Közlemények
Az egészség világnapja: Az Apolo Gyógyszertár adománya péterrévei egészségháznak és a moholi Idősek Otthonának
Betűméret:             

Az egészség világnapja az idei évben talán még nagyobb figyelmet kapott, mint korábban. Az óvintézkedések, a személyes higiénia aprólékos betartása mind ugyanarra hívják fel a figyelmünket: a megelőzés fontosságára. A Covid-19 esetében ez éppúgy igaz, mint az egészségünket érintő más kérdésekben.

Gyógyszertárként, az egészségügy szerves részeként szeretnénk hozzájárulni azokhoz a folyamatokhoz, amelyeken emberi életek múlnak, és amelyekkel emberi életek minősége nagyban befolyásolható.

Ott szeretnénk segíteni, ahol szükség van rá. Az előző évekhez hasonlóan az idei évben is alapot különítettünk el arra, hogy különböző célokat, kezdeményezéseket támogassunk. Ennek szellemében hozzájárulunk egészségügyi intézmények, és más, rászoruló emberekkel foglalkozó létesítmények felszereléséhez, korszerűsítéséhez, de civil kezdeményezések mögé is jó szívvel felsorakozunk. Tesszük ezt elsősorban azokon a településeken, ahol az Apolo Gyógyszertárak működnek.

Az idei évben két darab, Contec 300 G típusú EKG berendezést vásároltunk. Az egyiket a dr. Koncz Gyula vezetőorvos által koordinált péterrévei egészségház, a másikat pedig a Danijela Šević igazgatásával működtetett moholi Idősek Otthona kapja. Bízunk abban, hogy az idei évben is jó helyre kerülnek az eszközök, a támogatott intézmények munkáját érdemben tudjuk segíteni.

A most megvásárolt EKG berendezés értéke 95.760,00 dinár darabonként. A készülékek 3 csatornás, 12 elvezetéses kompakt, hordozható EKG gépek, hálózatos vagy akkumulátoros üzemmóddal. Grafikus LCD kijelzővel rendelkeznek, megfelelő szoftverrel, tartozékokkal és 3 csatornás, nagy felbontású, hőpapíros nyomtatóval.

A korábbi években a Zentai Közkórház és egészségház, valamint az adai, a moholi és a törökfalui egészségház kapott tőlünk nagyobb értékben különböző eszközöket és diagnosztikai felszerelést.

Dr. Szabó Szilvia, az Apolo Gyógyszertár igazgatója
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

27. Kőketánc -énekes népi játék- és néptáncvetélkedő- A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya huszonhetedik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások énekes népi játék- és néptáncvetélkedőjét. A jelentkezők a következő kategóriákban és korcsoportokban...
2024. MÁRCIUS 7.
[ 11:05 ]
Értesítjük, hogy a Határtalanul Középiskolai Vetélkedő új alapszakaszára március 31.-ig jelentkezhetnek a középiskolai osztályok, hogy a nagyszabású néprajzi, történelmi, kulturális, földrajzi vetélkedő végén megnyerjék osztályuknak az egymillió forintos fődíjat, vagy a több ezer egyéb nyeremény egyikét. A...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:09 ]
A diaszpórában található magyar szervezetek, magyar nyelvű oktatást és cserkésztevékenységet végző szervezetek működésének, fejlesztéseinek, eszközbeszerzéseinek, valamint programjainak és rendezvényeinek támogatása című pályázati kiírás Jelen pályázati kiírás célja a Magyarország határain kívül, a világon...
2024. MÁRCIUS 5.
[ 17:04 ]
Beolvasás folyamatban