Közlemények
CD bemutató és jótékonysági koncert
Betűméret:             

Az óbecsei Schola Cantorum, Stefaniga Otília vezetésével Voces Saeculares címmel CD bemutatót és jótékonysági koncertet ad a belvárosi Nagyboldogasszony plébániatemplomban december 15-én 19 órai kezdettel. A jótékonysági koncert bevételét a dévai gyermekek megsegítésére szánják.

Az énekkar a Szentcsalád vasárnapján Dévára utazik, Böjte Csaba ferences atya gyermekotthonába, hogy - ahogyan ők fogalmaznak - a szívükben a karácsony örömét vigyék és énekben adják át.

Az ott élő gyerekeknek az anyagi segítségre is szüksége van, ezért a koncert előtt, és napján gyűjtést szerveznek. Hálásan fogadják el az adományokat pénzben, (amit a gyerekek számára szükséges dolgokra fordítanak, ahogyan az eladott CD árából is), illetve tartós élelmiszerben, tisztálkodási szerekben, egyebekben.

Az adományokat minden nap le lehet adni a plébániahivatalban 8 és 11 óra között, illetve a sekrestyében a koncert napján.

A kórus 1996-ban alakult meg az óbecsei Nagyboldogasszony Plébániatemplomban. Prof. DDr. Rokay Zoltán akkori óbecsei plébános hívta életre azzal a céllal, hogy énekkel tegyék ünnepélyesebbé az egyházi liturgiát. Az egyházi zene az ünnepélyes istentisztelet lényeges kiegészítő része, a szertartások szépségét és fényét emeli. A kórusvezető szerint a szíve mélyén minden ember hívő, még akkor is, ha nincs ennek tudatában. Énekelni nem torokból kell és nem csak hangszálakkal, szívből pedig mindenki tud énekelni.

A kórus minden érdeklődőt szeretettel hív és vár.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

27. Kőketánc -énekes népi játék- és néptáncvetélkedő- A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya huszonhetedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptáncvetélkedőjét. A jelentkezők a következő kategóriákban és korcsoportokban...
2024. MÁRCIUS 7.
[ 11:05 ]
Értesítjük, hogy a Határtalanul Középiskolai Vetélkedő új alapszakaszára március 31.-ig jelentkezhetnek a középiskolai osztályok, hogy a nagyszabású néprajzi, történelmi, kulturális, földrajzi vetélkedő végén megnyerjék osztályuknak az egymillió forintos fődíjat, vagy a több ezer egyéb nyeremény egyikét. A...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:09 ]
A diaszpórában található magyar szervezetek, magyar nyelvű oktatást és cserkésztevékenységet végző szervezetek működésének, fejlesztéseinek, eszközbeszerzéseinek, valamint programjainak és rendezvényeinek támogatása című pályázati kiírás Jelen pályázati kiírás célja a Magyarország határain kívül, a világon...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban