Közlemények
Gion Nándor szépirodalmi és műfordítói pályázat 2020

Gion Nándor Novellapályázat 2020

A Gion Nándor Emlékház novellapályázatot hirdet, amelynek célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagítása, új művek írásának serkentése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbéltetése. A díj eredetileg magyar nyelven írt pályamű szerzőjének ítélhető oda.

A jeligével ellátott pályamunkák beérkezési határideje 2020. június 1-je. Arra kérjük a pályázókat, hogy a beküldött pályaművekhez zárt borítékban csatolják személyi adataikat, pontos elérhetőségüket (cím, telefon, ímél). Az eredményeket a Gion Nándor Emlékház honlapján teszik közzé. A bírálóbizottság augusztus 29-én adja át a díjakat a Gion Nándor Emlékházban Szenttamáson.

Az első három helyezett oklevelet és pénzjutalmat kap.

Az első három helyezett és a bírálóbizottság által kiadásra javasolt valamennyi alkotás megjelentetését az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet vállalja.

A kéziratokat nyomtatott vagy elektronikus változatban kérjük a Gion Nándor Emlékház címére vagy ímélcímére küldeni:

Gion Nándor Emlékház

Popovača venac u. 30.

21480 Srbobran (Szenttamás) Szerbia

Villámposta: gionnandoremlekhaz@gmail.com

Bővebb információ: gionnandoremlekhaz@gmail.com

Telefon: + 381 63 253 606

Műfordítói pályázat 2020

A Gion Nándor Emlékház és Szenttamás Község Önkormányzata 2012-ben indította el közös pályázatát, amelynek célja Gion Nándor mindmáig szerbül nem olvasható elbeszéléseinek, novelláinak szerb nyelvre fordítása. Az idén folytatni szeretnénk Gion Nándor eddig még le nem fordított műveinek szerbre fordítását.

A kárókatonák még nem jöttek vissza, a Sortűz egy fekete bivalyért és a Zongora a fehér kastélyból című regényeket Kovács Jolánka műfordító ültette át szerb nyelvre, így az idén is őt kérjük fel, folytassa a munkát a Testvérem, Joáb című regény fordításával, amely 1968-ben elnyerte a Forum Könyvkiadó regénypályázatán az I. díjat.

Bővebb információ: gionnandoremlekhaz@gmail.com

gionnandoremlekhaz.org

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hitismereti nap Szabadkán - illusztráció
2020. FEBRUÁR 7.
[ 11:58 ]
Az állami földek árverezésére harmadik körben is sor kerül Magyarkanizsa községben. Ez alkalommal 565 licitegység kerül kalapács alá, ami 2112 hektár területnyi nagyságot jelent és főként Martonos és Horgos területén helyezkedik el. A percellák nagy részét 15 éves futamidőre adják bérbe az illetékesek. A...
2020. FEBRUÁR 5.
[ 14:03 ]
Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2020-ban hetedik alkalommal rendezik meg hazánkban a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéjét. A szervezők április 1-ig várják a népi kézműves alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák jelentkezését az április 5-13-ig...
2020. FEBRUÁR 5.
[ 13:31 ]
A GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom keretében nyolcadik alkalommal rendezik meg a tartományi szintű középiskolás diákversenyt, melynek témája a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos megfigyelés, kutatás, elemzés. A diákok önállóan vagy párban kutatást végeznek, vizsgálják mindazon tényezőket, melyek a...
2020. FEBRUÁR 5.
[ 12:34 ]
Beolvasás folyamatban