjra nem jogosult az az abszolvens, akinek az abszolvensi időszaka letelt, munkaviszonyban van, betöltötte 26. illetve 27. életévét, amennyiben a tanulmányok nyolc szemesztertől hosszabb ideig tartanak, és az sem, aki olyan ösztöndíjban részesül, amelyet a Szerb Köztársaság költségvetéséből finanszíroznak, illetve amelyet Óbecse község költségvetéséből biztosítanak.

A szükséges űrlapokat le lehet tölteni Óbecse község hivatalos honlapjáról (http://www.becej.rs/sr/) de átvehető a Községi Közigazgatási Hivatal iktatójában is.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Hagyományok Háza hetedik alkalommal szervezi meg az Országos Fiatal Népi Ékszerkészítők Tehetséggondozó Táborát a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a találkozó által már közel száz fiatal tehetség juthatott táborozási lehetőséghez. Idén Tápiószentmártonon, augusztus 10-14. között rendezik a programot....
2020. JÚLIUS 2.
[ 16:42 ]
A 2020-as év egy fontos mérföldkövet jelent a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének tanárképzési programjában, ugyanis az egyik legjelentösebb rendezvényünk idén 20. évét ünnepli. Két évtized kitartó munkája á11 mögöttünk, ahol az évek során több száz előadó és megannyi pedagógus próbált választ keresni...
2020. JÚLIUS 2.
[ 9:00 ]
A Palics Magyar Művelődési Egyesület, a Palics Helyi Közösség és a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola NYÁRI NAPKÖZIT szervez a palicsi iskola napközijében 4-től 14 éves korú gyermekek számára. A résztvevőket jó társaság, kézműves foglalkozások, társasjátékok, sok mozgás és kiváló hangulat várja. A...
2020. JÚLIUS 1.
[ 13:40 ]
Beolvasás folyamatban