Közlemények
Fotópályázat: Küldd be te is a legjobb képeidet!

A Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet (TEMISZ) természetfotó-pályázatot hirdet Természeti kincseink címmel. A felhívásra nem hivatásos fotósok jelentkezhetnek a Kárpát-medence bármely tájegységéről.

A pályázat célja

A Kárpát-medencében élő, fotóművészet iránt érdeklődő középiskolások, egyetemi hallgatók, vagy akár idősebb amatőr fotósok munkáinak népszerűsítése, fotóművészetben való fejlődésük elősegítése.

A pályázat témája

Földünk természeti értékeinek, színes élővilágának, tájainak, valamint különféle légköri/légköroptikai jelenségeknek a bemutatása, és ezáltal a természetvédelmi ismeretterjesztés elősegítése, illetve a társadalom esztétikai szemléletének és értékítéletének fejlesztése.

Kategóriák

1. Az érintetlen természet kategóriába olyan képeket várunk, amelyek a maga eredeti szépségében mutatják be a természetet.
2. A vadon növény- és állatvilága kategóriába beérkező képek egy vagy több növényt/állatot mutatnak be. (A beküldött felvételek természetvédelmi és etikai szempontból ne legyenek kifogásolhatók.)
3. A lenyűgöző égbolt kategóriába légköri/légköroptikai jelenségeket bemutató képekkel lehet jelentkezni, például: napkelte, napnyugta, vihar, felhőátvonulások stb.

A pályázat lebonyolítása

A pályázók kategóriánként legfeljebb 5 fényképet küldhetnek be a temisz.palyazat@gmail.com e-mail-címre 2020. január 11-ig. A szakmai zsűri által legjobbaknak ítélt alkotásokból kiállítást szervezünk Természeti kincseink címmel 2020 tavaszán, ugyanakkor a legjobb munkákból fotóalbum is készül. A legjobb kép készítője meglepetésajándékot kap.

Kérjük a pályázókat, hogy jelentkezéskor az e-mailben írják meg a nevüket, telefonszámukat, postacímüket, valamint a kép címét és azt, hogy hol készült.

A pályázatra való jelentkezéssel a fotós beleegyezik, hogy továbbjutás esetén az általa küldött képe(ke)t is felhasználva a Temesvári Magyar Ifjúsági Szervezet kiállítást rendezzen és fotóalbumot adjon ki.

Technikai tudnivalók

A jelentkezőktől .jpg formátumú, legalább 3000×2000 képpont felbontású színes vagy fekete-fehér digitális képet várunk. A színeket, a tónust és a fényerőt beállíthatja a fotós, sőt a fényképezés közben keletkezett technikai hibákat is eltávolíthatja, a képek tartalmának megváltoztatása viszont kizárással jár. A fényképezéshez bármilyen technika és felszerelés alkalmazható, beleértve a makró és close-up használatát is.

Kizárólag a vízjel nélkül küldött képeket fogadjuk el.

További információkat a temisz.palyazat@gmail.com e-mail-címen lehet igényelni.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nem a mi ünnepünk - illusztráció
2020. NOVEMBER 25.
[ 13:20 ]
A horgosi Művelődési Ház rajzpályázatot hirdet Terülj, terülj, asztalkám címmel a településen élő óvodás és iskolás gyermekek számára. Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, így kíváncsiak vagyunk, hogy gyermekszemmel mi kerül az ünnepi asztalra. A pályázat részletei: Korcsoportok: óvodás kisiskolás...
2020. NOVEMBER 19.
[ 10:59 ]
Klaus Johannis román elnök kihirdette a román Trianon-törvényt, mely emléknappá nyilvánítja június 4-ét. Sértő és fájó, hogy december elseje után lett egy újabb hivatalos nap Romániában, amikor államilag támogatottan megalázzák a magyarokat szülőföldjükön. A Trianon-törvény, mely emléknappá teszi Erdély...
2020. NOVEMBER 19.
[ 9:34 ]
Magyarország nemzeti könyvtára, az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) legújabb, Régi Ritka című digitális tartalomszolgáltatása révén tovább bővül azon különleges dokumentumok köre, amelyek között otthon, a kanapén ülve is kényelmesen böngészhetünk. A Régi Nyomtatványok Tára anyagából épülő, folyamatosan...
2020. NOVEMBER 18.
[ 14:31 ]
Beolvasás folyamatban