Közlemények
CD bemutató és jótékonysági koncert

Az óbecsei Schola Cantorum, Stefaniga Otília vezetésével Voces Saeculares címmel CD bemutatót és jótékonysági koncertet ad a belvárosi Nagyboldogasszony plébániatemplomban december 15-én 19 órai kezdettel. A jótékonysági koncert bevételét a dévai gyermekek megsegítésére szánják.

Az énekkar a Szentcsalád vasárnapján Dévára utazik, Böjte Csaba ferences atya gyermekotthonába, hogy - ahogyan ők fogalmaznak - a szívükben a karácsony örömét vigyék és énekben adják át.

Az ott élő gyerekeknek az anyagi segítségre is szüksége van, ezért a koncert előtt, és napján gyűjtést szerveznek. Hálásan fogadják el az adományokat pénzben, (amit a gyerekek számára szükséges dolgokra fordítanak, ahogyan az eladott CD árából is), illetve tartós élelmiszerben, tisztálkodási szerekben, egyebekben.

Az adományokat minden nap le lehet adni a plébániahivatalban 8 és 11 óra között, illetve a sekrestyében a koncert napján.

A kórus 1996-ban alakult meg az óbecsei Nagyboldogasszony Plébániatemplomban. Prof. DDr. Rokay Zoltán akkori óbecsei plébános hívta életre azzal a céllal, hogy énekkel tegyék ünnepélyesebbé az egyházi liturgiát. Az egyházi zene az ünnepélyes istentisztelet lényeges kiegészítő része, a szertartások szépségét és fényét emeli. A kórusvezető szerint a szíve mélyén minden ember hívő, még akkor is, ha nincs ennek tudatában. Énekelni nem torokból kell és nem csak hangszálakkal, szívből pedig mindenki tud énekelni.

A kórus minden érdeklődőt szeretettel hív és vár.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Impro fesztivál - illusztráció
2020. JANUÁR 21.
[ 18:13 ]
A Concordia Minoritatis Hungaricae (CMH) Polgári Egyesület értesíti a pályázókat, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2020. május utolsó napjáig meghosszabbította a ,,Szülőföldön magyarul” oktatási-nevelési, valamint tankönyv és taneszköz támogatások kifizetését. A támogatás a Vajdasági Bank bármelyik...
2020. JANUÁR 8.
[ 10:44 ]
Az erdei fülesbaglyot választotta egy tavalyi internetes szavazáson a lakosság az idei év madarának, az év hüllője pedig a keresztes vipera lett. Az év madara címmel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a különböző fajok vagy madárcsoportok és azok élőhelyeinek védelmére szeretné felhívni a...
2020. JANUÁR 6.
[ 10:34 ]
A Magyar Haltani Társaság honlapján szervezett közönségszavazáson 14642 szavazat alapján dőlt el, hogy a választható három őshonos jelölt közül melyik viselheti az Év hala címet. (További részletek a fajokról a http://haltanitarsasag.hu/azevhala_hu.php oldalról érhetők el.) A voksok legnagyobb részét a süllő kapta...
2020. JANUÁR 1.
[ 10:36 ]
Beolvasás folyamatban