Közlemények
Fotópályázat: Küldd be te is a legjobb képeidet!

A Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet (TEMISZ) természetfotó-pályázatot hirdet Természeti kincseink címmel. A felhívásra nem hivatásos fotósok jelentkezhetnek a Kárpát-medence bármely tájegységéről.

A pályázat célja

A Kárpát-medencében élő, fotóművészet iránt érdeklődő középiskolások, egyetemi hallgatók, vagy akár idősebb amatőr fotósok munkáinak népszerűsítése, fotóművészetben való fejlődésük elősegítése.

A pályázat témája

Földünk természeti értékeinek, színes élővilágának, tájainak, valamint különféle légköri/légköroptikai jelenségeknek a bemutatása, és ezáltal a természetvédelmi ismeretterjesztés elősegítése, illetve a társadalom esztétikai szemléletének és értékítéletének fejlesztése.

Kategóriák

1. Az érintetlen természet kategóriába olyan képeket várunk, amelyek a maga eredeti szépségében mutatják be a természetet.
2. A vadon növény- és állatvilága kategóriába beérkező képek egy vagy több növényt/állatot mutatnak be. (A beküldött felvételek természetvédelmi és etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatók.)
3. A lenyűgöző égbolt kategóriába légköri/légköroptikai jelenségeket bemutató képekkel lehet jelentkezni, például: napkelte, napnyugta, vihar, felhőátvonulások stb.

A pályázat lebonyolítása

A pályázók kategóriánként legfeljebb 5 fényképet küldhetnek be a temisz.palyazat@gmail.com e-mail-címre 2020. január 11-ig. A szakmai zsűri által legjobbaknak ítélt alkotásokból kiállítást szervezünk Természeti kincseink címmel 2020 tavaszán, ugyanakkor a legjobb munkákból fotóalbum is készül. A legjobb kép készítője meglepetésajándékot kap.

Kérjük a pályázókat, hogy jelentkezéskor az e-mailben írják meg a nevüket, telefonszámukat, postacímüket, valamint a kép címét és azt, hogy hol készült.

A pályázatra való jelentkezéssel a fotós beleegyezik, hogy továbbjutás esetén az általa küldött képe(ke)t is felhasználva a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet kiállítást rendezzen és fotóalbumot adjon ki.

Technikai tudnivalók

A jelentkezőktől .jpg formátumú, legalább 3000×2000 képpont felbontású színes vagy fekete-fehér digitális képet várunk. A színeket, a tónust és a fényerőt beállíthatja a fotós, sőt a fényképezés közben keletkezett technikai hibákat is eltávolíthatja, a képek tartalmának megváltoztatása viszont kizárással jár. A fényképezéshez bármilyen technika és felszerelés alkalmazható, beleértve a makró és close-up használatát is.

Kizárólag a vízjel nélkül küldött képeket fogadjuk el.

További információkat a temisz.palyazat@gmail.com e-mail-címen lehet igényelni.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kalmár László Matematikaverseny - illusztráció
2021. FEBRUÁR 27.
[ 15:24 ]
Versenyfelhívás XIV. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság Az üzleti világban való érvényesülésre, a szakmai ismeretek elsajátítására, egy vállalat létrehozására és menedzselésére való felkészülést nem lehet túl korán elkezdeni. Az üzleti tervezés az egyik legnagyobb kihívás amellyel a vállalkozó...
2021. FEBRUÁR 15.
[ 10:06 ]
„Mit tudsz Torontál vármegyéről?” történelmi vetélkedő általános iskolások részére Megtartásának időpontja: 2021. április 10. (szombat) A vetélkedő helyszíne: az ürményházi helyi közösség terme Címe: 26 363 Ürményháza, Tito marsall utca 64. – Szerbia Történelmünk iránt...
2021. FEBRUÁR 14.
[ 22:43 ]
A 2020. évi tavaszi karantén után a táncpedagógusok ismét a digitális oktatásra kényszerültek áttérni. A néptáncos szakemberek több olyan jó gyakorlatot dolgoztak ki, amelyek egyedi szemlélettel, sok tanítási tapasztalattal illeszkedtek a kialakult helyzetbe. Bízunk benne, hogy másoknak is sikerült olyan újszerű...
2021. FEBRUÁR 13.
[ 16:55 ]
Beolvasás folyamatban