Közlemények
Fotópályázat: Küldd be te is a legjobb képeidet!

A Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet (TEMISZ) természetfotó-pályázatot hirdet Természeti kincseink címmel. A felhívásra nem hivatásos fotósok jelentkezhetnek a Kárpát-medence bármely tájegységéről.

A pályázat célja

A Kárpát-medencében élő, fotóművészet iránt érdeklődő középiskolások, egyetemi hallgatók, vagy akár idősebb amatőr fotósok munkáinak népszerűsítése, fotóművészetben való fejlődésük elősegítése.

A pályázat témája

Földünk természeti értékeinek, színes élővilágának, tájainak, valamint különféle légköri/légköroptikai jelenségeknek a bemutatása, és ezáltal a természetvédelmi ismeretterjesztés elősegítése, illetve a társadalom esztétikai szemléletének és értékítéletének fejlesztése.

Kategóriák

1. Az érintetlen természet kategóriába olyan képeket várunk, amelyek a maga eredeti szépségében mutatják be a természetet.
2. A vadon növény- és állatvilága kategóriába beérkező képek egy vagy több növényt/állatot mutatnak be. (A beküldött felvételek természetvédelmi és etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatók.)
3. A lenyűgöző égbolt kategóriába légköri/légköroptikai jelenségeket bemutató képekkel lehet jelentkezni, például: napkelte, napnyugta, vihar, felhőátvonulások stb.

A pályázat lebonyolítása

A pályázók kategóriánként legfeljebb 5 fényképet küldhetnek be a temisz.palyazat@gmail.com e-mail-címre 2020. január 11-ig. A szakmai zsűri által legjobbaknak ítélt alkotásokból kiállítást szervezünk Természeti kincseink címmel 2020 tavaszán, ugyanakkor a legjobb munkákból fotóalbum is készül. A legjobb kép készítője meglepetésajándékot kap.

Kérjük a pályázókat, hogy jelentkezéskor az e-mailben írják meg a nevüket, telefonszámukat, postacímüket, valamint a kép címét és azt, hogy hol készült.

A pályázatra való jelentkezéssel a fotós beleegyezik, hogy továbbjutás esetén az általa küldött képe(ke)t is felhasználva a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet kiállítást rendezzen és fotóalbumot adjon ki.

Technikai tudnivalók

A jelentkezőktől .jpg formátumú, legalább 3000×2000 képpont felbontású színes vagy fekete-fehér digitális képet várunk. A színeket, a tónust és a fényerőt beállíthatja a fotós, sőt a fényképezés közben keletkezett technikai hibákat is eltávolíthatja, a képek tartalmának megváltoztatása viszont kizárással jár. A fényképezéshez bármilyen technika és felszerelés alkalmazható, beleértve a makró és close-up használatát is.

Kizárólag a vízjel nélkül küldött képeket fogadjuk el.

További információkat a temisz.palyazat@gmail.com e-mail-címen lehet igényelni.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kedves Közönségünk! Elérkezett a várva várt pillanat: szeretettel ajánljuk figyelmükbe a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának SZEPTEMBERI játékrendjét. Ebben a hónapban a következő előadásokat tekinthetik meg: 09. 12. szombat - Szép Ernő: Lila ákác (19:30, Jadran színpad) 09. 25. péntek - Pass...
2020. SZEPTEMBER 7.
[ 11:43 ]
A Prosperitati Alapítvány értesíti a közvéleményt, hogy 2020. június 17-én meghirdetett IX. pályázati kör keretében, kezdő vállalkozók támogatására kiírt, két pályázati kategóriában döntés született az első komponensben (képzés, mentorálás) résztvevő pályázók köréről. A Pályakezdők vállalkozóvá...
2020. SZEPTEMBER 3.
[ 15:14 ]
2020. szeptember 4-én és 5-én a nemzeti összetartozás évének keretében a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ (VM4K) Az első 100 év címmel kisebbségi kerekasztal-beszélgetést szervez, amely a személyes és társadalmi felelősségvállalás jegyében online térbe helyeződik át. A rendezvény célja egy...
2020. AUGUSZTUS 31.
[ 13:29 ]
Beolvasás folyamatban